Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

120.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει στον Έβρο

Παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Έβρου καθώς πλημμυρίζουν σπίτια στα Λάβαρα του Δήμου Ορφέα, ενώ τα νερά έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του οικισμού. Ήδη εκκενώθηκαν πέντε κατοικίες από τις οποίες οι κάτοικοι πήραν και τις οικοσκευές τους.

Η Νομαρχία Έβρου ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν πλημμυρίσει 120.000 στρέμματα, μετά και από υποχώρηση αναχώματος στην περιοχή των Κήπων, από τα οποία, τα 45.000 είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ όλα τα ποτάμια έχουν ξεπεράσει το όριο συναγερμού.

Επίσης, άλλα δεκαπέντε άτομα έφυγαν από τα σπίτια τους και διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής ενώ η στάθμη των νερών ανεβαίνει και εκτιμάται ότι και άλλοι άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Ορφέα, παρουσία του επάρχου Β. Έβρου και με τη συμμετοχή Πυροσβεστικής - Αστυνομίας - Στρατού και τοπικών Εθελοντικών Οργανώσεων για λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης. Ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης έκανε λόγο για πρωτοφανή κατάσταση, καθώς οι πλημμύρες δημιουργούνται κυρίως από τοπικά νερά και όχι από τα νερά των φραγμάτων της Βουλγαρίας, που αναμένεται να διοχετευτούν στον Άρδα και τον Έβρο τις επόμενες ώρες, μιας και τα φράγματα της γειτονικής χώρας έχουν ήδη υπερχειλίσει.

Έντονη ήταν η αντίδραση του νομάρχη για την άρνηση του ΟΣΕ να διαθέσει λεωφορεία για την κάλυψη του δρομολογίου Αλεξανδρούπολη - Δίκαια, καθώς η σιδηροδρομική γραμμή, σε πολλά σημεία έχει πλημμυρίσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου