Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Η οικονομία σε δραματική κατάσταση. Οι Δημοκρατικοί προτείνουν 5 δραστικά μέτρα


Η δραματική πορεία της ελληνικής οικονομίας έχει εξελιχθεί στο μεγάλο διακύβευμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Δυστυχώς, ενώ η χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρώπη τείνει να ελεγχθεί και να ξεπερασθεί, στη χώρα μας έχει ήδη αρχίσει να μετατρέπεται σε πλήρη οικονομική κρίση, η οποία οδηγεί σε χρεωκοπία μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και όλη την οικονομία σε ύφεση!

Ταυτόχρονα, η αύξηση του ελλείμματος σε επίπεδα πλέον του 6% και ο κρυφός δανεισμός οδηγούν σε κατάρρευση τα δημόσια οικονομικά και οδηγούν ευθέως στην επιβολή καταστροφικών λύσεων τύπου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δηλαδή σε ουσιαστική απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και γενικευμένη φτώχεια του ελληνικού λαού.


Η τοποθέτηση των κομμάτων απέναντι σε αυτά τα επείγοντα ζητήματα θυμίζει θέατρο του παραλόγου, καθώς κανείς δεν προτείνει σοβαρές, αξιόπιστες και αμέσως εφαρμόσιμες λύσεις. Αντίθετα, περισσεύει η πλειοδοσία λαϊκίστικου χαρακτήρα μέτρων, οι ασάφειες και οι γενικολογίες που δεν μπορούν να κρύψουν την αδυναμία άρθρωσης σοβαρών προτάσεων.


Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ (www.dimokratikoi.gr) έχουν επεξεργασθεί ένα ολοκληρωμένο βραχυχρόνιο και μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα, και προτείνουν δραστικές λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας. Άμεσης προτεραιότητας και απόδοσης είναι τα ακόλουθα 5 μέτρα:

1. Άμεση κατάργηση των εκατοντάδων άχρηστων Δ.Ε.Κ.Ο. (όπως για παράδειγμα ο Οργανισμός Αποξήρανσης Κωπαϊδας), που υπάρχουν μόνο για να μισθοδοτούν με παχυλές αμοιβές χιλιάδες αργόμισθους κομματικούς εγκάθετους, μέλη των διοικήσεων ή υπαλλήλους οι οποίοι δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

2. Πλήρης κατάργηση όλων των προνομίων των βουλευτών(δωρεάν αυτοκίνητα μεγάλης αξίας, απεριόριστα τηλέφωνα, στρατιές αποσπασμένων και μετακλητών) και των υπουργών (στρατιές συμβούλων, μεγάλα έξοδα μετακινήσεων κοκ). Δραστικός περιορισμός της υψηλότατης κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα.

3. Έκδοση κρατικών ομολόγων ώστε να αξιοποιηθεί η λιμνάζουσα (αυτή τη στιγμή στις ιδιωτικές τράπεζες και με χαμηλά επιτόκια) ιδιωτική αποταμίευση, προκειμένου να αποφύγει το κράτος τον περαιτέρω επώδυνο εξωτερικό δανεισμό.

4. Άμεση ανασύσταση της ΕΤΕΒΑ και της ΕΤΒΑ, οι οποίες με χρήση των διαθεσίμων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μπορούν, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις και να κινήσουν την οικονομική δραστηριότητα.

5. Κατάργηση του υπάρχοντος αναπτυξιακού νόμου, τον οποίο μόνο μεγάλες και παλαιές επιχειρήσεις επιχειρήσεις μπορούν, στην πραγματικότητα, να αξιοποιήσουν. Εισαγωγή νέου νόμου, με σοβαρά φορολογικά κίνητρα, χρήση κεφαλαίων από ιδιωτικές πηγές (Ε.Κ.Ε.Σ., venture capital κλπ) και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, με σκοπό την στήριξη νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, να χτυπηθεί η ανεργία των νέων και να αξιοποιηθεί το λιμνάζον επιστημονικό δυναμικό.

Το γραφείο τύπου: grafeio_typou@dimokratikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου