Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Άγνωστος πέταξε χειροβομβίδα, λίγο πριν τις 11.00 χθες το βράδυ, στο στέκι μεταναστών που στεγάζεται στον ίδιο χώρο με το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα», στην οδό Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια.

Την ώρα εκείνη στο στέκι βρίσκονταν πολλά άτομα, γιατί συνεδρίαζε ο σύνδεσμος αντιρρησιών συνείδησης, αλλά και στα υπόλοιπα γραφεία υπήρχε κόσμος. Η χειροβομβίδα χτύπησε στο παράθυρο, αλλά δεν πέρασε στο εσωτερικό του δωματίου, καθώς υπήρχαν διπλά τζάμια. Έσπασε μόνο το εξωτερικό τζάμι, έπεσε στο πεζοδρόμιο όπου και εξερράγη.

Από τα θραύσματα προκλήθηκαν ζημιές σε τζάμι των γραφείων του στεκιού και του δικτύου, καθώς και σε μια πολυκατοικία και μια καφετέρια που βρίσκονται ακριβώς απέναντι.

Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι είδαν ένα άτομο με ξυρισμένο κεφάλι να απομακρύνεται αμέσως μετά την έκρηξη προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα και προανάκριση από την κρατική ασφάλεια.

Επίσης, στα Χανιά, δύο αυτοκίνητα τύπου van που ήταν σταθμευμένα έξω από εργαστήριο συντήρησης κλιματιστικών στις Μουρνιές του δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου καταστράφηκαν ολοσχερώς από ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου