Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ˙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ – Ώρες Ευθύνης και για τους πολίτες

του Θεόδωρου Παντούλα, διευθυντή του περιοδικού manifesto

Η πρόωρη προκήρυξη εκλογών πιστοποιεί την αμαχητί παράδοση του κομματικού κράτους και παρακράτους στις προτεραιότητες μιας συντονισμένης παραπολιτικής εξουσίας, που εδώ και χρόνια ρημάζει τον τόπο και τις ζωές μας. Μιας εξωθεσμικής εξουσίας, που η κερδοσκοπική απληστία της δεν ορρωδεί ενώπιον της ηθικής και οικονομικής χρεοκοπίας στην οποία έχουμε περιέλθει και η οποία αναζητά μια νέα συναίνεση ανδρείκελων για να συνεχίσει ακωλύτως τις δραστηριότητές της.

Σε αυτό το «πολιτικό» τοπίο περισσεύουν η υποκρισία, οι κατηγορίες για χρηματισμό και οι ανέξοδες ρητορείες. Λείπουν όμως τα μακρόπνοα οράματα, ο επιτελικός σχεδιασμός, η επαρκής και έντιμη έγνοια για το δημόσιο συμφέρον, το οποίο καταφανώς δεν μπορούν ούτε και θέλουν να υπηρετήσουν οι κυρίαρχοι κομματικοί σχηματισμοί. Όσο για τον πατριωτισμό, αυτός όταν δεν διασύρεται από τον καιροσκοπικό μαυρογιαλουρισμό, ποινικοποιείται από ένα διακομματικό ιερατείο που μετρά την πρόοδό μας σιχτιρίζοντας τα γονικά μας.

Η πάνδημη απαξίωση του κομματικού κόσμου, ο οποίος συναγελάζεται με τον υπόκοσμο και συνεπικουρείται από αυτόν –απαξίωση που εκφράστηκε με ενάργεια στις θερινές ευρωεκλογές- είναι απότοκος της γενικευμένης συνειδητοποίησης ότι η πλειονότητα των πολιτευόμενων είναι ενεργούμενο της επιχειρηματικής λωποδυσίας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολιτικά αναξιοπρεπείς και διανοητικά λίγοι. Γνωρίζουν οι πολίτες ότι δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από τους υποτακτικούς της κληρονομημένης κομματικής ολιγαρχίας. Γιατί τι μπορεί να περιμένεις απ’ όσους έχουν αποδεχτεί ότι η χώρα πρέπει να κυβερνάται –τρόπος του λέγειν- ελέω ονόματος από σκιτζήδες γυιούς, θυγατέρες και ανήψια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ >>>>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου