Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Λεφτά για τους εργατοπατέρες υπάρχουν…

Κι όμως. Στην πολύπαθη ΕΘΕΛ συνέβη και αυτό.
Συνεχίζοντας την μεγάλη έρευνα και μετά τα όλα όσα έχουμε αποκαλύψει (http://www.tsantiri.gr/) για περιέργως δοθέντα χρήματα σε συνδικαλιστές, έρχεται στο φως και η περίπτωση ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ συνδικαλιστή, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του ασχολήθηκε όπως φαίνεται με την τσέπη του και όχι με το συμφέρον των συναδέλφων του.
Ο μυστακοφόρος, διοπτροφόρος συνδικαλιστής που ακούει στο όνομα Κώστας και έχει οργανική θέση σε κεντρικό αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ ( κοντά σε επώνυμα μπισκότα), ανήκει και αυτός όπως και οι προηγούμενοι αποκαλυφθέντες στην κυβερνητική παράταξη, εισέπραξε όπως αποδεικνύεται στο έγγραφο το ποσόν των 6.000 ευρώ στις 4/12/09, ως προκαταβολή του εφάπαξ του.

Το παράνομο της υπόθεσης είναι το γεγονός πως είχε το δικαίωμα να εισπράξει μόνο τα μισά, δηλ. 3.000 ευρώ, αλλά είπαμε… συνδικαλιστής της κυβερνητικής παράταξης και ενώ η νέα κυβέρνηση μέτραγε λίγες ημέρες ζωής.
Τα ερωτήματα είναι πολλά. Το κυριότερο όμως είναι τι θα γίνει με τα επιπλέον χρήματα που εισέπραξε ο …Κωστάκης. Θα επιστραφούν στην εταιρεία τώρα που θα γίνει η συγχώνευση ΕΘΕΛ- ΗΛΠΑΠ ή… καλοφάγωτα;

Από πότε το 20% των 15.000 ευρώ είναι… 6.000; Είναι προφανές πως με τέτοιους υπολογισμούς και διοικητές η εταιρεία φαλίρισε…Και λέμε διοικητές αφού ο νυν διευθύνων δεν ζήτησε ως όφειλε τα χρήματα πίσω.

Πάντως το ζητούμενο παραμένει. Οι συνδικαλιστές (είναι αυτοί που μπαινοβγαίνουν στο υπουργείο μεταφορών και βάζουν πλάτη σε αντεργατικές πολιτικές), παίρνουν χρήματα που δεν δικαιούνται από μια διαλυμένη οικονομικά εταιρεία, ενώ απλοί εργαζόμενοι λαμβάνουν απορριπτικές απαντήσεις για να λάβουν και αυτοί τα χρήματα που δικαιούνται από την προκαταβολή του εφάπαξ τους, με το αιτιολογικό της κακής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας.

Μήπως το ευχαριστώ του Υπουργείου προς αυτούς τους συνδικαλιστές είναι η ατιμωρησία, η ανοχή; Αλλιώς πως εξηγείται πως μετά από τόσες αποκαλύψεις που έχουμε κάνει, το υπουργείο δεν έκανε καμία κίνηση; Μήπως το σχέδιο τελικά είναι το κλείσιμο της εταιρείας με χιλιάδες νέους ανέργους; Και πόσοι ακόμα συνδικαλιστές έχουν πάρει χρήματα παράνομα;

Μήπως κ. Υπουργέ ήρθε η ώρα να δώσετε προσωπικά απαντήσεις στους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ που βιώνουν πρωτοφανείς απώλειες κεκτημένων, ενώ κάποιοι φούσκωναν (και μήπως ακόμα φουσκώνουν) τις τσέπες τους με χρήματα του ελληνικού λαού;

Συνεχίζεται…στο http://www.tsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου