Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα λεπτό και πέντε δευτερόλεπτα πριν από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου


Γιατί όμως ένα λεπτό και πέντε δευτερόλεπτα;

Γιατί, όπως εξήγησε προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο ακροατήριο,
«αυτός είναι ο χρόνος που οι κατηγορούμενοι Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης βάδισαν ο ένας δίπλα στον άλλο, αποφασισμένοι, αμίλητοι, άκαμπτοι και άτεγκτοι διανύοντας την απόσταση που χώριζε τον Αλέξανδρο από το θάνατο. Ενα λεπτό και πέντε δευτερόλεπτα είναι ο χρόνος που είχαν απερίσπαστοι στη διάθεσή τους για να υπαναχωρήσουν, για να αποστούν από την εγκληματική τους απόφαση. Είναι ο χρόνος που βάδισαν για δεύτερη φορά αντίστροφα, εγκαταλείποντας τον Αλέξανδρο θανάσιμα τραυματισμένο από τα πυρά τους.
Και είναι 15 φορές ο χρόνος που δεν απαντούσαν στις εναγώνιες κλήσεις του κέντρου και δεν ενημέρωναν κανένα για το τι έχει συμβεί».

Η κ. Κωνσταντοπούλου, που ολοκλήρωσε την αγόρευσή της το μεσημέρι της Παρασκευής, αναφερόμενη στην πολύμηνη ακροαματική διαδικασία τη χαρακτήρισε «εξονυχιστική, διαφωτιστική, αποκαλυπτική από κάθε άποψη και οπωσδήποτε διδακτική» και απευθυνόμενη προς τους δικαστές τόνισε:

«Το δικαστήριό σας παρακολουθεί με αγωνία και ολόκληρη η κοινωνία και αναμένει μια απόφαση- σταθμό στα δικαστικά χρονικά, χωρίς ωραιοποιήσεις και στρογγυλέματα, μια απόφαση που θα αποτυπώνει, θα αποδοκιμάζει και θα τιμωρεί τις πράξεις των κατηγορουμένων, ώστε να μην υπάρξει άλλος Επαμεινώνδας Κορκονέας που με τόση ευκολία να κάνει χρήση του όπλου του απέναντι σε ένα παιδί, ώστε να μην υπάρξει άλλος Βασίλης Σαραλιώτης, που με τόση ευκολία θα συμπαρασταθεί στον δράστη, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πράξη του».

Επί της ουσίας της κατηγορίας επανέλαβε τη θέση ότι «οι κατηγορούμενοι, με κοινό δόλο, με κοινό σκοπό, με στόχο τη θανάτωση του Αλέξανδρου συναποφάσισαν και εκτέλεσαν τη δολοφονία, με τον Κορκονέα να πυροβολεί και τον Σαραλιώτη να του συμπαραστέκεται σε κάθε του βήμα, πριν από την πράξη, κατά τη διάρκεια και μετά, εμψυχώνοντάς τον και συμμετέχοντας στην πράξη του με κάθε τρόπο».

«Ο Β. Σαραλιώτης -επισήμανε με βάση τα όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία- ισχυρίζεται ότι δεν έχει ευθύνη, γιατί δεν πυροβόλησε. Εμείς λέμε ότι έχει ακέραια την ευθύνη της συμμετοχής, γιατί έκανε όλα τα υπόλοιπα. Το μόνο που δεν έκανε ήταν να πυροβολήσει. Ο ίδιος από τις πρώτες τους απολογίες ταυτίστηκε απόλυτα με τον Κορκονέα μιλώντας για τον κοινό τους σκοπό και ισχυριζόμενος ότι "σκοπός μας δεν ήταν να σκοτώσουμε"».

Στην κατακλείδα του λόγου της η κ. Κωνσταντοπούλου θύμισε την ταινία-αφιέρωμα των συμμαθητών του Αλέξανδρου, οι οποίοι απαγγέλλουν: «Ακουσα πως με σκότωσαν. Να ξέρω δεν μπορώ γιατί. Δεν είμαι παρά ένα νεκρό παιδί».

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την αγόρευση και του έτερου συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Νίκου Κωνσταντόπουλου.

2 σχόλια:

 1. Τις ίδιες μέρες στην Γάζα ΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΑΝ πάνω από 250 ΜΩΡΑ αλλά τα ΜΜΕ έκαναν τις πάπιες.
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=2172857

  Το ίδιο και το indymedia που έκαιγε Ελληνικές Σημαίες.
  Σε όλον τον κόσμο διμαρτυρήθηκαν οι αναρχικοί για τον Αλέξη ... ΕΝΑΝ ΑΛΕΞΗ, αλλά τις πάπιες έκαναν για 257 ΑΛΕΞΗΔΕΣ στη ΓΑΖΑ...ετών κάτω από 10!

  Και η σφαίρα που σκότωσε τον Αλέξη; που είναι;;;
  Γιατι κάθε μέρα μαθαίνουμε αν γάμησε ο Μπερλουσκονι αλλά κανεις δεν τολμάει να δείξει τη σφαίρα που σκότωσε τον Αλέξη;;;
  Ξυπνήστε παιδάκια.
  Οι διαδηλώσεις για να πέσει ο Καραμανλής ήταν ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ τις αποκαλεί τρομοκρατία... και οι αναρχικοί της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ κάνουνε τις παπιες. Ούτε κριτική...ΟΥΤΕ πρωτοσέλιδα.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=205592

  Καλημέρα σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή