Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΛ.ΑΣ. απολογείται...

του ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ο φρουρός στην πίσω πλευρά του
κτιρίου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μπερδεύεται που με βλέπει με μηχανάκι. Έχει χώρο μόνο για επισκέπτες που φτάνουν με αυτοκίνητα. Ύστερα από μικρή διαπραγμάτευση, με αφήνει να παρκάρω και μου δείχνει τον δρόμο προς την είσοδο του κτιρίου. Στον 10ο όροφο είναι το άντρο της Ασφάλειας και το γραφείο του διοικητή.

Μολύβια, γόμες, εικονίσματα, γυαλιά πρεσβυωπίας. Θα μπορούσε να ήταν λυκειάρχης σε αυστηρό σχολείο αλλά τα μετάλλια παρατημένα άτακτα πάνω στο γραφείο του μαρτυρούν ότι μπροστά μου έχω έναν από τους κορυφαίους Έλληνες αστυνομικούς. Δέκα επτά χρόνια στη Δίωξη ναρκωτικών, στη συνέχεια μια μικρή θητεία στην ΕΥΠ και τώρα επικεφαλής της Ασφάλειας.

Στον διάδρομο οι αστυνομικοί - κάποιοι «Βαλκάνιοι» με κοιλιές και κάποιοι άλλοι «Δυτικοί» με μπράτσα και μπλουτζίν- είναι χαρούμενοι. Η υπηρεσία τους την Τρίτη έπιασε τους πιο σκληρούς κακοποιούς. Οι πιο ενήμεροι είναι συνοφρυωμένοι. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ο 25χρονος νεαρός στην επιχείρηση του Βύρωνα είχε σκοτωθεί από σφαίρες αστυνομικού.
Ο διοικητής Ασφάλειας Γιάννης Δικόπουλος περιγράφει την αιματηρή συμπλοκή λεπτό προς λεπτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου