Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Βήμα προς Βήμα ο σχεδιασμός Χριστοφοράκου και το κρυφτούλι με το Θάνατο


Σε αντίθεση με τα θρυλούμενα, η σύλληψη Χριστοφοράκου ήταν αναμενόμενη κυρίως από τον ίδιο αφού εντάσσεται στον σχεδιασμό του προκειμένου όχι μόνο να αποφύγει την ποινική τιμωρία για την εμπλοκή του αλλά κυρίως για να εξασφαλίσει τη σωματική του ακεραιότητα αφού τον τελευταίο καιρό είχε συνειδητοποιήσει πως μια μεγάλη πλειοψηφία “ισχυρών ανθρώπων” αλλά και η λαϊκή συνείδηση δεν θα θρηνούσε γοερά την απώλεια του.

Αντίθετα λοιπόν με τη σιγουριά που εκφράζουν πολλά ΜΜΕ και παράγοντες για την επικείμενη έκδοση του στην Ελλάδα, η στρατηγική του είναι δομημένη ώστε να όχι απλώς να την αποφύγει αλλά να παραμείνει στην Γερμανία με κρατική προστασία. Αυτό θα επιτευχθεί με τα ακόλουθα βήματα:

Ο Χριστοφοράκος έχοντας Γερμανική υπηκοότητα είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις με την αρμόδια ανακρίτρια Μπόιμλερ Χεσλ, που χειρίζεται την υπόθεση Siemens ώστε να παρέχει πληροφορίες για στελέχη της μητρικής εταιρείας που γνώριζαν τα τεκταινόμενα της ροής μαύρου χρήματος. Εκτός από τα ονόματα των Γκάσβιντ, Γιουνγκ και Κουτσενρόιτερ ο Χριστοφοράκος θα αναφέρει και δυο ονόματα που δεν έχουν αναφερθεί στο παρελθόν και είναι στελέχη της υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας. Αυτό άλλωστε απασχολεί και τη Γερμανική δικαιοσύνη και όχι κάποιες βαλίτσες που διακινήθηκαν σε ξένη χώρα.

Με αυτόν τον τρόπο ο Χριστοφοράκος αυτόματα παραδέχεται τις ευθύνες του αλλά απολαμβάνει τις ευεργετικές διατάξεις της Γερμανικής δικαιοσύνης, μπαίνοντας στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Με αυτό τον τρόπο και εφ’ όρου ζωής, το Γερμανικό δίκαιο απαγορεύει την έκδοση του (ως Γερμανός υπήκοος) σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη για το ίδιο αδίκημα.

Στην χειρότερη περίπτωση ενώ τα αδικήματα του έχουν παραγραφεί, ο Χριστοφοράκος έχοντας το ελαφρυντικό της συνεργασίας με τις αρχές, θα λάβει μέγιστη καταδίκη 2 ετών εξαγοράσιμη και θα αφεθεί ελεύθερος και μάλιστα με ασπίδα προστασίας.

Αποκαλύψεις για τους Έλληνες Πολιτικούς

Διαβάστε τη συνέχεια >>>>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου