Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ


Οι Δημοκρατικοί (www.dimokratikoi.gr) είναι το πρώτο κόμμα που με σεβασμό στη διαδικασία των ευρωεκλογών παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του πριν από 15 ημέρες.


Επικεφαλής της ευρωλίστας των Δημοκρατικών είναι ο δικηγόρος δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ένας ενεργός πολίτης, που έχει διακριθεί στο δημόσιο βίο της χώρας και στην κοινωνία πολιτών. Ακολουθούν ο πρέσβης επί τιμή Δημήτρης Ανδρέας Νεζερίτης, ο ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Στάγκας, ο ιστορικός και συγγραφέας Κώστας Σταματόπουλος, η επικοινωνιολόγος Βαρβάρα Τζέρμπου και ο καθηγητής διαχείρισης περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Δημήτριος Παναγιωτακόπουλος. Υποψήφιοι επίσης είναι ο παραολυμπιονίκης Οδυσσέας Σαββόπουλος, ο γλύπτης Φοίβος Σαργέντης, η αρχαιολόγος Μελίνα Βλάχου κ.α..


Η ευρωλίστα των Δημοκρατικών περιλαμβάνει προσωπικότητες κύρους και των δύο φύλων και διαθέτει ισχυρή παρουσία νέων ανθρώπων, καθώς οι μισοί υποψήφιοι είναι νεότεροι των 35 ετών.


Καταρτίσθηκε με κριτήριο την εμπειρία και την ικανότητα των υποψηφίων να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στο ψηφοδέλτιο δεν συμπεριλαμβάνονται πρώην βουλευτές ή υπουργοί, οι άνθρωποι δηλαδή που στην πλειονότητα τους ευθύνονται για το κατάντημα που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Επίσης, το ψηφοδέλτιό μας δεν περιλαμβάνει «διασημότητες» προς άγραν φθηνών εντυπώσεων.


Το ψηφοδέλτιο που προτείνουμε στους Έλληνες ψηφοφόρους αποτελείται από, νομικούς, δημοσιογράφους, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, όλοι άνθρωποι που αναδείχθηκαν στην κοινωνία με την εργασία τους και όχι με οικογενειοκρατικά κριτήρια ή από κομματικούς μηχανισμούς.


Οι υποψήφιοι, με σειρά συμμετοχής:

ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Δικηγόρος-δημοσιογράφος. Εργάσθηκε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και το Βήμα (1971 έως 1996 και 2000 έως 2008). Φιλοξενήθηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (1996-1997) και την Ημερησία. Εξέδωσε το περιοδικό κριτικής ανάλυσης Σαμιζντάτ (1995-1996).Το 2008 διηύθυνε τον Ελεύθερο Τύπο. Από το 1995 σύμβουλος σε ευρωπαϊκά θέματα στην ΕΙΗΕΑ.

2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΖΕΡΙΤΗΣ

Πρέσβης επί τιμή, πρώην πρεσβευτής της Ελλάδος στον ΟΑΣΕ, στην Άγκυρα και στο Βερολίνο.

3.ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΓΚΑΣ

Ναύαρχος ε.α., επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

4.ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστορικός, συγγραφέας, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης, πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

5. ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΖΕΡΜΠΟΥ

Οικονομολόγος-νομικός, πτυχιούχος Πανεπιστημίου LILLE II,

Διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων σε πολυεθνική εταιρεία.

6.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Καθηγητής Οργάνωσης και Προγραμματισμού, Πολυτεχνική Σχολή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

7.ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΪΛΟΥ

Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Αθηνών, ΜΑ στις Διεθνείς Σπουδές Πανεπιστημίου READING, διευθύντρια προσωπικού σε πολυεθνική εταιρεία.

8. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΛΥΖΩΪΔΗΣ

Χημικός Πανεπιστημίου Πατρών, Διδάκτωρ Χημείας Πανεπιστημίου Bradford, επιχειρηματίας, μέλος του Κέντρου Σοσιαλιστικών Μελετών.

9. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Παραολυμπιακός αθλητής, εθνικός πρωταθλητής ποδηλασίας, πτυχιούχος ιστορικών σπουδών, επιχειρηματίας στο Ρέθυμνο.

10. ΚΩΣΤΗΣ ΖΙΑΒΡΑΣ

Οικονομολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών, Μasters στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές και κάτοχος ΜΒΑ, οικονομικός διευθυντής εμπορικής εταιρείας.

11. ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΠΕΓΚΑ

Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, με Master’s Ευρωπαϊκής Πολιτικής (Βath). Eργάσθηκε στον ΟΗΕ, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον ιδιωτικό τομέα (διαχείριση έργων για την ΕΕ), σύμβουλος επικοινωνίας.

12. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Διεθνολόγος πολιτικός επιστήμων Πανεπιστημίου Πειραιώς, Masters στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διακυβέρνηση από το LSE, σύμβουλος επιχειρήσεων.

13. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΛΑ

Αρχιτέκτων Πανεπιστημίου Greenwich, εργάζεται σε αρχιτεκτονικό γραφείο.

14. ΖΗΣΗΣ ΛΙΟΥΠΑΣ

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Διδάκτωρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, γενικός διευθυντής σε εταιρεία πληροφορικής.

15. ΜΕΛΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

Πτυχιούχος ισπανικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, αρχαιολόγος, απόφοιτος Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ακαδημαϊκή εμπειρία στο Περού και στις Ινδίες.

16. Γ.- ΦΟΙΒΟΣ ΣΑΡΓΕΝΤΗΣ

Γλύπτης, Πολιτικός μηχανικός, Διδάκτωρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

17.ΕΙΡΗΝΗ ΧΕΙΡΔΑΡΔΗ

Δημοσιογράφος, Ευρωπαϊκό βραβείο για την έρευνά της για τους μετανάστες, δημοσιογραφική εμπειρία σε διάφορες χώρες.

18.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΙΚΟΣ

Οικονομολόγος-Μηχανικός Πανεπιστημίου Καρλσρούης, επιχειρηματίας.

19.ΕΙΡΗΝΗ ΣΚΟΥΖΟΥ

Μεταφράστρια-διερμηνέας Πανεπιστημίου Στρασβούργου, πτυχιούχος Διεθνών Σχέσεων London School of Economics (LSE), πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, παρατηρήτρια εκλογών για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΑΣΕ.

20.ΝΙΚΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Πτυχιούχος Κλασσικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Λονδίνου (UCL), Μasters στις Διεθνείς Σχέσεις και τις Μεσογειακές Σπουδές Πανεπιστημίου Λονδίνου (Kingss College), δημοσιογράφος σε έντυπα του διεθνούς τύπου, σύμβουλος επικοινωνίας.

21. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΙΑΜΠΑΡΑΣ

Δικηγόρος, Νομική Αθηνών, Μεταπτυχιακό στην Φιλοσοφία του Δικαίου, Master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Birmingham.

22.ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Οικονομολόγος Πανεπιστημίου Λωζάννης, υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Βιέννης.


Πληροφορίες:

Βαρβάρα Τζέρμπου, e-mail: btzerm@yahoo.gr, τηλ. 6948986632

Νικίας Οικονόμου, e-mail: nikias_economou@hotmail.com, τηλ.: 6934577781

http://www.dimokratikoi.gr

1 σχόλιο:

  1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ...ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΤΟ POST !!!

    ΣΠΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή