Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Αλλάζει ο νόμος "περί κουκούλας"

  • Θα τιμωρούνται μόνο οι επιθέσεις κατά αστυνομικού, πυροσβέστη και υγειονομικού υπαλλήλου...
Απέσυρε ο Ν. Δένδιας από το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ψηφίστηκε και επί των άρθρων, τη διάταξη που στερούσε από συλληφθέντες «κουκουλοφόρους» τη δυνατότητα μετατροπής της ποινής τους σε χρηματική ή τη δυνατότητα αναστολής.
Υπέρ της απόσυρσης, μάλιστα, τάχθηκε στην επιτροπή της Βουλής και ο ΛΑΟΣ, χαρακτηρίζοντας υπερβολικά αυστηρές τις διατάξεις.
"Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποια παιδιά...παρασύρονται", υποστήριξε και η Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης,στην ουσία αποδεχόμενος τις ενστάσεις της εισηγητού του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη, άλλαξε και την παράγραφο που αφορά τις επιθέσεις με ...
κουκούλα, που επιφέρουν βαριά σωματική θανατηφόρα βλάβη εναντίον δημοσίου υπαλλήλου, εν ώρα υπηρεσίας. Έκανε συγκεκριμένο ότι οι αυστηρές ποινές θα επιβάλλονται μόνο για τις περιπτώσεις αστυνομικών, πυροσβεστών και υγειονομικών υπαλλήλων (ΕΚΑΒ).
Απαντώντας, δε, στις αιτιάσεις της Λ. Κανέλη και του Θ. Δρίτσα ότι οι ρυθμίσεις για τους κουκουλοφόρους μπορεί να αποτελέσουν "άλλοθι" για την καταστολή των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων, σημείωσε χαρακτηριστικά: "Οι διατάξεις αυτές, που σε άλλες χώρες είναι αυστηρότερες, πάντα υπηρέτησαν την φιλελεύθερη άποψη για την κοινωνία και την εξέλιξη της πολιτικής ζωής, είτε στην Γερμανία για την προστασία από την αναβίωση του ναζισμού, είτε στις ΗΠΑ, όπου η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με την Κου Κλουξ Κλαν".
Ταυτόχρονα ο κ.Δένδιας, μετά τις αιτιάσεις των μελών της επιτροπής ότι "αποφυλακίζει πρόωρα τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών", απέσυρε και τη διάταξη που προέβλεπε ότι οι καταδικασθέντες μπορούσαν να αποφυλακιστούν έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής τους.
greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου