Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας στο κέντρο της πόλης στην Κρήτη


Συμπλοκές σημειώθηκαν απόψε στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αντιεξουσιαστών, που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «την απελευθέρωση των συλληφθέντων της εξέγερσης του Δεκεμβρίου» και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Αποτέλεσμα των συμπλοκών στη Δικαιοσύνης και στα Λιοντάρια, ήταν τρεις συλλήψεις... περιορισμένες φθορές σε καταστήματα και οχήματα και ρίψη χημικών από την πλευρά της αστυνομίας.

Μετά το πρώτο κύμα των επεισοδίων, γύρω στις 8 το βράδυ οι αντιεξουσιαστές κυνηγήθηκαν από τους αστυνομικούς, προς το Πάρκο του Θεοτοκόπουλου. Ωστόσο, μισή ώρα αργότερα ανασυντάχθηκαν και επανήλθαν στο ύψος του Δημαρχείου. Αφού εισχώρησαν στο ισόγειο της Λότζια, έσπασαν την ξύλινη πόρτα που οδηγεί στο κυρίως κτίριο και κατέλαβαν την αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στη συνέχεια άρχισαν να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς που είχαν περικυκλώσει το κτίριο, για να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ μετά από δεκαπέντε λεπτά.

Την ίδια στιγμή στο σημείο έφτασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, σε μια προσπάθεια να πείσει τους αντιεξουσιαστές ν’ αποχωρήσουν από το κτίριο.
troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου