Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Διευθύνσεις χωρίς τμήματα και τμήματα χωρίς υπαλλήλους έδειξε η απογραφή στο Δημόσιο

Δεκάδες διευθύνσεις με κανένα τμήμα, δεκάδες τμήματα με μόνο έναν υπάλληλο, τμήματα με προϊστάμενο αλλά χωρίς υπαλλήλους, ακόμα και αρκετά τμήματα χωρίς προϊστάμενο και χωρίς κανέναν υπάλληλο, εντοπίστηκαν σε σύνολο 188 διευθύνσεων από την πρόσφατη απογραφή στο δημόσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Ειδικότερα στις νομαρχίες, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν το 1/3 των υπαλλήλων κατέχουν θέση τμηματάρχη, προϊσταμένου ή διευθυντή. Δηλαδή, για κάθε τρεις εργαζόμενους αντιστοιχεί ένας προϊστάμενος. Και στις υπό κατάργηση νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις καταγράφηκαν τμήματα και διευθύνσεις χωρίς προσωπικό.

Κατά την απογραφή έγιναν αρκετές διπλοεγγραφές υπαλλήλων, κάτι το οποίο λύθηκε άμεσα καθώς το σύστημα μετρούσε μοναδικούς ΑΦΜ, ενώ αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι υπολογίζεται ότι απείχαν από τη διαδικασία. Από το υπουργείο θεωρείται αρκετά πιθανό να μην έχουν απογραφεί εργαζόμενοι οι οποίοι αμείβονταν από ειδικούς λογαριασμούς και είχαν υποχρέωση να απογραφούν, ενώ έχει αναφερθεί η περίπτωση υπαλλήλου, ο οποίος αρνήθηκε να απογραφεί λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Ωστόσο, εκείνοι που δεν πρόλαβαν να απογραφούν για λόγους υγείας ή άλλους λόγους «ανωτέρας βίας», σύμφωνα με διευκρίνιση του Γ. Ραγκούση, θα έχουν αυτή τη δυνατότητα. Τα αναλυτικά και ακριβή δεδομένα για τον αριθμό των εργαζομένων που υπηρετούν ανά φορέα και οργανισμό υπολογίζεται να είναι διαθέσιμα στα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου