Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ επιδιώκουν να συσπειρώσουν τις κεντρώες δυνάμεις

Οι Ευρωεκλογές έδειξαν ότι το ήμισυ περίπου του εκλογικού σώματος έχει πάψει πλέον να εκφράζεται από τα δύο σημερινά, υπόλογα για την παρακμή, κόμματα εξουσίας. Αλλά βρίσκεται και μακρυά από τον δημαγωγικό λαϊκισμό των δύο άκρων του πολιτικού φάσματος. Η πρωτοφανής αποχή εκφράζει συνολική αποστασιοποίηση και ταυτόχρονα συνιστά στάση αναμονής.

Η επιβίωση του σημερινού, ιστορικά ξεπερασμένου, πολιτικού σκηνικού οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην απουσία εναλλακτικής δύναμης διακυβέρνησης. Μίας νέας πολιτικής δύναμης, που θα έχει σκοπό όχι την διαμόρφωση ενός ακόμη μικρού κόμματος διαμαρτυρίας. Αλλά ενός υπεύθυνου κόμματος με συγκροτημένες προτάσεις για την ριζική ανασυγκρότηση του κράτους και της κοινωνίας μας, και πρόσωπα ικανά να τις εφαρμόσουν.

Μέχρι σήμερα, όσα νέα κόμματα παρουσιάστηκαν στις εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις έπασχαν από δύο πολιτικές παθογένειες:

α. οι ιδρυτές τους είχαν κατά κανόνα διατελέσει επί σειρά ετών βουλευτές και υπουργοί των κομμάτων εξουσίας του παρελθόντος (Στεφανόπουλος, Αρσένης, Τσοβόλας, Παπαθεμελής, Μάνος κλπ.). Άρα μετέφεραν στα κόμματά τους τα προβληματικά δομικά στοιχεία των χώρων από τους οποίους προέρχονταν.

β. είχαν την λογική κινημάτων διαμαρτυρίας, δηλαδή περιορίζονταν σε καταγγελίες και μη τεκμηριωμένες υποσχέσεις. Αυτός είναι ο κυριώτερος λόγος για τον οποίο αυτά όλα τα μικρά κόμματα συνετρίβησαν στις Ευρωεκλογές, παρά την τεράστια πολιτική δυσαρέσκεια και την απαξίωση των μεγάλων κομμάτων.

Αντιθέτως οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, που ιδρύθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, προέκυψαν από δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο πολιτών (οι επαγγελματίες πολιτικοί αποκλείονται), ενώ το καταστατικό τους και η φιλοσοφία τους εγγυώνται την ανοιχτή, πραγματικά δημοκρατική λειτουργία τους. Σε αυτό οφείλεται η δυναμική την οποία έχουν αναπτύξει, και το γεγονός ότι προσέρχονται εξαιρετικά και ποιοτικά στοιχεία από όλη την Ελληνική επικράτεια, τα οποία οι κομματικές ολιγαρχίες είχαν αποκλείσει ως επικίνδυνα για τις φαυλοκρατικές ισορροπίες τους.

Σκοπός των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ είναι να συσπειρώσουν τους πολίτες και τις προσωπικότητες που συμφωνούν κατ’ αρχάς στην ανάγκη μίας ΡΙΖΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, που θα αποκαταστήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, θα επαναφέρει τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής και θα θεσπίσει εγγυήσεις που θα αποτρέψουν την επανεμφάνιση στο μέλλον της διαφθοράς, του νεποτισμού, της αναξιοκρατίας και του εκφυλισμού των θεσμών. Προτείνουν προς τούτο την πλήρη κατάργηση των βουλευτικών προνομίων, της βουλευτικής ασυλίας για ποινικές υποθέσεις και του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την εγκατάσταση κλιμακίων του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα υπουργεία και την Βουλή για την παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών προσώπων, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, την αυτοδιοίκηση της Δικαιοσύνης, την δυνατότητα λαϊκής πρωτοβουλίας για δημοψήφισμα κλπ. (βλ. το πλήρες πρόγραμμα στο www.dimokratikoi.gr).

Ταυτόχρονα, οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ θεωρούν πως απαραίτητη προϋπόθεση για την συγκρότηση μίας ευρύτερης πολιτικής δύναμης είναι η συμφωνία γύρω από ορισμένα βασικά θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής, όπως η υποχρεωτική διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η απάλειψη του ψευδο-αλυτρωτισμού των Σκοπίων και της οικειοποίησης του ονόματος της Μακεδονίας πριν από οποιαδήποτε συμφωνία για την ένταξή τους σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε., η αντίθεση σε νέο σχέδιο για την Κύπρο που δεν θα προβλέπει άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και όλων των εποίκων.

Προ-απαιτείται επίσης συμφωνία για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής διεθνών προδιαγραφών (που θα χρηματοδοτηθεί από την κατάργηση των χιλιάδων άχρηστων οργανισμών, ΔΕΚΟ, διοικητικών συμβουλίων κλπ. και την γενικώτερη δημοσιονομική εξυγίανση), και την στήριξη της γεννητικότητας, όπως και για την προστασία του περιβάλλοντος. Τέλος, οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ έχουν θέσει το ζήτημα της ριζικής ανασυγκρότησης της παιδείας με συγκεκριμένα μέτρα, όπως η επανίδρυση των προτύπων σχολείων και η εφαρμογή σύγχρονου συστήματος αξιολόγησης στην εκπαίδευση.

Με άξονες αυτά τα βασικά σημεία, οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ επιδιώκουν να διαμορφώσουν μία υπεύθυνη πολιτική δύναμη στον χώρο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. Μία πολιτική δύναμη που θα συνθέσει δημιουργικά τις έννοιες του πατριωτισμού με τον εκσυγχρονισμό, της ελεύθερης οικονομίας με το κοινωνικό κράτος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με το δημόσιο συμφέρον. Μία πολιτική δύναμη που θα συγκεντρώσει τις υγιείς δυνάμεις της Ελληνικής κοινωνίας, που αισθάνονται σήμερα πολιτικά ανέκφραστες. Που αισθάνονται ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα προσβάλλει την νοημοσύνη τους και την αισθητική τους, και υπονομεύει το μέλλον τους.

Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ απευθύνονται σε όλο το φάσμα των δημιουργικών πολιτών, από την μετριοπαθή δεξιά έως την μετριοπαθή αριστερά, που συμφωνούν σε σημαντικό βαθμό με τις παραπάνω αρχές. Ασφαλώς υπάρχουν δυνάμεις εγκλωβισμένες στα δύο μεγάλα κόμματα, έντιμοι ψηφοφόροι και αξιόλογα στελέχη, που θα μπορούσαν να συμπράξουν και να υποστηρίξουν την προσπάθεια των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ. Επίσης υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη, που στο παρελθόν ενεργοποιήθηκαν πολιτικά σε μικρά δημοκρατικά, οικολογικά ή φιλελεύθερα κόμματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, τέλος, υπάρχουν πολίτες με πατριωτικές, κοινωνικές και οικολογικές ευαισθησίες, που αναζητούν ένα νέο, άφθαρτο και δυναμικό σχήμα με προοπτική.

Για να διευκολύνουν αυτήν την ευρύτερη συσπείρωση, οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ (έχοντας απορρίψει το αποδεδειγμένα ατελέσφορο ομοσπονδιακό μοντέλο) υιοθέτησαν την Πλατφόρμα Συνεργασίας. Πρόκειται για ένα μοντέλο εκλογικής και πολιτικής σύμπραξης, που εξασφαλίζει την αυτονομία των προσωπικοτήτων και ομάδων που θα εκτεθούν με τα ψηφοδέλτια των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ σε όλη την χώρα, ως ανεξάρτητοι συνεργαζόμενοι υποψήφιοι. Έτσι, διασφαλίζεται τόσο η αυτοτελής εκπροσώπηση των συγκροτημένων σχημάτων όσο και η λειτουργικότητα της σύμπραξης.

Η λογική ατομικής διάσωσης, μπροστά στην πρωτοφανή κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας, είναι αδιέξοδο σχήμα. Κανείς, ακόμη και οι περισσότερο ισχυροί και προνομιούχοι, δεν θα διασώσει την προσωπική του ευημερία, αν η κοινωνία μας οδεύσει στην αποσύνθεση.

Σε πολιτικό επίπεδο, εξ άλλου, οι προσωπικές στρατηγικές, μικροσυμφέροντα, πικρίες, συμπάθειες και αντιπάθειες, ο μακροχρόνιος εθισμός στην λογική του «μικρομάγαζου» πρέπει τώρα να δώσουν την θέση τους σε μία ευρύχωρη συλλογικότητα χωρίς αποκλεισμούς.

Μελέτης Η. Μελετόπουλος

Διδάκτωρ Οικονομικών και ΚοινωνικώνΕπιστημών

Πανεπιστημίου Γενεύης

Πρόεδρος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Ελεύθερος ο Θοδωρής Ηλιόπουλος




Σήμερα το μεσημέρι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με απόφασή του δέχθηκε την αίτηση αποφυλάκισης του Θοδωρή Ηλιόπουλου. Μετά από οχτώ μήνες κράτηση και 48 ημέρες απεργία πείνας ο τελευταίος κρατούμενος του Δεκεμβρίου αφέθηκε ελεύθερος.

Η προσωρινή κράτησή του αντικαθίσταται με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και από την υποχρέωση εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Δεν ορίστηκε χρηματική εγγύηση.

Σημειώνεται ότι ο Εισαγγελέας Αθηνών πρότεινε χτες στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο Θοδωρής Ηλιόπουλος στις 20 Αυγούστου.
http://www.tvxs.gr/v19065

Ζωντανό ξανά μετά από 23 αιώνες το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας


Η Θράκη είχε 3 αρχαία θέατρα. Στις ημέρες μας απέμειναν συντρίμια μόνο από το ένα. Αυτό αποφασίσαμε να ζητήσουμε από την Πολιτεία να συντηρήσει, να αναστηλώσει και να παραδώσει ξανά πίσω στο κοινό.

Ο Σύλλογος Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας δημιουργήθηκε το 1999 και στο καταστατικό του είχε μόνο ένα σκοπό: την αναβίωση του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας μέσω της αναστήλωσής του και της επαναλειτουργίας του, έπειτα από
23 αιώνες. Και φέτος, έπειτα από 10 χρόνια το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας ξαναζωντανεύει. Ο σκοπός μας πέτυχε!

Την ιστορική αυτή στιγμή θα τη ζήσουμε όλοι μαζί στις 29 Αυγούστου το βράδυ, μέσα στο Θέατρο. Την πορεία των προσπαθειών μας, ξεκινώντας από το 1993 με την πρώτη "μουσική κατάληψη" του Θεάτρου μέχρι σήμερα, μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στο νέο μας δικτυακό τόπο, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

http://www.arxaiotheatro.gr

Ενας αρχαίος τόπος πολιτισμού ξαναγεννιέται στις ημέρες μας. Ας το χαρούμε κι ας ευχηθούμε αυτό να είναι μόνο η αρχή!


Σύλλογος Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας

Κερδοφόρες Τράπεζες σε χρεοκοπημένο κράτος!


Πώς γίνεται αυτό; Είναι δυνατόν; Όχι μόνο δυνατό είναι αλλά και αναμενόμενο. Οι τοκογλύφοι πάντα κερδίζουν, ακόμη και εν μέσω κρίσης και ύφεσης. Και οι Τράπεζες δεν είναι τίποτε διαφορετικό από τους τοκογλύφους.

Απλά ασκούν θεσμοθετημένη τοκογλυφία. Όταν μάλιστα το χρεοκοπημένο κράτος τις ενισχύει και με ρευστό, σύμφωνα με το καπιταλιστικό αξίωμα, «βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω» – όπως συνέβη με τα 28 δισ. ευρώ ζεστό χρήμα που τους έδωσε απλόχερα ο Καραμανλής χωρίς να τα ζητήσουν και χωρίς να τα έχουν ανάγκη – τότε η συνέχιση της κερδοφορίας τους είναι εξασφαλισμένη.

Γι’ αυτό εγώ προσωπικά δεν εξεπλάγην με τη χθεσινή ανακοίνωση των κερδών της Alpha Bank.
..

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ..!



(Κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Τα καλά νέα για το Δάσος..

Επιτέλους απαλλαγήκαμε από τη μάστιγα που ονομάζεται Δάσος.
Καταρχήν απαλλαγήκαμε από αυτά τα πεύκα που εδώ και χρόνια μας εκνεύριζαν με το ενοχλητικό ρετσίνι που κολλάει στα μαλλιά και τις χιλιάδες πευκοβελόνες που καταστρέφουν το καταπράσινο γκαζόν μας. Είναι ωραίο να κάθεσαι με το γιο σου στην κορυφή του βουνού και να αγναντεύεις τον ορίζοντα χωρίς τα πανύψηλα δέντρα να σου κόβουν τη θέα. Θα καταφέρουμε επιτέλους να χτίσουμε ένα δρόμο της προκοπής και δεν θα γρατζουνάμε κάθε τόσο την Καγιέν ούτε θα τρέχουμε κάθε λίγο για καινούριες αναρτήσεις.
Ίσως ανέβει λίγο η θερμοκρασία αλλά πως αλλιώς θα αποσβέσουμε το καινούριο κλιματιστικό που αγοράσαμε με την επιδότηση. Μπορεί να αδειάσουν οι υδάτινοι αποταμιευτήρες αλλά έτσι κι αλλιώς έχουμε σταματήσει εδώ και καιρό να πίνουμε νερό από τη βρύση. Θα εξαφανιστούν σίγουρα όλα τα ενοχλητικά πουλιά που μας κουτσουλάνε,και τα ελάφια και λαγοί και οι αλεπούδες που έτσι κι αλλιώς δεν τα βλέπαμε και ποτέ.
Θα χτιστούν νέα σπίτια, θα ανοιχτούν νέοι δρόμοι και η οικονομία θα αρχίσει και πάλι να κινείται Η Αττική θα γίνει πιο φιλόξενη και θα απλωθεί σε κάθε άκρο επιτρέποντας σε όποιον το επιθυμεί να κατοικήσει στον ευλογημένο αυτό τόπο.
Το μόνο που με προβληματίζει τον τελευταίο καιρό είναι που θα βρεθούν τα 8 εκ. άνθρωποι που προβλέπει το τελευταίο πολεοδομικό σχέδιο.. αλλά για αυτό έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Κάτι θα σκεφτεί..
Καλά Νέα

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Πυρκαγιές, οικόπεδα με θέα και η πολιτική αλλαγή που δεν έρχεται…

Από το http://www.doureios.gr

Του Γιάννη Σακιώτη*

Μιας και το σήριαλ της συλλογικής μας οικολογικής αυτοκτονικής πορείας παίζει συνέχεια τα ίδια επεισόδια, αναγκαστικά επανέρχομαι στα των πυρκαγιών με το υλικό που παρουσίασα το 2007 στον δημόσιο λόγο. Τίποτε δεν έχει -δυστυχώς- αλλάξει και δεν προβλέπεται να αλλάξει στο προσεχές μέλλον, εκτός και γίνει κάποιο … θαύμα και αφυπνισθούν οι μάζες των αθλίων που αφού βιώνουν τις συνέπειες των καταστροφών σπεύδουν στις εκλογές να εξαργυρώσουν την ψήφο τους ανταλλακτικά κυρίως προς τα δύο κόμματα εξουσίας ή να κοροϊδέψουν τους εαυτούς τους ψηφίζοντας Αριστερά (ευτυχώς που ο Κοροβέσης και ο Βότσης έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους…).

Ας δούμε τα δεδομένα:

Το σύστημα ΝΔ – Κ. Καραμανλή νεότερου,

- διέλυσε την πυροσβεστική για να βολέψει τους κομματικούς νεάτερνταλ,

- έκανε “οικονομία” μη μισθώνοντας ελικόπτερα πυρόσβεσης,

- ουδέν εγνώριζε και βέβαια ουδόλως αξιοποίησε τα διαθέσιμα κονδύλια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας που παρέχει σημαντικούς πόρους για την κατάρτιση επιστημόνων και στελεχών του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, έρευνα για την δημιουργία μοντέλων έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών κοκ.,

- δεν προετοίμασε την παραμικρή οργάνωση πρόληψης πυροπροστασίας ούτε καν σε επίπεδο νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης,

- κατάφερε να αφήσει να καεί η αρχαία Ολυμπία, η μισή Ηλεία, η Πάρνηθα και μεγάλα τμήματα της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας το 2007,

- επέτυχε φέτος να καεί ολότελα μια τελείως αραιοβλαστημένη περιοχή 150.000 στρεμάτων στην Αττική, ανάμικτη με ζώνες κατοικίας, μην καταφέρνοντας να στείλει εγκαίρως τις δυνάμεις πυρόσβεσης για να σώσει το ελάχιστο πράσινο της βορειοανατολικής Αττικής, από πυρκαγιές εμπρηστών μεν, συνθήκες θερμοκρασίας όμως σχεδόν ανοιξιάτικες .

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;

1. Κατά τα ειωθότα βρισκόμαστε σε προεκλογικό έτος και οι ανά την Ελλάδα προσμένοντες τερατώδη οικονομικά οφέλη από την καταπάτηση και οικοδόμησης της μη χαρτογραφημένης δασικής γης, γνωστοί πυρομανείς, οργανώνουν τις προσδοκίες πλουτισμού από την ιδιοποίηση -συνήθως δημόσιας- δασικής γης χτυπούν με οργανωμένους εμπρησμούς.

2. Η οργάνωση της πολιτικής προστασίας, της πυρόσβεσης συμπεριλαμβανόμενης, στην Ελλάδα είναι κατώτερη των περιστάσεων. Χρειαζόμαστε περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα, περισσότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, περισσότερους δασοπυροσβέστες.

3. Για την πρόληψη των πυρκαγιών χρειάζονται σημαντικά έργα που τελούν εν ανεπαρκεία, όπως δασικοί δρόμοι, ζώνες πυροπροστασίας, δίκτυα μεταφοράς νερού στις επικίνδυνες περιοχές, απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις μετά τη δύση του ηλίου, περιπολίες δασοφυλάκων, γενικά όλα όσα κάνει κάθε ευνομούμενο κράτος.

4. Οι δήμαρχοι και κοινοτάρχες θα όφειλαν να μην εισηγούνται την ύδρευση και ηλεκτροδότηση των καταπατημένων και αυθαίρετων οικημάτων, τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι, απλούστατα διότι ζουν εκεί.

5. Η πολιτεία θα όφειλε να έχει συντάξει προ πολλού δασικό κτηματολόγιο και να έχει αναβαθμίσει το καθεστώς προστασίας εθνικών δρυμών και περιοχών NATURA.

6. Η εκτός σχεδίου δόμηση, στη βάση της κατοχής 4 στρεμμάτων «αγροτικής γης» θα έπρεπε να έχει εκλείψει προ πολλού, σε μια χώρα που καθημερινά το κρέας βαπτίζεται ψάρι και το δάσος αμπελώνας.

7. Μέσα στα δάση θα έπρεπε να εργάζονται και να ζουν δασοκόμοι, αναπτύσσοντας δραστηριότητες αειφόρου υλοτομίας των δασών, μελισσοκομίας, ρητινοσυλλογής, φροντίδας και συλλογής καρπών οπωροφόρων δένδρων (πχ καστανοδάση).

Το έγκλημα με την πολύτιμη δασική γη είναι διαρκείας και έχει ηθικούς αυτουργούς τα μεγάλα κόμματα εξουσίας. Ιδού οι αποδείξεις:

- Την τελευταία δεκαετία, ιδίως μετά από τη πρόταση του Ευ. Βενιζέλου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2000-2001 και αργότερα, το 2005, με την επίμονη προσπάθεια της κυβέρνησης Καραμανλή να αναθεωρηθεί το άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει δάση και δασικές εκτάσεις, έτσι ώστε να αποχαρακτηρισθούν οι δασικές εκτάσεις και να χτιστεί όλη η χώρα, στα δασαρχεία έχουν κατατεθεί 2 εκατομμύρια αιτήσεις για αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων.

- Επίσης, και χωρίς να έχει αναθεωρηθεί το άρθρο 24, οι καίοντες δικαιώνονται, όπως έδειξε ο αποχαρακτηρισμός 10.185 στρεμμάτων δασικής έκτασης στο Νέο Βουτζά μετά τις πυρκαγιές του 2005, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής ως ανέκαθεν αγροτικές γαίες (sic) και παρά τις διαβεβαιώσεις Καραμανλή ότι θα αναδασωθούν όλα τα τότε καμμένα!

- Με λίγα λόγια 2 εκατομμύρια ελληνικές οικογένειες, ένα δηλαδή εκτεταμένο στρώμα συμφερόντων έχει ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΗΤΡΟ να μπορέσει να καταχτίσει στα δάση εφ’ όσον η δασική γη μετατραπεί σε οικοδομήσιμη.

- Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι και το ΠΑΣΟΚ έκανε τα ίδια με τη σημερινή κυβέρνηση. Προς επίρρωσιν, παραπέμπω σε τηλεοπτική εκπομπή του EXTRA κατά την διάρκεια των πυρκαγιών του 2007, όπου ο Κώστας Γείτονας, πρώην αναπληρωτής υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, απαντώντας στις αιτιάσεις του συμμετέχοντος στην ίδια εκπομπή προέδρου των Δημοκρατικών Μελέτη Μελετόπουλου, ότι “ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τακτοποίησαν με παροχές περί το 1 εκατομμύριο αυθαίρετα την τελευταία 20ετία”, απάντησε, «τι να κάναμε, ήταν ένα κοινωνικό πρόβλημα». Το οποίο, ας προσθέσω, επιλυόμενο προσεκόμισε ισάριθμες ψήφους -ή και περισσότερες, μιας και η ψήφος στην μισή Ελλάδα είναι “οικογενειακή υπόθεση”- στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας.

- Τέλος, ο αυθαίρετος οικιστής, που βέβαια δεν είναι το φτωχαδάκι της ψωροκώσταινας, αλλά ο ιδρυτής της κιτς οικογενειακής του βίλλας και ο καταπατητής που αξιοποιούν όλα τα κενά του νόμου και τις άκρες των κυκλωμάτων προσφέυγουν με συστηματικό τρόπο στην δικαιοσύνη και κατά κανόνα στο τέλος αποκτούν με νόμιμους μάλιστα τίτλους την καμμένη πρώην δασική γη, που στη συνέχεια την πωλούν για μερικά εκατομμύρια Ευρώ.

Όλοι αυτοί ΔΕΝ μπαίνουν φυλακή, όχι για να εκτίσουν τερατώδεις ποινές, αλλά μόνον αυτές που προβλέπει ο νόμος.

Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία τιμωρία για μια σειρά σοβαρών και πολύ σοβαρών εγκλημάτων, οπότε το κοινωνικό ρεύμα που μέχρι πρότινος ήταν νομοταγές γλιστράει σιγά σιγά και αυτό προς την ανομία.

Η δύναμη του παραδείγματος είναι συντριπτική: Εκείνοι που έχτισαν στην καμμένη Πεντέλη του 1980 και του 1995, οι άλλοι που έχτισαν στα καμμένα του Νέου Βουτζά του 2005, αλλά και οι προγενέστεροι, όχι μόνο δεν έπαθαν τίποτε αλλά αντιθέτως καταξιώθηκαν κοινωνικά ως επιτυχημένοι.

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πιο σημαντικό πρόβλημα από την ανυπαρξία του ευνομούμενου κράτους. Ο Ροΐδης, σχεδόν ενάμισι αιώνα παραμένει ο επιτυχέστερος πολιτικός επιστήμων της χώρας. Η επιταγή του «εν Ελλάδι, ενός μόνον νόμου που έχομεν χρείαν, του περί εφαρμογής των νόμων», εξακολουθεί να είναι το διαρκώς εκκρεμές αίτημα του κοινωνικού σώματος, αυτού του ελάχιστου που έχει απομείνει και το οποίο εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά να χτίσει το δάσος.

Το ζήτημα είναι πώς μπορεί να γίνει αυτό, δηλαδή να εφαρμόζεται ο νόμος.

Φυσικά η ελπίδα πεθαίνει πάντοτε τελευταία, οπότε μπορεί κάποιος να περιμένει πιθανές σοβαρές πολιτικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα που θα φέρουν το τέλος της νοσηρής εποχής της μεταπολίτευσης και θα δώσουν το έναυσμα σε μια εποχή ουσιαστικής και ευνομούμενης δημοκρατίας.

Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ αγωνίζονται με πάθος για αυτήν την διέξοδο.

Επειδή είναι ακόμη καλοκαιράκι, ας δεχτούμε και την εκδοχή αυτή που στην καλύτερη περίπτωση παραπέμπει σε όνειρο θερινής νυκτός…

* Αναπληρωτής πρόεδρος Δημοκρατικών

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΚΑΗΚΑΝ ΟΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ!!! (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)



ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2009,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΗΚΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 4 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.


Τον Μαϊο του 2009,έγραφε μεταξύ άλλων το aftodioikisi.gr...

Στο σχέδιο πόλης αναμένεται να ενταχθούν 150.000 στρέμματα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Οι διαδικασίες για συγκεκριμένες εντάξεις, έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρώνονται σταδιακά και κατά περίπτωση, αρχής γενομένης από το τέλος του 2009 για όσες είναι στη φάση των ενστάσεων και εντός της επόμενης πενταετίας για όσες βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης.


Η αυτοδιοίκηση gr παρουσιάζει σήμερα σε ποιό στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία της μελέτης επέκτασης του σχεδίου πόλης σε 35 περιοχές.

«Δύσκολες» θεωρούνται περιοχές όπως η Αρτέμιδα , η Νέα Μάκρη, το Μαρκόπουλο, το Πόρτο Ράφτη και η Κερατέα, καθώς έχει ήδη δομηθεί το μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι η αυθαίρετη δόμηση, καθώς η Ανατολική Αττική έχει –μαζί με την Χαλκιδική- την «πρωτιά» στο θέμα αυτό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην περιοχή υπάρχουν 250.000 αυθαίρετα.

Πάντως, στόχος της νομαρχίας είναι οι διαδικασίες να γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και σε συνεργασία με τους δήμους, δηλαδή να δοθεί έμφαση στο ζήτημα της λειτουργικότητας των πόλεων και να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πολιτών.



ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ...ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.


Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

O χάρτης των πυρκαγιών live


Ο χάρτης των πυρκαγιών, πατήστε εδώ

Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ για τις πυρκαγιές



Στο ζήτημα των ευθυνών για την νέα καταστροφή της Αττικής, οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ζητούν η κυβέρνηση Καραμανλή:

α. να απαντήσει με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία και όχι αοριστολογίες στο ερώτημα τι έπραξε από την βιβλική καταστροφή του 2007 έως σήμερα για την ανασυγκρότηση του μηχανισμού πυροπροστασίας, τον εφοδιασμό του με τα απαραίτητα υλικά μέσα και τον εκσυγχρονισμό του επιχειρησιακού σχεδιασμού πρόληψης και καταστολής των πυρκαϊών,


β. να πληροφορήσει τον Ελληνικό Λαό εάν οι αυθαίρετες οικίες που οικοδομήθηκαν παρανόμως σε πυρόπληκτες περιοχές κατεδαφίστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή, αντιθέτως, έλαβαν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κλπ. σε προεκλογική περίοδο,


γ. να απολογηθεί ενώπιον των Ελλήνων για ποιο λόγο διαλύθηκαν ή ατόνησαν τα σώματα εθελοντών πυροσβεστών που υπήρχαν σε δημοτική ή κοινοτική βάση και γιατί, μετά τις πυρκαϊές του 2007, δεν ανασυγκροτήθηκαν και δεν εφοδιάστηκαν με τα αναγκαία μέσα, σε συνεργασία με τους κατά τόπους πυροσβεστικούς σταθμούς, αφού η τεράστια διασπορά των πυρκαϊών στην Ελλάδα καθιστά αδύνατη την αντιμετώπισή τους μόνον από τις πυροσβεστικές δυνάμεις,


δ. να ενημερώσει επίσης τον Ελληνικό Λαό εάν προετοιμάστηκαν οι στρατιωτικές δυνάμεις που έλαβαν ή που έπρεπε να λάβουν μέρος στην πυρόσβεση με κατάλληλα σεμινάρια, ασκήσεις και κατάλληλο εξοπλισμό.


Το πρώτο καθήκον μιας κυβέρνησης δεν είναι η καταστολή των φυσικών καταστροφών, αλλά η πρόληψή τους. Ο Ελληνικός Λαός θα αξιολογήσει τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην προληπτική προστασία της περιουσίας του και του περιβάλλοντος στο οποίο ζεί.

Το γραφείο τύπου: grafeio_typou@dimokratikoi.gr

Είμαστε έτοιμοι έλεγε ο Καραμανλής!!!

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Απόφαση πρόκληση του Συμβουλίου Επικρατείας για συνέχιση των εργασιών στον Υμηττό


Σήμερα το τμήμα διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας πήρε μια απόφαση η οπαία επιτρέπει στην Αεροπορία να συνεχίζει να χτίζει τα αυθαίρετα στην Υμηττό. Μια απόφαση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Πάνε να καταστρέψουν και τον τελευταίο πνεύμονα πράσινου της Αττικής.

Χρειάζεται κινητοποίηση και των αρχόντων της περιοχής αλλά και των κατοίκων



Κάνε κλικ να ανοίξει η εικόνα και να διαβάσεις την απόφαση

kafeneio-gr.blogspot.com

Το τούνελ του Αβραμόπουλου!!!


Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
(Νομαρχιακό Σύμβουλο Αν. Αττικής)

Πριν ένα μήνα κατήγγειλα την παράνομη σήραγγα που ενώνει την οικία του κ. Αβραμόπουλου με την παραλία στην Σαρωνίδα.
Ένα μήνα τώρα κανένας δεν τόλμησε να απαντήσει στα ερωτήματα… και πρώτος από όλους ο λαλίστατος κ. Αβραμόπουλος που απαντά και έχει άποψη επί παντός επιστητού.
Παριστάνουν όλοι τους ψόφιους κοριούς .. τα ερωτήματα όμως παραμένουν..


1) Ποιος πρότεινε να γίνει η σήραγγα;

2) Αν υποθέσουμε ότι ο υπουργός δεν ήξερε, δεν τον ρώτησαν η τουλάχιστον δεν τον ενημέρωσαν και ξεκίνησαν τα έργα στα 10 μέτρα από την πόρτα του σπιτιού του;

3) Όταν είδε τα έργα και την ανεκδιήγητη ταμπέλα τι έκανε ο κ. Αβραμόπουλος;

4) Ερωτήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς των αναπήρων ότι γίνεται σήραγγα για τις "ανάγκες τους";
5) υπάρχει η ανάλογη μελέτη;

6) Γιατί επιλέχτηκε να γίνει η σήραγγα μπροστά στο σπίτι του κ.Αβραμόπουλου; και όχι σε μια μεγάλη παραλία με δυνατότητα στάθμευσης των αυτοκινήτων;

7) Ποιό σαΐνι επέλεξε μια βραχώδη παραλία που χωρά ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ 10 με 15 ανθρώπους (χωρίς αναπηρικά καροτσάκια) να την κάνει παραλία για ΑΜΕΑ;

8) Για να φτάσουν οι ανάπηροι στην σήραγγα , απαραίτητα πρέπει να πάνε με αυτοκίνητο. Και όταν φθάσουν δεν υπάρχει δυνατότητα να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους!!!
Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής ;

Έργο 850.000 ευρώ από πρόγραμμα που προορίζεται για άτομα με ειδικές ανάγκες αντί να φροντίσετε να το αξιοποιήσετε ως οφείλετε για τους αναπήρους , να το σπαταλάτε για να βολέψετε 3-4 βίλλες;

Εν πάση περιπτώσει εάν δεν μπορούν να απαντήσουν οι αρμόδιοι και ο κ. Αβραμόπουλος, ας απαντήσει ο πρωθυπουργός!
ΤΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ΟΧΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Υ.Γ. Κύριοι θα απαντήσετε είτε το θέλετε είτε όχι… Είτε δημόσια είτε στον εισαγγελέα για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος! Εμείς θα είμαστε εδώ και θα επιμείνουμε….

[Πηγή]

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ

38Η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ...ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΟΥ... ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Άμεσο κίνδυνο διατρέχει η υγεία του Θοδωρή Ηλιόπουλου, μετά απο 38 ημέρες απεργία πείνας, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο συνήγορός του Νίκος Μαυρίδης.

Είναι προφυλακισμένος από τα επεισόδια Δεκεμβρίου, και σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, η απόφαση της προφυλάκισης δεν έχει δικαιολογία.
Τόνισε ότι έχουν αγνοηθεί εντελώς οι καταθέσεις πέντε μαρτύρων και αποδεικτικά μέσα που καταδεικνύουν ότι έχει δικαστεί άδικα.

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ,ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΟΥ 2009, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΡΜΠΟΝ ΔΥΟ ΑΝΤΡΩΝ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΟΧΗΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ.

ΤΟ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ,ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ.

ΓΙΑΤΙ;;;
ΠΡΕΖΑ TV

ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ !...

Έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, με ειδική πτήση, στις 9 το βράδυ. Δεν επιδιώχθηκε φυγάδευσή του από πίσω πόρτες, η έξοδός του κανονικά, όπως των διάφορων stars, που καταφθάνουν, κατά καιρούς…
Για πρώτη φορά στα χρονικά, ενωμένοι οι οπαδοί των δύο μεγάλων κομμάτων, κατέκλυσαν τις χώρους του αεροδρομίου για να υποδεχθούν το νέο …μεσσία !...
Οι εκδηλώσεις τους θερμότατες, οι προσδοκίες τους μεγάλες, αν και διαφορετικές για το κάθε στρατόπεδο…
Οι «γαλάζιοι» πανηγύρισαν προσβλέποντας στην συμβολή του Χριστοφοράκου για την απαλλαγή τους από μια χρεοκοπημένη ηγεσία, για τον εξαγνισμό τους από ένα θλιβερό παρόν…
Οι «πράσινοι» ζητωκραύγασαν αναμένοντας τη βοήθεια του γενειοφόρου υπόδικου για ν΄ απελευθερωθούν από ένα διεφθαρμένο, κοντινό, παρελθόν – βαρίδι στην τωρινή επέλασή τους…

Δυστυχώς δεν υπήρξε καταγραφή της συνέχειας, δηλαδή, του τι έγινε μετά και που συνέχισαν οι …αδελφοποιημένοι οπαδοί. Το ερώτημα, αν πήγαν στα μπουζούκια, για να εξακολουθήσουν το γλέντι τους ή σε καφενέ, για να πιουν τον καφέ της παρηγοριάς, δεν θ΄ απαντηθεί ποτέ, όπως επίσης και το αν όρμησαν, τελικά, στο λεωφορείο και ισοπέδωσαν τα πάντα : το όνειρο – εφιάλτης διακόπηκε απότομα… Ξύπνησα !...

Λογοπλόκος

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Διαβάστε πώς στηλιτεύεται ο τούρκικος τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης, από γνωστό Τούρκο συγγραφέα και δημοσιογράφο


Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα SABAH, από τον Engin Ardiç, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία, στηλιτεύεται ο τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης.

Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει μία σειρά από αλήθειες για τις οποίες το Κεμαλικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί το πλήρες (τουρκικό ) κείμενο το οποίο βρίσκεται
ΕΔΩ

«Μην το θυμίζετε αυτό στους μη μουσουλμάνους!

ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο με θέμα «Θα πάρουμε πίσω την Πόλη»…
ΑΝ έφτιαχναν μακέτα με τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες με τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη…


ΑΝ ένας τύπος ντυμένος όπως ο περίφημος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας έπιανε τον δικό μας Ulubatlι Hasan και τον γκρέμιζε κάτω…


ΑΝ ξαφνικά έμπαινε στην πόλη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης…


ΑΝ έφτιαχναν μια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά σταυρό…
ΑΝ έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα σας άρεσε;

Δεν θα μας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη μας. Τότε γιατί το κάνετε εσείς αυτό;

Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την άλωση) σαν να ήταν χθες;
Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή διακηρύσσετε σε όλο τον κόσμο: «αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά μας, ήρθαμε εκ των υστέρων και τα πήραμε με τη βία».
Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη μνήμη μια υπόθεση 6 αιώνων;

Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια μέρα θα δοθεί πίσω;
Μην φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε μερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919. Μη φοβάστε, τα 9 εκατομμύρια Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατομμυρίων και αν ακόμα την πάρουν δεν μπορούν να την κατοικήσουν. Αυτό το όνειρο το βλέπουν μια χούφτα βλάκες μόνο. Κι οι δικοί μας που γιορτάζουν την Άλωση είναι μια χούφτα φανατικοί μόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα.

Ρε σεις, αν μας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις μέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε; Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς; Αντί να περηφανευόμαστε με τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε με αυτές που ιδρύσαμε, αν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν. Όλη η Ανατολή είναι περιοχή κατακτημένη.

Ακόμα και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν (ana=μανα, dolu=γεμάτη) αλλά προέχεται από την ελληνική λέξη η Ανατολή. Ακόμα και η ονομασία της Ισταμπούλ δεν είναι όπως μας λέει ο Ebliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάμ» τραβώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν».

Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαμε μόνιμη εγκατάσταση, τέλος η νομαδική ζωή και γι’ αυτό ο λαός αγοράζει πέντε πέντε τα διαμερίσματα. Κανείς δεν μπορεί να μας κουνήσει, ηρεμήστε πια…Οι χωριάτες μας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς πολλές φανφάρες…».

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

«12» ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ο δωδεκάλογος του οφειλέτη

Οι φορολογούμενοι που έχουν χρέη προς το Δημόσιο, αν θέλουν να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν «12» οδηγίες για την εξόφλησή τους:

1. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη, όπως και οι οφειλές από καταλογισμό συντάξεων, αποδοχών και λοιπών βοηθημάτων που λήφθηκαν άνευ δόλου αχρεωστήτως, απαλλάσσονται από προσαυξήσεις.

2. Σε ρύθμιση καταλογίζονται προσαυξήσεις με έκπτωση 30% (έκπτωση 40% στην τελευταία δόση), μόνο κατά την πρώτη διευκόλυνση κι εφόσον είναι συνεπής ο οφειλέτης.

3. Σε απώλεια ρύθμισης μπορεί να γίνει νέα μόνο, αν προβλέπεται από διάταξη νόμου. Σε κάθε περίπτωση χορηγούνται ακόμα δύο διευκολύνσεις.

4. Η έκθεση κατάσχεσης δεν σημαίνει και πλειστηριασμό, για τον οποίο ο έφορος μπορεί να εκδώσει μετέπειτα σχετικό πρόγραμμα. Στο μεταξύ, ο οφειλέτης μπορεί με αίτηση να υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, επιτυγχάνοντας και αναστολή εκτέλεσής του.

5. Σε μη ρυθμισμένο ληξιπρόθεσμο χρέος διενεργείται κατάσχεση κινητών ή ακινήτων, καθώς και διοικητικά, ασφαλιστικά και δικαστικά μέτρα, όπως ποινική δίωξη και προσωποκράτηση σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης.

6. Μπορεί να υπάρξει άρση κατάσχεσης και εξάλειψη υποθήκης ακινήτου, ύστερα από εξόφληση ή διαγραφή χρέους ή έκδοση απόφασης με συγκεκριμένους όρους αποδέσμευσης.

7. Στην πενταετία παραγράφεται το δικαίωμα επιστροφής και περιορίζεται σε τριετία για αχρεώστητη επιστροφή.

8. Λαμβάνονται μέτρα -πλην κατασχέσεων μισθών και συντάξεων και για είσπραξη οφειλών υπέρ τρίτων και νομικών προσώπων, που έχουν βεβαιωθεί στις εφορίες.

9. Τα χρέη πτωχών οφειλετών ρυθμίζονται μέσω Επιτροπής για συνολικό χρέος έως 600.000 ευρώ, με εξωπτωχευτικό συμβιβασμό για άνω των 600.000 ευρώ και μέσω γνωμοδοτικής επιτροπής παροχής διευκολύνσεων.

10. Προσωποκράτηση διατάσσεται, αν το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ και ποινική δίωξη για άνω των 10.000 ευρώ.

11. Δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα σε βεβαιωμένες οφειλές μέχρι 300 ευρώ.

12. Δεν γίνονται κατασχέσεις μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων, έναντι όσων οι αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ τον μήνα, μετά την αφαίρεση των υποχρεωτικών εισφορών.

Προσωποκράτηση για 30.001 ευρώ

Σε αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ, κατάσχεται το 25% με την προϋπόθεση το υπόλοιπο να μην είναι κάτω από 1.000 ευρώ.

Δήλωση-βόμβα από το δικηγόρο Χριστοφοράκου: Έχουμε στοιχεία για πληρωμές από τη Siemens στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας


«Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς» δήλωσε ένας εκ των συνηγόρων του κ. Χριστοφοράκου, ο κ. Στέφαν Κουρσάβε.

Η δήλωση βόμβα, που έκανε ο κ. Κουρσάβε στην εφημερίδα Το Βήμα θεωρείται απάντηση στις διαψεύσεις της ΝΔ πως δεν έχει δεχθεί ποτέ χρήματα από τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Ηellas και προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», η δήλωση αυτή σχετίζεται άμεσα με την απόφαση της εισαγγελέως Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ να ζητήσει από δικαστήριο του Μονάχου την καταδίκη του φυγόδικου στην Ελλάδα σε ένα έτος φυλάκιση με αναστολή και σε πρόστιμο ύψους 750.000 ευρώ.

«Μη δίνετε Τamiflu στα παιδιά»

«Οι παρενέργειες είναι περισσότερες από τα οφέλη», λένε Βρετανοί επιστήμονες
Δεν θα πρέπει να υποβάλλονται σε θεραπεία με το αντιιικό Τamiflu τα παιδιά, στην πλειονότητά τους, καθώς αυτό κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, προειδοποιούν Βρετανοί επιστήμονες. Ζητούν μάλιστα από το βρετανικό υπουργείο Υγείας να επανασχεδιάσει τη στρατηγική του και να μη χορηγούνται αδιακρίτως αυτά τα φάρμακα μαζικά στα παιδιά.

O περιορισμός των συμπτωμάτων της γρίπης κατά μία ημέρα, όπως συμβαίνει με τη χορήγηση του Τamiflu, δεν αξίζει τον κόπο, προειδοποιούν οι Βρετανοί επιστήμονες και ζητούν από την κυβέρνηση να εξετάσει εκ νέου την πολιτική που εφαρμόζεται εν μέσω πανδημίας της νέας γρίπης.

Για «ακατάλληλη στρατηγική» έκανε λόγο ο δρ Καρλ Χένεγκαν, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αναφερόμενος στη χορήγηση του Τamiflu σε ήπιες μορφές γρίπης τόνισε: «Τα προβλήματα που προκαλούνται ουσιαστικά εξουδετερώνουν τα όποια οφέλη, δηλαδή τον περιορισμό κατά μία ημέρα των συμπτωμάτων της γρίπης».

Εξάλλου, πρόσθεσε, η γενικευμένη χρήση Τamiflu μπορεί να καταστήσει τον ιό περισσότερο ανθεκτικό στο φάρμακο.

Σύμφωνα με τον Χένεγκαν και τον συνάδελφό του δρ Μάθιου Τόμπσον,«Η νέα γρίπη που έχουμε τώρα είναι μια ήπιας μορφής γρίπη... δεν φαίνεται τόσο διαφορετική από την παρούσα κοινή γρίπη», επεσήμανε ο Τόμπσον.


Απευθυνόμενος μάλιστα στους γονείς, τόνισε πως τα παιδιά που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα γρίπης θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, όπως αν είχαν μια άλλη ήπια γρίπη, θα πρέπει δηλαδή να τους δίνουν ροφήματα τα οποία δροσίζουν και μειώνουν την υψηλή θερμοκρασία και να φροντίζουν ούτως ώστε να ξεκουράζονται.


Θα πρέπει όμως παράλληλα να επαγρυπνούν για το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν επιπλοκές και σημάδια ότι η κατάσταση του παιδιού επιδεινώνεται.

Caffeine: Η νέα μηχανή αναζήτησης της Google


H Google έδωσε στη δημοσιότητα μία πρόγευση από τη νέα έκδοση της δημοφιλούς της μηχανής αναζήτησης, μία μόλις εβδομάδα μετά τη συμφωνία της Microsoft και της Yahoo! στον τομέα της διαδικτυακής αναζήτησης.

Η νέα μηχανή ονομάζεται Caffeine και εξωτερικά δεν διαφέρει σε τίποτα από τη γνώριμη μινιμαλιστική σελίδα της Google. Η μεγάλη αλλαγή έγκειται στο πώς κατατάσσονται τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Σε ένα από τα επίσημα blog της, η Google δημοσιοποίησε το μέχρι σήμερα «άκρως απόρρητο» πρόγραμμα, προκειμένου οι χρήστες -ιδιαίτερα οι επαγγελματίες και σχεδιαστές ιστοσελίδων- να πάρουν μία γεύση από τα αποτελέσματα της μηχανής.

Προς το παρόν, η Caffeine είναι διαθέσιμη σε διαφορετική ηλεκτρονική διεύθυνση από τον επίσημο δικτυακό τόπο της Google. Για να τη δείτε κάντε κλικ εδώ.

Οι διαφορές στην ταξινόμηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης μπορούν να αποτελέσουν πραγματικό πονοκέφαλο ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις εκείνες που στηρίζουν μεγάλο μέρος των εργασιών τους στη δικτυακή κίνηση που προέρχεται από την Google.

Εάν η μέθοδος ταξινόμησης της Caffeine είναι ουσιωδώς διαφορετική, τότε πολλές εταιρείες θα πρέπει να αλλάξουν τις τεχνικές βελτιστοποίησης που χρησιμοποιούν προκειμένου να διατηρήσουν μία καλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Google παραμένει αυτή τη στιγμή νούμερο ένα στη διαδικτυακή αναζήτηση και ακολουθούν η Yahoo Search και η Bing της Microsoft. Με τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας η μηχανή της Microsoft θα αντικαταστήσει εκείνη της Yahoo!

Οι Βρετανοί δεν… μασάνε, αντίθετα με τους Έλληνες που τα χάρισαν…

Θέμα μας και πάλι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και η σύγκρισή τους με αυτούς του Λονδίνου.
Την αφορμή μας έδωσαν οι Βρετανοί που αν και βρίσκονται τρία χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς το 2012 ανακοίνωσαν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν το γήπεδο της Άστον Βίλα, το «Βίλα Παρκ» επειδή δεν μπορούν να εγγυηθούν το χρονοδιάγραμμα της ανακατασκευής.
Ξαναδιαβάστε το λόγο, κάντε μία μικρή παύση, σκεφτείτε λίγο τι έκαναν και μετά μεταφέρατε το… σκηνικό στην Ελλάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια >>>>>


Η Εγνατία Οδός έφερε τουριστική ανάπτυξη, αλλά και φαινόμενα αισχροκέρδειας


Η Εγνατία οδός ενώνει πέντε περιφέρειες (Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης - Κεντρικής Μακεδονίας - Δυτικής Μακεδονίας - Θεσσαλίας - Ηπείρου), δέκα πρωτεύουσες Νομών (Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή - Ξάνθη - Καβάλα - Θεσσαλονίκη - Βέροια - Κοζάνη - Γρεβενά - Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα), 332 κωμοπόλεις και χωριά και τέσσερα λιμάνια (Αλεξανδρούπολης - Καβάλας - Θεσσαλονίκης - Ηγουμενίτσας).

Με την Εγνατία οδό, αίρεται και το τελευταίο εμπόδιο από πλευράς οδικής συγκοινωνίας, που κρατούσε μακρότερα και σε απομόνωση τα δύο αυτά άκρα (Ηγουμενίτσα - Αλεξανδρούπολη), από την υπόλοιπη Ελλάδα.Αρχή και τέλος της Εγνατίας είναι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Εκσυγχρονίζεται, αναβαθμίζεται, επεκτείνεται. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Το λιμάνι και η Εγνατία είναι δύο έργα που αλληλοσυμπληρώνονται.Η Ήπειρος λοιπόν, άνοιξε τις… πόρτες της για να υποδεχθεί τους νέους επισκέπτες από την Μακεδονία και την Θράκη.

Νέοι ορίζοντες στον τουρισμό...

ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ


Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα blogs...

Το κλείσιμο των blogs και ο ρόλος της παντοκρατόρισσας Google


parastatidisΤου Στ. Παραστατίδη -

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η παντοκρατόρισσα του διαδικτύου Google έχει δώσει τη δυνατότητα και το χώρο (hosting) σε όλους τους διαδικτυακούς χρήστες να δημιουργούν δωρεάν το προσωπικό τους blog και να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους.
Το ζητούμενο είναι πώς όποιος αποφασίσει να καταχωρηθεί στο blogspot (δηλ. Google), οφείλει να γνωρίζει πως οι κανόνες του παιχνιδιού θέτονται από τον οικοδεσπότη και όχι από τον φιλοξενούμενο! Αυτό σημαίνει, πως ανά πάσα στιγμή, η εταιρία μπορεί να ανεβοκατεβάζει sites, είτε γιατί δεν τηρούν το πλαίσιο που η ίδια έχει θέσει είτε αλλάζοντας η ίδια το θεσμικό πλαίσιο, καθότι “έχει το μαχαίρι έχει και το πεπόνι”.

Πάντως, η Google, οφείλει να γνωρίζει σε κάθε χρήστη στον οποίο παρέχει τις υπηρεσίες της και του οποίου το site έχει η ίδια κλείσει, τους ακριβείς λόγους που το έχει κάνει και τα στοιχεία του καταγγέλλοντα, εάν και εφόσον αυτός υπάρχει. Ειδάλλως, οι παρεμβάσεις της κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν φασιστικές από τον κάθε blogger, κάτι που θα αποτελέσει τεράστια δυσφήμιση για την ίδια την εταιρία και παράλληλα, θα δημιουργήσει αποστροφή στον κάθε διαδικτυακό χρήστη!

Στον αντίποδα των όσων λέμε, η Google υπερασπίζεται ότι η ίδια βάζει τους κανόνες του παιχνιδιού καθώς οφείλει να προστατέψει την αξιοπιστία της από κάποιους bloggers, οι οποίοι κάτω από τον μανδύα της ανωνυμίας και της δικής της προστασίας, συκοφαντούν πρόσωπα, κόμματα, επιχειρήσεις, καταστάσεις.
Εν προκειμένω, o ενδεδειγμένος τρόπος να μη γίνουν οι bloggers όμηροι της οποιαδήποτε εταιρίας αλλά αληθινοί εκφραστές των απόψεών τους είναι η ενοικίαση ατομικού χώρου φιλοξενίας (το ετήσιο κόστος είναι πραγματικά ελάχιστο), κάτι που τους δίνει το δικαίωμα να εκφράζονται κατά πώς θέλουν, συντασσόμενοι έτσι, με το ιδεολογικό προφίλ του blogging.

Εν κατακλείδι, κάθε blogger, ανώνυμος ή επώνυμος, έχει τη δυνατότητα της επιλογής. Ή θα συμβιβαστεί με τους “flexible” κανόνες της κάθε εταιρίας που θα τον φιλοξενεί ή θα πάρει το καπελάκι του και θα διαπραγματευτεί ένα χώρο φιλοξενίας με κάποια πολυεθνική ή μη εταιρία, με σαφή προϋπόθεση ότι δε θα ελέγχεται για το περιεχόμενο του λόγου που χρησιμοποιεί.
www.epikairo.gr

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ TROKTIKO ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ....


ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ... ΠΡΕΖΑ TV
ΤΟ ΝΕΟ TROKTIKO ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΠΑΡΓΑΝΑ...


ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ...

ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ...

Η προκήρυξη του Τρωκτικού

(Αποκλειστικά στο Mediasoup)

Πρώτη αντίδραση από την oμάδα του τρωκτικού

Πήραμε αυτό το e-mail από την ομάδα του troktikou και το ανεβάζουμε


"Μπάμ κάνει ότι είναι παρέμβαση.
παιδιά πάνε να μας κλείσουν(μας έκλεισαν δηλαδή) διαδώστε ότι η ομάδα είναι εδώ δεν αλλάζει. είναι δουλειές μάκη και των πολιτικών. το γράφει στην AL KAIDA χθες ότι "θα δείτε τι σας περιμένει" έχει έναν στην google και το έκανε"

Φιλαράκια του troktikou μην κολώνετε όλη η blogόσφαιρα είναι δίπλα σας


Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Να γιατί ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ-Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς κάνει τα στραβά μάτια στην ανέγερση κτίσματος 2.000 m2 στον Υμηττό

Γράφει ο Ο.Τ.Α.κουστής
Ο Δήμαρχος Βύρωνα, θέλει να εγκαταστήσει τις υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα μέσα στο δάσος του Υμηττού, όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά το 2006... και τα κτίρια που υπήρχαν στο στρατόπεδο δεν του είναι αρκετά για να υλοποιήσει το όραμα του!!!

Έκανε λοιπόν τα στραβά μάτια στην ανέγερση του νέου κτίσματος που προσωρινά θα στεγάσει αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων - και το οποίο σχεδόν έχει ολοκληρωθεί - και τώρα με δακρύβρεχτες ανακοινώσεις του και επικοινωνιακού τύπου απειλές για μηνυτήριες αναφορές, πιέζει για την απομάκρυνση του στρατοπέδου, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις...



Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Τα νοσοκομεία και τα εργαστήρια αναφοράς για τη νέα γρίπη

Αυξάνεται ο αριθμός των νοσοκομείων και των εργαστηρίων αναφοράς για τα κρούσματα της νέας γρίπης, ενώ το υπουργείο Υγείας δεν αποκλείει να προστεθούν και περισσότερες κλίνες ΜΕΘ, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Τα Νοσοκομεία Αναφοράς

Στην Αττική τα νοσοκομεία αναφοράς είναι το «Σισμανόγλειο», το «Αττικό», το «Σωτηρία», το Παίδων «Αγία Σοφία», το Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων «Α.Φλέμινγκ» και το Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο».

Για μαιευτικές περιπτώσεις το «'Ελενα Βενιζέλου» και το «Αλεξάνδρα»

Στη Θεσσαλονίκη το AXEΠA, το «Παπαγεωργίου», το ΓΝΘ «Γ.Παπανικολάου» και το ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για τα παιδιά.

Στην Κρήτη το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το «Βενιζέλειο».

Τα Εργαστήρια Αναφοράς

Τα Εργαστήρια που ήδη λειτουργούν είναι στην Αθήνα το Παστέρ και το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη Θεσσαλονίκη του Αριστοτελείου και σε αυτά προστίθενται τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ


Φωτιά ξέσπασε στο Πήλιο στο χωριό Κουκουράβα, κάτω ακριβώς από την Μακρυνίτσα. Ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού. Πληροφορίες μιλάνε και για καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα. Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί στη γύρω περιοχή.
Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε ανάμεσα στη Μακρυνίτσα και την Κουκουράβα, σε ένα σημείο απαράμιλλης ομορφιάς και πυκνής βλάστησης.
Αυτή τη στιγμή μόλις τέθηκε υπό έλεγχο.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Ν. Δένδιας: Ζει στον προσωπικό του ιδανικό κόσμο

Το υλικό DNA, όπως και των καμερών, θα χρησιμοποιείται για συγκεκριμένους λόγους και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, προσθέτοντας ότι στόχος είναι «να περιφρουρήσουμε και όχι να καταπατήσουμε τα δικαιώματα του ατόμου».

Ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι δεν είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τις κάμερες, προσθέτοντας ότι μέχρι τη στιγμή που ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία, δεν διαπίστωσε «καμία πρόθεση της Αρχής να σπεύσει να διατυπώσει τις αντιρρήσεις της».

Όλα αυτά μπορεί να είχαν σημασία σε μια άλλη χώρα (για να μην πω διάσταση), όπου το κράτος δεν θα είχε διαφθαρεί και η Αστυνομία θα φύλαγε τους πολίτες και όχι τις κυβερνήσεις.

Έχει αυτή η κυβέρνηση και κάθε μελλοντική κυβέρνηση το ήθος να διαχειριστεί τόσο ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία ;;;

Αλλά κι αν υπήρχε ένας ιδανικός κόσμος όπου όλοι είναι ηθικοί και κανένας δεν ενοχλεί τον άλλο, τότε δεν θα χρειαζόμασταν τράπεζα DNA και κάμερες παρακολούθησης!

Εργατικό ατύχημα σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ

Eργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Λάρυμνας της ΔΕΗ στη Βοιωτία, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να τραυματιστεί σοβαρά.

Το ατύχημα έγινε σήμερα το πρωί κατά την εκτέλεση εργασιών για την επέκταση του υποσταθμού 150kV μέσης τάσης του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Λάρυμνας στη Βοιωτία.

Ο εργαζόμενος της ΔΕΗ μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια διακομίσθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Στη σχετική της ανακοίνωση, η επιχείρηση γνωστοποιεί πως προχωρεί άμεσα στη συγκρότηση Επιτροπής Διοικητικής Έρευνας, η οποία θα αποτελείται από έμπειρα στελέχη, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Επίσης, εκφράζει τη θλίψη της για το ατύχημα και τη συμπαράστασή της προς τον παθόντα και την οικογένειά του.

ΛΑΡΚΟ: Διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος

larko

Στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, πήγε σήμερα Δευτέρα η Επιθεώρηση Μεταλλείων, αποτελούμενη από μια επιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων-μηχανικών με σκοπό να διεξάγει αυτοψία στο χώρο και να διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη, χθες πρωί Κυριακής, στο καμίνι που στοίχισε τη ζωή στον 38χρονο εργαζόμενο, πατέρα τεσσάρων παιδιών, Χρήστου Δόσκορη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ως προς τους έξι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ αλλά και οι δύο μηχανικοί βάρδιας, αφού κατέθεσαν αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από εντολή του Εισαγγελέα.

Οι τρεις τραυματίες εργαζόμενοι, με εγκαύματα α’ και β’ βαθμού, κυρίως στα άνω άκρα, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Λειβαδιάς ενώ η κηδεία του άτυχου 38χρονου θα γίνει το απόγευμα στη Μαλαισίνα.

Σε ύφεση η φωτιά στο Μαίναλο και στην Καβάλα

pyrkagia_vouno00Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά σε δασική έκταση στον οικισμό Κάργιαννη στην Καβάλα. Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι, σε ελατοδάσος πάνω από το χωριό Καμενίτσα στο όρος Μαίναλον. Εντωμεταξύ, υψηλός είναι και σήμερα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.


Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Πελοπόννησο

Υπό μερικό έλεγχο, εκτός από τη φωτιά στο Μαίναλο βρίσκονται άλλες τρεις εστίες στη θέση Ράχες Αιγιών Γυθείου, στη θέση Κυρά Βρύση στην Αγία Μαρίνα Κορινθίας και στην Παναγίτσα Λεβιδίου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλλουν προσπάθειες για πλήρη κατάσβεση.

Η Δύναμη των blogs


Επί μήνες η Αεροπορία έκτιζε το αυθαιρετό της για τους Αξιωματικούς στην καρδιά του Υμηττού χωρίς ν'ακουσθεί λέξη.

Μούγκα στην στρούγκα των παραδοσιακών μέσων.


Την Παρασκευή 31-7-09 με δύο αποκλειστικά δημοσιεύματα του φίλου μας του Ο.Τ.Α.κουστή

Η Αεροπορία χτίζει ξενώνα μέσα στο δάσος του Υμηττού…
Με τις ευλογίες Μειμαράκη-Χαρδαλιά η νέα καταπάτηση στον Υμηττό!!!
αναδείξαμε το θέμα
πρώτοι από το καφενείο και αναδημοσιεύτηκε σε πάρα πολλά άλλα blogs, έγινε θέμα και έγινε το θαύμα.

Την ίδια ημέρα

Δήλωση του δημάρχου Βύρωνα Χαρδαλιά
Η Αντίδραση του Δημάρχου Βύρωνα
καθώς και του αρχηγού της αντιπολίτευσης Κόνσουλα
ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ κ.ΧΑΡΔΑΛΙΑ...
Τα κανάλια άρχισαν να το παίζουν στα δελτία ειδήσεων ως αποκλειστικό, χθες ο ΣΚΑΙ online


Τριάντα έξι οικοδομές στην "καρδιά" του Υμηττού


και σήμερα η Ελευθεροτυπία με πρωτοσέλιδη αναφορά και ολοσέλιδο δημοσίευμα αναφέρεται στο θέμα, παραθέτοντας στοιχεία από τα δικά μας δημοσιεύματα της Παρασκευής χωρίς φυσικά να κάνουν καμιά αναφορά στη πηγή και στο καφενείο που ξεκίνησε πρώτο το θέμα.

Οικισμός... αξιωματικών στην καρδιά του Υμηττού

Το περιμέναμε δεν μας ξάφνιασε, αρκεί να μπορούμε να αναδεικνύουμε τα θέματα που για ευνόητους λόγους άλλοι τα θάβουν.

Τα blogs τελικά έχουν δύναμη και φωνή


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

Θεωρείτε ορθολογιστή τον χριστιανοδωδεκαθειστή Καρατζαφέρη και τον χριστιανοδωδεκαθειστή Αδωνι συνδιαστές αντίθετων ιδεολογημάτων;

Θεωρείτε ορθολογιστικό όλη αυτή την παράσταση SHOW με το περιστέρι στο Βόσπορο και τον Καρατζαφέρη να κάνει τον εβραιοχριστιανικό σταυρό ως ΣΗΜΕΙΟ ότι δήθεν αυτός είναι ο κατάλληλος που θα προεδρεύσει στην Ελλάδα για την ανακατάληψη της πόλης!!

Θεωρείτε ορθολογιστική την επιλογή του Καρατζαφέρη να οργανώσει στο κόμμα του το μέλος της 17Ν (σύμφωνα με καταγγελίες του Ι.Φουράκη) ....

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!


Περίπτωση Πρώτη

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής του, όπου και διαμένει, επειδή έχει αποκτήσει ξένη (Κολομβιανή) υπηκοότητα;

1. Απελαύνεται από την χώρα.
2. Φυλακίζεται.
3. Του στερούνται τα πολιτικά του δικαιώματα.
4. Πληρώνει βαρύ χρηματικό πρόστιμο.
5. Πληρώνει 14.000 δρχ.. στη χώρα αυτή και....
6.Γίνεται Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας (1982-1985), Διοικητής Εμπορικής Τράπεζας (1981-1982), Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (1979-1981), διευθυντής του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών(2001 έως σήμερα).

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ , ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!
Το όνομα αυτού Κώστας Βαΐτσης

Αλλη περίπτωση

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής;

1. Στιγματίζεται ως φυγόστρατος.
2.. Δεν του επιτρέπεται να εργαστεί στο δημόσιο.
3. Δεν του επιτρέπεται η κατοχή όπλου.
4. Πληρώνει για να μην υπηρετήσει 29.000δρχ.
5. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ και έχει υπό τις εντολές του ολόκληρο το στράτευμα, προχωρεί σε συμφωνίες αγορών
πολεμικού υλικού πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, την ώρα που εάν του δώσουν ένα G3, θα το πιάσει από την κάνη.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ , ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ !
Το όνομα αυτού Άκης Τσοχατζόπουλος

Υπάρχει και άλλη μία....

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του προφασιζόμενος όπως ομολόγησε, δύο φορές τον επικίνδυνο τρελό ώστε να τον βγάλουν Ι-5 για βαριά ψυχικά νοσήματα με τάσεις αυτοκτονίας; (Πράγμα που έγινε)

1. Οδηγείται σε ψυχιατρική κλινική έως να θεραπευτεί.
2. Δεν του δίνεται άδεια οδήγησης
3.. Δεν του επιτρέπεται να αποκτήσει άδεια οπλοφορίας / οπλοκατοχής
4. Γίνεται ο πιο καλοπληρωμένος δημοσιογράφοςτης Ελλάδος με 80.000.000 δρχ. συμβόλαιο τον μήνα, οδηγεί πανάκριβα JEEP, απέκτησε όπλο χωρίς προφανώς χαρτί ψυχιάτρου, απέκτησε δεύτερο όπλο, δήλωσε απώλεια του πρώτου όπλου, μετά από λίγο διάστημα δήλωσε απώλεια του δεύτερου όπλου, και τελικά το κράτος του έδωσε άδεια για τρίτο!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ , ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ !
Το όνομα αυτού Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ή Ταρζάν

Δεν τελειώσαμε.... Κι άλλη μια....

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του παριστάνοντας επίσης τον τρελό;

1. Εισάγεται σε κλινική για θεραπεία.
2.Του χορηγούνται ψυχοφάρμακα.
3. Δεν μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο.
4. Δεν μπορεί να καταλάβει υπεύθυνη διοικητική θέση οπουδήποτε.
5. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!
Το όνομα αυτού Θάνος Μικρούτσικος....

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!