Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

Πρόσθεταν σταυρούς σε ψηφοδέλτια!...

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος γιου βουλευτή, ο οποίος εξελέγη στην Α' περιφέρεια Πειραιά, μετά από καταγγελία για προσθήκη σταυρών και πλαστογράφηση της υπογραφής της δικαστικής αντιπροσώπου σε δύο καταμετρημένα ψηφοδέλτια.
Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης του 337ου εκλογικού τμήματος, στο 23ο εκλογικό διαμέρισμα, στα Καμίνια. Ο 20χρονος νεαρός διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.
Την ίδια ώρα, σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι κομμάτων, που κατηγορούνταν ότι κατά τη διαδικασία διαλογής των ψηφοδελτίων, έβαζαν σταυρούς προτίμησης σε συγκεκριμένους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Το περιστατικό συνέβη στο 440ο εκλογικό τμήμα, στο Ανατολικό του δήμου Χαλάστρας, και οι κατηγορούμενοι - ένας άντρας και μία γυναίκα - παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία για την πράξη της «νόθευσης εκλογών».
Τη δράση των δύο εκλογικών αντιπρόσωπων αντιλήφθηκε η δικαστική αντιπρόσωπος, η οποία κάλεσε αμέσως τις αστυνομικές δυνάμεις. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, οι κατηγορούμενοι είχαν βάλει χέρι σε περίπου είκοσι ψηφοδέλτια ο καθένας, δείχνοντας προτίμηση σε συγκεκριμένους υποψήφιους βουλευτές.
Στις απολογίες τους, ο ένας εκ των κατηγορουμένων αρνήθηκε την πράξη που του καταλογίζεται, υποστηρίζοντας ότι «πήρε τα ψηφοδέλτια στα χέρια του και απλά τα ξεφύλλιζε».
Ωστόσο, δεν μπόρεσε να εξηγήσει στο δικαστήριο πώς βρέθηκαν οι επιπλέον σταυροί στα ψηφοδέλτια μετά την καταμέτρηση και την μονογράφηση, που προηγήθηκε από την εφορευτική επιτροπή.
Η συγκατηγορούμενή του, πάντως, ομολόγησε την πράξη της και την απέδωσε στη συμπάθεια, που είχε σε συγκεκριμένο υποψήφιο.

(Πηγή: http://www.skai.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου