Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Στην επίθεση Κούγια απαντούν μάρτυρες της δίκης για την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

«Οι πολιτικές απόψεις και αντιλήψεις, οι αγωνίες και οι ελπίδες για μια καλύτερη ζωή δεν δικάζονται και δεν τρομοκρατούνται», τονίζουν οι 3 μάρτυρες κατηγορίας Ζέρβας, Παπαδημητρίου και Λίλας, απαντώντας σε δηλώσεις του συνήγορου υπεράσπισης των 2 ειδικών φρουρών Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη. Ο Αλέξης Κούγιας είχε ζητήσει να επανεξεταστούν οι αυτόπτες μάρτυρες, προβάλλοντας ως λόγο τη συμμετοχή τους σε πολιτικούς φορείς, όπως το ΝΑΡ, ενώ είχε σημειώσει επίσης ότι «στρατολογούν πολλά νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων μάρτυρες της υπόθεσης, αλλά και το ίδιο το θύμα, μετατρέποντάς τους σε ακραίους αντιεξουσιαστές».

Οι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, κάνουν λόγο για «παραλήρημα λάσπης και συκοφαντίας» που εκτυλίχθηκε στο δικαστήριο «με όχημα υπερασπιστικούς παράγοντες της δίκης».

Αιτία για τις δηλώσεις τους είναι, όπως αναφέρουν, πως «ενημερωθήκαμε ότι είμαστε... άεργοι, ότι η πολιτική δράση και η συμμετοχή στο μαζικό κίνημα είναι εξώθηση στην... τυφλή βία, ότι συμμετείχαμε στην ίδια πολιτική οργάνωση με άλλους μάρτυρες και το θύμα και άλλα παρόμοια που θα ήταν απλά αστεία αν δεν συνδέονταν με τον θάνατο ενός παιδιού».

«Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανέναν. Δηλώνουμε πως από την πρώτη στιγμή τεθήκαμε στη διάθεση του ανακριτή και των δικαστικών αρχών, έτσι και τώρα είμαστε στη διάθεση του δικαστηρίου για ό,τι αφορά τα γεγονότα της συγκεκριμένης υπόθεσης», απαντούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου