Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Το πρώτο θύμα της Κερατέας;

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, κι ενώ εκτεταμένα επεισόδια λάμβαναν χώρα στην πόλη Κερατέας με την αστυνομία να προχωρά σε εκτεταμένη χρήση χημικών, μια νεαρή μητέρα, που κυοφορούσε το 3ο της παιδί, αισθάνθηκε δυσφορία και υπέστη ισχυρό σοκ, με αποτέλεσμα να αποβάλει. Οι γονείς του εμβρύου πραγματοποιούν σειρά εξετάσεων για να εξακριβωθεί ότι η αποβολή προκλήθηκε από τα δακρυγόνα και να προχωρήσουν στη συνέχεια σε μηνύσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα σοβαρά επεισόδια της προηγούμενης Τρίτης ξεκίνησαν κάτω από το σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται δίπλα στο αστυνομικό τμήμα. Το βράδυ, και ενώ οι συγκρούσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη, η νεαρή μητέρα αισθάνθηκε δυσφορία και άρχισε να κάνει εμετούς. Την επόμενη ημέρα, διαπίστωσε ότι είχε αποβάλει.

Ο πατέρας επικοινώνησε με δικηγόρους και γιατρούς για να λάβει οδηγίες και σήμερα, το ζευγάρι μετέβη σε τοξικολογικό κέντρο για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν όντως η αποβολή οφείλεται σε ασφυξία του εμβρύου λόγω των χημικών ουσιών που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης, αλλά και της νεκροψίας στο έμβρυο, ενδέχεται να βγουν την Τετάρτη. 

Ο πρώην δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού επιβεβαίωσε στο tvxs.gr τις παραπάνω πληροφορίες, τονίζοντας πως εφόσον επιβεβαιωθεί ότι όντως ο θάνατος του εμβρύου προκλήθηκε από τα δακρυγόνα, οι γονείς θα καταθέσουν μήνυση για ανθρωποκτονία κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Κερατέα, ο κ. Ιατρού κάνει λόγο για μια «περίεργη» ησυχία τις τελευταίες ημέρες. «Το μπλόκο των κατοίκων παραμένει, ο κόσμος κατεβαίνει κάθε βράδυ εκεί. Αλλά υπάρχει ένας θυμός και μια αγανάκτηση. Ο κόσμος δεν κάνει πίσω, περισσότερο βγαίνει από τα σπίτια πλέον. Όλη αυτή η βία έχει λειτουργήσει ανάποδα. Υπάρχει ένας βουβός θυμός», εξηγεί.

Πλέον στην Κερατέα, σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο της περιοχής, υπάρχει μια βεντέτα ανάμεσα στην αστυνομία και την κοινωνία. «Η αστυνομία έχει αρκετό θυμό κι αυτή γιατί έχει πάθει ορισμένες ήττες... έχουν καεί αυτοκίνητα, τα συνθήματα που βγήκαν τις πρώτες μέρες ότι «η Κερατέα νίκησε» κτλ και φυσικά όταν έγιναν κάποια επεισόδια, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι υπήρξε απάντηση αμέσως. Μπήκαν στην πόλη και έγινε το απίστευτο. Ήταν την επομένη που κάηκε μια καντίνα της αστυνομίας, που τους μετέφερε το φαγητό. Δυστυχώς έχει επικρατήσει βία και από τις δύο πλευρές».

Η λύση που βλέπει ο κ. Ιατρού για την εκτόνωση της επικίνδυνης πλέον κατάστασης στην Κερατέα είναι να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και ο εργολάβος. Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει η απόφαση 119 της 28ης Δεκεμβρίου του 2010 του Ειρηνοδικείου, που λέει ότι είναι παράνομο το έργο. Ας δεχτώ ότι είναι μερικώς παράνομο και ότι είναι παράνομο τώρα και ότι σε 5-10 μήνες μπορεί να λυθούν τα προβλήματα. 
Αλλά αυτή τη στιγμή είναι παράνομο. Άρα υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα και τα ΜΑΤ πρέπει να φύγουν. Το αντιλαμβάνομαι ότι είναι η δική μου, μονομερής άποψη, αλλά δεν μπορώ να έχω μία σίγουρη απάντηση από πλευράς υπουργείων και αρμοδίων, δεδομένου ότι δεν λένε αλήθεια. Λένε ότι δεν υπάρχει απόφαση! Θέλουμε διάλογο. Αύριο αν μας καλέσουν, είμαστε ανοιχτοί. Να κουβεντιάσουμε για την εκτόνωση της κατάστασης. Δεν μπορεί να πάει άλλο αυτή η κατάσταση!».

1 σχόλιο:

  1. ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΛΕΤΣΟ Ο ΙΑΤΡΟΥ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ!!! ΚΑι σε αλλα χειροτερα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή