Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

A letter to Santa

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Όγδοη μέρα συγκρούσεων στην Κερατέα

Για όγδοη συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκαν οι οδομαχίες επί της Λεωφόρου Λαυρίου, στην Κερατέα, κοντά στο χώρο που πρόκειται να κατασκευαστεί ΧΥΤΥ. Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου, 18/12, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των κατοίκων και της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε προσαγωγές.

Την Πέμπτη, το Ειρηνοδικείο του Λαυρίου αποφάσισε την προσωρινή άρση των εργασιών, καθώς δεν έχει γίνει αρχαιολογική μελέτη, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινήσει στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Την Πέμπτη το βράδυ, οι κάτοικοι, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία επί της Λεωφόρου Λαυρίου. Ακολούθησαν συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία προσπάθησε να τους απωθήσει με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Ξημερώματα της Παρασκευής λίγο πριν τις έξι, η αστυνομία παραβίασε οχήματα των Δήμων Κερατέας και Λαυρεωτικής που χρησιμοποιούνται ως οδοφράγματα, τα απομάκρυνε με το σκαπτικό του δήμου και στη συνέχεια τους έσκασε και τα λάστιχα. Λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, οι περισσότεροι κάτοικοι βρίσκονταν στα σπίτια τους. Οι φωτιές στους δρόμους είχαν σβήσει από τη βροχή και οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επέμβαση τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με αφορμή την επέμβαση των Ματ στις 7:00 το πρωί, ο δήμαρχος Κερατέας,που δίνουν τις εντολές. Έτσι παρά το γεγονός ότι έχουμε κοινοποιήσει τις σχετικές αποφάσεις η αστυνομία με μια επίδειξη ισχύος κατέλαβε νέα θέση – προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές στα οχήματα του Δήμου».

Ζήτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από την περιοχή, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Επιπλέον έκανε έκκληση προς την ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων να επανέλθει στη νομιμότητα και να τηρήσει τα προεδρικά διατάγματα. Τόνισε επίσης, ότι αφού η δικαιοσύνη έχει δώσει εντολή για την αναστολή των εργασιών, δεν έχει κανένα νόημα η παρουσία όλων αυτών των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. Ζήτησε τέλος από τα ΜΜΕ να συνταχθούν με το δίκαιο των κατοίκων.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Εγκληματική Οργάνωση "ΓΣΕΕ"


Με αφορμή την 24ωρη απεργία από τη ΓΣΕΕ, ας προσθέσουμε ένα λιθαράκι αντιπληροφόρησης για τους πραγματικούς στόχους των ξεφτιλισμένων (στα μάτια ολόκληρης της κοινωνίας πια) εργατοπατέρων. 

Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, πρώτα κάτι:
Επειδή οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και γενικότερα ο καθεστωτικός συνδικαλισμός βρίσκονται τελευταία στο στόχαστρο από τα ΜΜΕ (βλ. π.χ. εκπομπή Μάκη στο Alter στις 6/12) με στόχο τη συλλήβδην απαξίωση της πολιτικής ενασχόλησης με τα κοινά και το πνίξιμο οποιασδήποτε φωνής ενάντια στα αντικοινωνικά μέτρα που το κεφάλαιο περνάει σε συνεργασία με τρόικα, κυβέρνηση κι ολόκληρο τον καθεστωτικό οχετό, το κείμενο αυτό ξεμπροστιάζει τον καθεστωτικό συνδικαλισμό ακριβώς για τον αντίθετο λόγο: 

Για να πείσει και τους πλέον δύσπιστους ότι μέσα από τις καθεστωτικές οδούς δεν υπάρχει σωτηρία. Για να δώσει επιχειρήματα σε σωματεία βάσης, εργατικές ομάδες, μελλοντικές και υπάρχουσες εργατικές συνελεύσεις, συμβούλια, ανέργους και εξεγερμένους. Για να στηρίξει τη στροφή του κόσμου προς την αυτοοργάνωση και να αναδείξει τα τέρατα που γεννάει η λογική της ανάθεσης. 

Δεν περιμένουμε τίποτα από τα παρακάτω κατακάθια.
Ας αρχίσουμε από κάτι που οι «απλοί κάτοικοι των υπερβορείων προαστίων» γνωρίζουν καλά: Τέσσερις άνθρωποι είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για τη χάραξη της πασοκικής πολιτικής γύρω από το μνημόνιο και κυρίως για τον τρόπο που θα την ταΐσουν στην κοινωνία. Τα αυτοκίνητά τους παρκάρουν στο Καστρί όταν ο ΓΑΠ δε λείπει σε... ταξίδι. Ο ένας είναι ο ΓΑΠ, οι άλλοι είναι οι Παμπούκης, Ραγκούσης και Παναγόπουλος.

Ο Παναγόπουλος μένει και δίπλα πια, στην υπερτεράστια βίλα με περιφραγμένο οικόπεδο, στην Πολιτεία. Έχει δεσμευτεί να φέρει σε πέρας την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την υποτίμηση του εργατικού δυναμικού, αλλά και να χειραγωγήσει όσο μπορεί τις κοινωνικές εντάσεις, λόγω μνημονίου.

Η πρόσφατη αποσύνθεση της ΓΣΕΕ μετά τις συνεννοήσεις του Παναγόπουλου με τα αφεντικά για τις επιχειρησιακές συμβάσεις άφησε μόνη της την ΠΑΣΚΕ στο Δ.Σ. Δεξιοί και αριστεροί συνοδοιπόροι του Παναγόπουλου συνεχίζουν να εισπράττουν χρήματα από τη ΓΣΕΕ και τα παρακλάδια της (ΙΝΕ, ΚΕΚ, ΚΑΝΕΠ, εργατικά κέντρα), αλλά το παίζουν σκληροί, αγνοί και αντιμνημονιακοί για χάρη των ΜΜΕ και για να ψαρώνουν τους εργαζόμενους-πελάτες τους. Την ίδια στιγμή που η ανεργία καλπάζει και οι μισθοί συρρικνώνονται, τα σκουλήκια αυτά (όλων των αποχρώσεων) πληρώνονται πλουσιοπάροχα για να καταστέλλουν τους εργατικούς αγώνες. 

Για να υπολογίσουμε το ξύλο που θέλουν, θα χρησιμοποιήσουμε για μέτρο τα χρηματικά ποσά που τρώνε... Τα χρήματα αυτά (για όποιον δε γνωρίζει) είναι κρατήσεις από τους μισθούς όλων μας και δίνονται στη ΓΣΕΕ από τον ΟΕΚ (Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας) και το ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση).
 
Το μεγάλο φαγοπότι των συνδικαλιστών γίνεται κυρίως μέσα από τη λεγόμενη «δια βίου μάθηση», τη «συνδικαλιστική επιμόρφωση», ειδικότερα δε από τα Κέντρα Επιστημονικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) τα οποία υπάγονται στο ΙΝΕ (Ινστιτούτο Εργασίας). Το ΙΝΕ παίρνει από το ΛΑΕΚ περίπου 9 εκ. ευρώ το χρόνο. Πρόεδρός του είναι ο Παναγόπουλος, αλλά αντιπρόεδροι και μέλη υπάρχουν από όλες τις παρατάξεις (και το ΠΑΜΕ!!).

Όλοι στο Δ.Σ. του ΙΝΕ κόβουν ένα μισθούλη γύρω στα 4 χιλιάρικα το μήνα. Τα τελευταία χρόνια τα έξοδα έχουν υπερδιογκωθεί επειδή η ΓΣΕΕ έχει προσλάβει στα ΚΕΚ διάφορα πολύχρωμα βύσματα και ασκεί μέσω των ΚΕΚ μια πελατειακή πολιτική ανά την Ελλάδα, αντί να ασχολείται έστω και τυπικά με τα προβλήματα της εργατικής τάξης. Ας πούμε λοιπόν ότι τα τελευταία 10 χρόνια το ΙΝΕ πήρε περίπου 90 εκ. ευρώ. Από αυτά, σε μισθούς και έξοδα (συμπεριλαμβανομένων των διπλότριπλων μισθών επιτήδειων και του 15ου μισθού που δικαιούνται οι εκεί προστάτες μας) έφυγαν 5μισι εκ. ευρώ περίπου. 

Άρα οι εργατοπατέρες θα είχαν αποθεματικό στο ΙΝΕ περίπου 35 εκ. ευρώ από τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ αν υπολογίσουμε και τα έσοδα από ευρωπαϊκά προγράμματα κι απ’ τα ΚΕΚ, θα έπρεπε να προσθέσουμε κι άλλα 20 περίπου εκ. σε αυτό το αποθεματικό (συν 13 εκ. ευρώ υπάρχοντος αποθεματικού το 2000).

Όμως, γαμώτο, αυτά τα τουλάχιστον 68 εκ. ευρώ χάθηκαν στο δρόμο και στους υπαλλήλους του ΙΝΕ ανακοινώθηκε ότι βγαίνει δε βγαίνει το δώρο τους για τα Χριστούγεννα. Ταυτόχρονα, το ΚΕΚ (που υποτίθεται ότι υπόκειται στο ΙΝΕ) ανακοίνωσε τα νέα του προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το γνωστό ευρωπαϊκό πακέτο του ΕΣΠΑ, απ’ όπου θα πάρει 30 εκ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια. (σημ. τα ίδια λεφτά δίνει η ΕΕ και στον ΣΕΒ, αφού το 2% του ΕΣΠΑ προορίζεται για τους «κοινωνικούς εταίρους», δηλαδή η κοινωνική ειρήνη χρηματοδοτείται.)

Τι θα κάνει το ΚΕΚ τα λεφτά; Συμβάσεις έργου με επιστήμονες, μεταπτυχιακούς και λοιπούς ημέτερους που για 5 χρόνια θα πληρώνονται για να γράφουν νεοφιλελεύθερες παπαριές για την απασχολησιμότητα, την ευελιξία, την κοινωνική σύνθεση της φτώχειας και τις πασοκοαφεντικίστικες νέες πολιτικές απασχόλησης. 30 εκ. ευρώ πρόγραμμα, 5 χρόνια έρευνες και ούτε μία δεν προβλέπεται να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα διαβίωσης της εργατικής τάξης, δηλαδή τις εργασιακές σχέσεις και την ασφάλιση... 

Δεν μας εκπλήσσει. Άλλωστε με το ασφαλιστικό ασχολήθηκε η αναλογιστική μελέτη του ΙΝΕ, που μετά από έρευνα 2 χρόνων και ανάλυση 2,5 εκ. καρτελών ασφαλισμένων, κατέληξε στο ασφαλές τεχνοκρατικό συμπέρασμα ότι από το 2015 δε θα υπάρχουν λεφτά για φάρμακα για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους. 

Παρά το ότι η έρευνα ήταν η επιστημονικότερη που έχει γίνει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, ο Παναγόπουλος διέταξε να μη δει το φως της δημοσιότητας και απαγόρευσε την αποστολή της μέχρι και στη βουλή, ώστε να μπορεί να περάσει το ΠΑΣΟΚ το ασφαλιστικό νομοσχέδιό του με λογικές μαθητευόμενου μάγου.

Με διαταγή του ΓΑΠ η ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα θάφτηκε. Όσο ο Παναγόπουλος έκρυβε την έρευνα, καλούσε και σε απεργία στις 29/6/2010 διαμαρτυρόμενος δήθεν για το ασφαλιστικό. (Αυτό θυμίζει λίγο και τη θαμμένη έρευνα του ΙΝΕ για τις εργολαβίες καθαρισμού, ενώ η Κ. Κούνεβα χαροπάλευε στον Ευαγγελισμό και ο Παναγόπουλος ανακάλυπτε το θέμα με μια βδομάδα καθυστέρηση -έτρωγε κουραμπιέδες το Δεκέμβρη του ’08).

Λεφτά υπάρχουν λοιπόν. Τα μοιράζουν οι εργατοπατέρες για να ποδηγετούν τις καθεστωτικές τους δομές. 70 εκ. ευρώ λείπουν από τα ταμεία και δεν τα πήρε μόνο ο Παναγόπουλος ή ο Πολυζωγόπουλος πριν απ’ αυτόν. Ας δούμε κάποιους συνδαιτημόνες του συνδικαλιστικού φαγοποτιού, ανεξαρτήτως χρώματος:

Ο πασόκος Φρατζέσκος Φατούρος είναι διευθύνων σύμβουλος του ΙΝΕ. Είναι συνταξιούχος από ΔΕΚΟ, παίρνει κάνα διχίλιαρο σύνταξη, αλλά και μισθό 4.500 ευρώ απ’ το ΙΝΕ, ήταν και το είναι δεξί χέρι του Πολυζωγόπουλου (ο οποίος διορίζει μέσω της ΟΚΕ τους συνδικαλιστές σε Δ.Σ. δημόσιων οργανισμών). Πόσα πήρε; (πέρα από τα νόμιμα 100 χιλιάρικα το χρόνο που βγάζει;)

Ο πασόκος Βασίλης Παπαδόγαμβρος που ως «τομεάρχης ανθρώπινου δυναμικού» στο ΚΕΚ λύνει και δένει για το ποιος θα «ερευνήσει» τι και πόσα θα πάρει για να εξυμνεί το νεοφιλελευθερισμό. Ως σωστός συνδικαλιστής και σοσιαλιστής έχει επιφορτιστεί (μαζί με το Φατούρο) με το μαγείρεμα των νέων επιχειρησιακών συμβάσεων του υπαλληλικού προσωπικού της ΓΣΕΕ, με μείωση μισθών, μπλοκάκια, outsourcing, εργολαβίες κλπ. Χωρίς τις μιζούλες και τα τυχερά παίρνει 4 χιλιάρικα το μήνα.

Ο μπαμπαστρούμφ Κώστας Πουπάκης της ΔΑΚΕ εξελέγη ευρωβουλευτής και φοβηθήκαμε ότι θα τον χάσουμε. Παρά την ταρατατζούμ αποχώρηση της ΔΑΚΕ από τη ΓΣΕΕ, την παρουσία του στις Βρυξέλλες κλπ, με λεφτά της ΓΣΕΕ νοικιάζει γραφείο στο Πεδίο του Άρεως. Επίσης, αντί στο site του ΙΝΕ (εμείς το πληρώνουμε κι αυτό) να βλέπουμε κάτι χρήσιμο για την εργατική τάξη, βλέπουμε βίντεο με τις εντυπώσεις του από την ευρωβουλή. 

Οι αριστεροί δε δημιουργούν πολλά θέματα για να μη χάσουν τα μικροπρονόμιά τους (σε σχέση με τα πακέτα που παίρνουν ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ). Έτσι ο Ποντικός του ΠΑΜΕ και ο Γαβρίλης της ΑΠ, αρκούνται στο διορισμό κάποιων δικών τους, σε μικροπαραχωρήσεις, κάνα εταιρικό αυτοκίνητο με leasing κλπ.

Αλλά επειδή ο Γιάνναρος ο Παναγόπουλος δε θέλει να δυσαρεστεί τους φίλους του, φροντίζει για όλους. Έτσι με τα λεφτά μας η ΓΣΕΕ χρηματοδοτεί τον κολλητό του, πασόκο οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη και το μεταπτυχιακό του ως επιστημονικούς συνεργάτες. Τρία χρόνια χρηματοδότηση, σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ και το αποτέλεσμα για την εργατική τάξη ήταν μια γελοία έκθεση για τη φτώχεια...

Όλες αυτές τις μπούρδες που ερευνούν τα βύσματα καλείται να τις δημοσιοποιήσει και να τις προβάλει (επ’ αμοιβή 205.000 το χρόνο) εταιρία φιλοπασόκων δεξιών, που κέρδισε το «διαγωνισμό» που προκήρυξε το ΙΝΕ-Παναγόπουλου. 

Ένας ακόμη εξαίρετος συνδικαλιστής του ιδιωτικού τομέα (επαγγελματικά είναι εργολάβος) είναι ο αριστεροσυνασπισμένος Στέφανος Λαιμός. Παίρνει 4,5 χιλ. ευρώ μισθό από το ΙΝΕ και έχει αναλάβει την εργολαβία της κτιριακής συντήρησης και ανακαίνισης του εργοδότη του (των κτιρίων της ΓΣΕΕ δηλαδή)...
Που να περισσέψουν έτσι λεφτά για τους υπαλλήλους;

Πάλι καλά που βρίσκουν λεφτά για να πληρώνουν εργολαβίες για την αφισοκόλληση των απεργιών και τον καθαρισμό των γραφείων. Άραγε τηρούνται τα εργασιακά δικαιώματα των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων που χρησιμοποιεί η ΓΣΕΕ; 

Ποιος μπορεί να υποστηρίζει ακόμα ότι η εργατική τάξη μπορεί να έχει την οποιαδήποτε σχέση με την καθεστωτική δομή που ονομάζεται ΓΣΕΕ; Μόνο όσοι/ες είναι μαλάκες!

Υ.Γ.1 Ο εισαγγελέας δεν έχει καλέσει ακόμα για ανάκριση βάσει τρομονόμου τους προέδρους της ΓΣΕΕ, παρότι έχουν καταχραστεί από το 1994 πάνω από 250.000.000 ευρώ. (βλ. Το Παρόν 31/5/2009) Φαίνεται πως ακόμα δεν μπορεί να αποφασίσει σε ποια εγκληματική οργάνωση ανήκουν. Στο ΠΑΣΟΚ; Στην ΠΑΣΚΕ; Στη ΓΣΕΕ; Παρά τα ευρήματα και τις δεκάδες γιάφκες διακίνησης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, παραμένουν ασύλληπτοι...
Το οργανόγραμμα της τρομοκρατικής οργάνωσης παρουσιάζεται (που αλλού; Αν και δεν το υπογράφει ο βλάκας ο Λαμπρόπουλος) στο Κυριακάτικο Βήμα της
15/11/2009 στις σελίδες 24 και 26...

Υ.Γ.2 Ο Κώστας Πουπάκης έσπευσε ν' απαντήσει:

Προς: greekblock
Με αφορμή δημοσίευμα για το Συνδικαλιστικό Κίνημα, που αναρτήθηκε από το blog σας, σας ενημερώνω ότι τα παραπάνω στοιχεία, μέσω των οποίων προσβάλλεται κατάφορα η ηθική μου υπόσταση είναι τελείως ανίσχυρα και ψευδή. Επειδή η ευθύνη για εμένα τόσο της ανάρτησης, όσο και της αναπαραγωγής τέτοιων ανυπόστατων καταγγελιών βαρύνει τους διαχειριστές των ιστολογίων, επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.

Με εκτίμηση,

Κώστας Πουπάκης


Συνημμένα:

  1. Το Συμφωνητικό Μίσθωσης του γραφείου μου και αποδείξεις πληρωμής ενοικίου.
  2. Σύμβαση με την αρμόδια εταιρεία για την ιστοσελίδα μου (της οποία μάλιστα η επισκεψιμότητα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από πολλά blogs, αφού ασχολείται με κοινωνικά θέματα, που αφορούν και ενδιαφέρουν τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους).

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Άδωνις : «Η αστυνομία πρέπει να έχει το δικαίωμα να σκοτώνει και αθώους πολίτες!»

Αυτό μας λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε αυτό βίντεο. Δηλαδή αν έχει ο αστυνομικός το φόβο ότι θα βρεθεί κατηγορούμενος επειδή σκότωσε έναν αθώο πολίτη, δεν μπορεί να παταχθεί αποτελεσματικά η εγκληματικότητα. Με άλλα λόγια, « αφήστε τους αστυνομικούς να σκοτώνουν, και μην τους ενοχλείτε ! ». Και αναφέρει τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Rudolph Giuliani, ο οποίος μείωσε την εγκληματικότητα στη Νέα Υόρκη, αλλά πολλοί αθώοι και νομοταγείς πολίτες το πλήρωσαν αυτό με τη ζωή τους.

Αυτό μας προτείνει και εμάς ο Άδωνις !

Να έχει ο κάθε αστυνομικός το δικαίωμα να καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε πολίτη, όπως επί χούντας !

Ο τίτλος του βίντεο « Free Fire Zone » σημαίνει ότι σε μία συγκεκριμένη περιοχή «Ό,τι κινείται πυροβολείται!».


Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Hackers υπερασπίζονται το Wikileaks

Μία ομάδα «χακτιβιστών» (από το χάκερ και ακτιβιστής) αποφάσισε να αναλάβει δράση απέναντι στις συντονισμένες επιθέσεις που δέχεται το Wikileaks, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις διπλωματικών τηλεγραφημάτων. Οι «Anonymous» της Operation Payback (Επιχείρηση Ανταπόδοσης) έθεσαν χθες εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες τους ιστοτόπους της MasterCard, της σουηδικής εισαγγελίας, του PayPal αλλά και της ελβετικής τράπεζας PostFinance.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία on line μεταφοράς χρημάτων PayPal έχει μπλοκάρει από την προηγούμενη εβδομάδα τις οικονομικές συναλλαγές του WikiLeaks, η MasterCard έχει διακόψει τα εμβάσματα που προορίζονταν για τη WikiLeaks και η ελβετική τράπεζα PostFinance έχει «παγώσει» τραπεζικούς λογαριασμούς του συλληφθέντα ιδρυτή της WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο αντιπρόεδρος της PayPal Οσάμα Μπεντιέ παραδέχτηκε μάλιστα ότι ύστερα από «παραινέσεις» της κυβέρνησης των ΗΠΑ πάγωσε το λογαριασμό του Ασάνζ. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι, το διέψευσε με μήνυμα στο Twitter, επιμένοντας ότι η «αμερικανική κυβέρνηση δεν έγραψε στο PayPal ζητώντας οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με το WikiLeaks».

«Παρόλο που δεν έχουμε σχέση με το WikiLeaks, αγωνιζόμαστε για τους ίδιους στόχους», αναφέρουν οι «Anonymous» στην ιστοσελίδα τους. «Θέλουμε τη διαφάνεια και αντιμαχόμαστε τη λογοκρισία. Αυτός είναι ο λόγος που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε για να αφυπνίσουμε, να επιτεθούμε εναντίον και να στηρίξουμε αυτούς που βοηθούν να οδηγηθεί ο κόσμος μας στην ελευθερία και τη δημοκρατία», επισημαίνουν.

Και η ιστοσελίδα της σουηδικής κυβέρνησης δέχθηκε επίσης επίθεση σήμερα από χάκερς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Aftonbladet. Η διεύθυνση δεν ήταν προσβάσιμη επί αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ εκπρόσωπος της σουηδικής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση επιβεβαιώσει ότι η ιστοσελίδα έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης. Η ιστοσελίδα της Σάρα Πέιλιν έγινε επίσης στόχος επίθεσης χάκερς.

Ακόμα, οι χακτιβιστές έχουν βοηθήσει στην αναπαραγωγή του περιεχομένου του WikiLeaks από εκατοντάδες mirror sites διεθνώς - ξεπερνούν ήδη τα 600. Παράλληλα, η ελβετική εταιρεία Datacell, που διαχειρίζεται τις δωρεές υποστηρικτών του WikiLeaks, απείλησε με μηνύσεις τις Visa και Mastercard αν δεν ξεπαγώσουν άμεσα τους λογαριασμούς. Στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών για την υποστήριξη του WikiLeaks.

Στο μεταξύ, όπως κυκλοφόρησε σήμερα στο Twitter, το Amazon.com, αφού μπλόκαρε το Wikileaks από τους σέρβερ του, πλέον πουλάει (!) τα τηλεγραφήματα που έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα των whistleblowers.

Και η Βολιβία στον «ψηφιακό πόλεμο»

Οι προσπάθειες φίμωσης του WikiLeaks φαίνεται πως εξελίσσονται σε ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα με το αποκαλυπτικό περιεχόμενο των διπλωματικών εγγράφων. Στο πλευρό των χάκτιβιστών βρίσκεται έτσι και η Βολιβία, μετά την αναπαραγωγή του υλικού του WikiLeaks από τον αντιπρόεδρο της βολιβιανής κυβέρνησης, Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα, στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος εχθές, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τις «βαρβαρότητες και τις προσβολές των επεμβατικών διεισδύσεων» της Ουάσινγκτον. Επίσης, στον ιστότοπο του Λινέρα αναρτήθηκε το απόφθεγμα «η αλήθεια θα σας απελευθερώσει» από την Καινή Διαθήκη, καθώς και μια φράση του Τζούλιαν Ασάνζ: «Κάθε οργάνωση πατάει σε ένα βουνό από μυστικά».

Υπενθυμίζεται πως το 2008, η Βολιβία απέλασε τον αμερικανό πρέσβη στη Λα Παζ, με την κατηγορία της κατασκοπείας εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων, κάτι που δε φαντάζει και τόσο απίθανο μετά από τις αποκαλύψεις των εγγράφων.


Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστό το κέντρο στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου


Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί, από τις 10 το πρωί της δευτέρας ως τις επτά το πρωί της Τρίτης, στις παρακάτω οδούς, λεωφόρους και πλατείες:

• Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λεωφόρου Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

• Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Ρηγίλλης, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β΄ και Βασ. Σοφίας.

• Υψηλάντου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Πετράκη και Ηροδότου.

• Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

• Μάρνη, στο τμήμα της από την πλατεία Βάθη έως την οδό Πατησίων.

• Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ΄ Σεπτεμβρίου.

• Μπουμπουλίνας, στο τμήμα της μεταξύ τω

ν οδών Στουρνάρη και Βασ. Ηρακλείου.

• Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.

• Πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Κοτζιά, Κάνιγγος και τις καθέτους αυτών.

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας ως τις επτά το πρωί της Τρίτης θα απαγορεύεται και η στάση και στάθμευση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία Θεσσαλονίκης:

Από τις 12.30 το μεσημέρι, σταδιακά, θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές - εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους:

Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τις 5 το απόγευμα θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους δρόμους:

Εγνατία (από Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Βενιζέλου), Εθν.Αμύνης (από Αγ.Δημητρίου μέχρι πλατεία Λ.Πύργου), Αγ.Δημητρίου (από Εθν.Αμύνης μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι Λ. Στρατού), Αγγελάκη (από Πλ.Συντριβανίου μέχρι Πλ. Χ.Α.Ν.Θ.), Αρμενοπούλου (από Δ.Γούναρη μέχρι Εθν.Αμύνης), Τσιμισκή (από πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι Βενιζέλου), Βασ.Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Κ.Ντήλ), Κ.Ντήλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασ.Ηρακλείου), Γρ.Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Κ.Καραμανλή (από Γ. Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτατζόγλου) καθώς και όπου αλλού απαιτηθεί.

Η κυκλοφορία θα ρυθμίζεται από τροχονόμους. Η Τροχαία Θεσσαλονίκης "παρακαλεί τους πολίτες, προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους προς το κέντρο στις απολύτως απαραίτητες, να συνεργάζονται με τους ρυθμιστές τροχονόμους και να απομακρύνουν τα σταθμευμένα οχήματα από τους παραπάνω δρόμους, που απαγορεύεται η στάθμευση".

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Τζαµί στον Ελαιώνα

Τόπο θρησκευτικής λατρείας σε έξι µήνες από τώρα θα αποκτήσουν οι µουσουλµάνοι που ζουν στην Αττική καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει προσωρινή λύση στο πρόβληµά τους έως ότου κατασκευαστεί το τζαµί στην περιοχή Βοτανικού - Ελαιώνα.

Η σπουδή της κυβέρνησης να επιλύσει το ζήτηµα µε το µουσουλµανικό τέµενος δεν είναι άσχετη µε τις πιέσεις που δέχεται η χώρα µας τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρωπαϊκή Ενωση να δηµιουργήσει χώρους συνάθροισης και προσευχής περίπου 70.000 µουσουλµάνων. Την απόφαση για υλοποίηση µίας µεταβατικής λύσης πήρε προ ηµερών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος έπειτα από επίσκεψη που πραγµατοποίησε συνοδευόµενος από υπηρεσιακούς υπαλλήλους στην περιοχή όπου πρόκειται να ανεγερθεί το τέµενος.
Το τζαµί σύµφωνα µε τον σχεδιασµό θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και θα ανεγερθεί σε έκταση που είχε παραχωρηθεί στο Ναυτικό από την ΚΕ∆ έπειτα από αποδέσµευση. Το προσωρινό τζαµί θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο όπου σήµερα υπάρχουν αναξιοποίητα κτίσµατα, αφού βεβαίως γίνουν προηγουµένως οι απαραίτητες µετασκευές και τροποποιήσεις.


Το τζαµί που θα κτισθεί µε έξοδα της ελληνικής πολιτείας θα ανεγερθεί σε έκταση 14 στρεµµάτων όπου θα δηµιουργηθεί µεγάλος προαύλιος χώρος και πάρκινγκ. Το τέµενος θα καταλάβει 750 τ.µ. εντός της συγκεκριµένης έκτασης, ενώ η χωρητικότητά του εκτιµάται ότι θα είναι περίπου 500 άτοµα.
Η απόφαση για την ανέγερση τζαµιού στην Αθήνα ελήφθη τον Νοέµβριο του 2006, ωστόσο έκτοτε το έργο ήταν µπλοκαρισµένο και δεν είχε γίνει η παραµικρή ενέργεια για την κατασκευή του. Στην παρούσα φάση ο σχεδιασµός για την ανέγερση ισλαµικού τεµένους βρίσκεται στον Οργανισµό Ρυθµιστικού Σχεδίου Αθηνών, ενώ αναµένεται η έκδοση προεδρικού διατάγµατος που θα προβλέπει την αποδέσµευση του συγκεκριµένου χώρου για να χτιστεί τζαµί. Αυτό εκτιµάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί τον ερχόµενο Ιανουάριο και αµέσως µετά θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισµός. Εάν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν προσφυγές, τότε η Αττική θα αποκτήσει τέµενος ενδεχοµένως το 2012.


Σύµφωνα µε τον νόµο που προβλέπει την ίδρυση τζαµιού, µε απόφαση του υπουργού Παιδείας θα τοποθετηθεί µουσουλµάνος θρησκευτικός λειτουργός (ιµάµης) έπειτα από απόφαση του ∆.Σ. του νοµικού προσώπου δηµοσίου δικαίου µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα µε την επωνυµία ∆ιοικούσα Επιτροπή Ισλαµικού Τεµένους Αθηνών µε θητεία δύο ετών και δυνατότητα ανανέωσής της.

Μπλόκο στους ακραίους. Σύµφωνα µε πληροφορίες, τοελληνικό κράτος θα αναλάβει το οικονοµικό κόστος της ανέγερσης του τεµένους λαµβάνοντας υπόψη και τις αρνητικές εµπειρίες άλλων κρατών όπου ουσιαστικά τον έλεγχο είχανακραίες ισλαµικές και σε ορισµένεςπεριπτώσεις εξτρεµιστικές οµάδες. Να σηµειωθεί ότι ενδιαφέρον για τη λειτουργίατζαµιού στην Αττική έδειξε και η Εκκλησία τηςΕλλάδος η οποία προσφέρθηκε να παραχωρήσει έκταση που της ανήκει στην περιοχή της Βάρης γιατην ανέγερσή του.

Τα Νέα του Σαββάτου

Wikileaks humor


Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Πως θα καταγγείλετε αστυνομική αυθαιρεσία

Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας από μπάτσους:

1. Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνιστάται και λειτουργεί Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, υπαγόμενο απευθείας στον Υπουργό.

Το Γραφείο έχει ως αποστολή τη συλλογή, την καταγραφή, την αξιολόγηση και την περαιτέρω προώθηση προς διερεύνηση στις αρμόδιες Υπηρεσίες ή Αρχές καταγγελιών για πράξεις του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες εκδηλώθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή κατά κατάχρηση της ιδιότητάς του και αφορούν :


α. Βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά την έννοια του άρθρου 137 Α του Ποινικού Κώδικα,

β. Παράνομες εκ προθέσεως προσβολές κατά της ζωής, ή της σωματικής ακεραιότητας ή υγείας, ή της προσωπικής ή γενετήσιας ελευθερίας,

γ. Παράνομη χρήση πυροβόλου όπλου και

δ. Κάθε άλλη προσβλητική της προσωπικότητας συμπεριφορά, σε βάρος πολιτών, καθώς και τις συναφείς πράξεις, εφόσον αυτές εκδηλώθηκαν από το ίδιο πρόσωπο στον ίδιο τόπο και χρόνο.

2. Οι καταγγελίες πρέπει να είναι επώνυμες και γραπτές, να υποβάλλονται δε στο Γραφείο ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, αυτοπροσώπως ή μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου. Αν ο καταγγέλλων αγνοεί την ελληνική γλώσσα, μπορεί να παραστεί με διερμηνέα. Αν ο καταγγέλλων αδυνατεί να γράψει, η καταγγελία καταγράφεται από υπάλληλο του Γραφείου, αναγιγνώσκεται και υπογράφεται απ΄ αυτόν, αφού προηγουμένως γίνει ειδική μνεία της αδυναμίας του καταγγέλλοντος να γράψει.

Κατ’ εξαίρεση, η καταγγελία μπορεί να είναι ανώνυμη, γραπτή ή προφορική, μόνο εφόσον περιέχει συγκεκριμένα στοιχεία, ικανά να οδηγήσουν στη διερεύνησή της, άλλως απορρίπτεται ως απαράδεκτη με πράξη της Επιτροπής της επόμενης παραγράφου. Η προφορική καταγγελία καταγράφεται και υπογράφεται από τον υπάλληλο του Γραφείου που την δέχεται.


3. Στο Γραφείο λειτουργεί Τριμελής Επιτροπή, η οποία συγκροτείται από έναν επίτιμο Αρεοπαγίτη ως Πρόεδρο, από τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από έναν επίτιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή Εφετών, ως μέλη. Η Επιτροπή αξιολογεί κάθε καταγγελία ή περιστατικό για την αξιοπιστία τους και για το αν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Γραφείου και αποφασίζει με πράξη της είτε για την προώθησή της προς διερεύνηση στις αρμόδιες Υπηρεσίες ή Αρχές είτε για την απόρριψή της ως απαράδεκτης.

Αν η καταγγελία ή το περιστατικό αφορά και αξιόποινη πράξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενη, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 37 του Κ.Π.Δ. και αν πρόκειται για αυτόφωρο έγκλημα ή συντρέχει κίνδυνος εκ της αναβολής, η ανακοίνωση προς τον Εισαγγελέα κοινοποιείται αμέσως και στην αρμόδια για τη διενέργεια προανάκρισης Υπηρεσία του οικείου Σώματος...