Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζονται οι πανηγυρισμοί στην Αίγυπτο

Νέα μέρα ξημερώνει στην Αίγυπτο, η πρώτη μετά την μετά την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ενώ χιλιάδες Αιγύπτιοι παραμένουν στην πλατεία Ελευθερίας (Ταχρίρ) του Καΐρου πανηγυρίζοντας την παραίτηση του μέχρι χθες ισχυρού άνδρα της χώρας.

Στη γέφυρα που οδηγεί σε μια από τις εισόδους στην πλατεία Ταχρίρ ομάδες νέων χορεύουν υψώνοντας αιγυπτιακές σημαίες και σταματούν τα αυτοκίνητα για να συγχαρούν τους οδηγούς για την απομάκρυνση του Μουμπάρακ.

Άνδρες του Στρατού αφαιρούν τα οδοφράγματα και τα συρματοπλέγματα, αρχής γενομένης από αυτά που είχαν στήσει δίπλα στο Εθνικό Μουσείο, στη βόρεια είσοδο της πλατείας.

Τα τανκς που είχαν παραταχθεί στους δρόμους δίπλα στην πλατεία Ταχρίρ φράζοντας τις εισόδους της, αρχίζουν να ελευθερώνουν την πρόσβαση σε αυτή.

Η ανακοίνωση της παραίτησης του 82χρονου Μουμπάρακ έγινε μετά τη διαδήλωση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου Αιγυπτίων που ζητούσαν από τον πρόεδρο να φύγει από την εξουσία.

Ο ισχυρός αιγυπτιακός στρατός, ο οποίος στο εξής είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμεί να υποκαταστήσει «τη νομιμότητα στην οποία προσβλέπει ο λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου