Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Όταν δημοσιογράφοι και πολιτικοί ενημερώνουν σωστά...(?)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ γράφει..

... ένα άρθρο σχετικά με κάποιες βασικότατες ανακρίβειες που αναφέρθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή από τον πρώην υπουργό κο Γιακουμάτο και τον παρουσιαστή της εκπομπής κο Χαρδαβέλλα σχετικά με τον οργανισμό που εργάζεται.

Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς των ιδιωτικοποιήσεων και της αποκρατικοποίησης κάτω από το κάλυμμα του μνημονίου, πολλοί δημοσιογραφίσκοι και βο(υ)λευτάδες βγαίνουν από τα λαγούμια τους κραδαίνοντας πολύκροτες δηλώσεις και ξεστομίζοντας αβάσιμες κατηγορίες, χωρίς να σκέπτονται τον αντίκτυπο των λεγομένων τους στον υπάλληλο και τον πολίτη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει διάφορους πρώην υπουργούς να λένε ασυναρτησίες σε εκπομπές και οι δημοσιογράφοι των εκπομπών να φιλοξενούν και να υποστηρίζουν αυτές τις κατηγορίες κάτω από το πρίσμα των "Έγκυρων" πληροφοριών τους και των "Διασταυρωμένων" στοιχείων τους. Ας μιλήσουμε όμως με ονόματα...


"Κύριε" Χαρδαβέλλα, στην εκπομπή της 12ης Οκτωβρίου 2010, είχατε ως θέμα τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις. Μέσα σε ένα πάνελ αυτοπαρουσιαζόμενων ειδημόνων είχατε και τον κύριο Γιακουμάτο (πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας), αλλά θα επανέλθω σε αυτό στην συνέχεια. Στην εκπομπή σας λοιπόν αυτή εκφράσατε την άποψή σας (κατα τα λεγόμενά σας με πληροφορίες) για την Η.Δι.Κ.Α. Α.Ε. Είπατε ότι αυτή η καθ’ όλα κρατική υπηρεσία είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ και σα να μην έφτανε αυτό προσθέσατε ότι είναι και ελεγχόμενη από τον κο Κόκκαλη.

Με ποιά στοιχεία και ποιές πληροφορίες τα
είπατε αυτά κύριε Χαρδαβέλλα? Ποιός σας έδωσε τέτοιες πληροφορίες? Όποιες πληροφορίες φτάνουν στο γραφείο σας εσείς άκριτα και αδιασταύρωτα τις προβάλλετε ως δικές σας ΒΑΣΙΜΕΣ πληροφορίες? Χρησιμοποιείται δηλαδή το "κύρος" το οποίο προβάλλετε ότι έχετε και δεν σκέπτεστε το πιθανό αντίκτυπο που μπορεί αυτό να έχει στους υπαλλήλους? Γιατί δεν κοιτάξατε να ενημερωθείτε πρώτα, κύριε Χαρδαβέλλα και μετά να αποφανθείτε? Μία απλή έρευνα στο google κύριε Χαρδαβέλλα θα σας έλυνε πολλές απορίες. Όμως ούτε αυτό κάνατε.

Για να σας διευκολύνω λοιπόν σας λέω να ψάξετε να βρείτε τον ΝΟΜΟ(!!!) ίδρυσης της Η.Δι.Κ.Α. κύριε Χαρδαβέλλα. Θα τον βρείτε στο site του Εθνικού τυπογραφείου. Κάπου τον Νοέμβριο του 2007. Πιστέψτε με θα σας ανοίξει τα μάτια. Κάτι το οποίο φαίνεται να χρειάζεστε άμεσα.

Το χειρότερο δεν είναι αυτό όμως κύριε Χαρδαβέλλα. Το χειρότερο είναι ότι αφενός είχατε, όχι έναν αλλά, δύο ομιλητές στην εκπομπής σας (κο Ρωμανιά και κο Δορίζα) να σας επισημαίνουν ότι αυτά που λέτε δεν ισχύουν και αφετέρου μέλος του σωματείου εργαζομένων της Η.Δι.Κ.Α. πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να μιλήσει για να πει τα πράγματα όπως έχουν και εσείς τα αγνοήσατε όλα αυτά κύριε Χαρδαβέλλα.
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΓΝΟΗΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ? ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΑΣ?

Και τώρα έρχομαι στον άλλο "κύριο" της εκπομπής... τον κο Γιακουμάτο. Όλοι τον έχουμε δει να διασύρεται στα κανάλια με τις ασυναρτησίες που λέει. Τον έχουμε δει πολλές φορές να τον "Αδειάζουν" συνεργάτες και συμπολιτευτές του, ενώ οι φορές που μόνος του έχει εκθέσει τον εαυτό του με τις κινήσεις του και τις εκφράσεις του είναι πάμπολλες.

Αυτή την φορά όμως ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του.
Γύρισε και είπε ότι η Η.Δι.Κ.Α. Α.Ε. είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ και δεν ελέγχεται από κανένα κρατικό όργανο του υπουργείου απασχόλησης (όπως η ΓΓΚΑ, Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ας πούμε). Ε μιας και ο πρώην υπουργός του υπουργείου που έχει τον απόλυτο έλεγχο της Α.Ε. δεν ξέρει τι του γίνεται να τον ενημερώσω εγώ. Κε Γιακουμάτο ενημερωθείτε πως η

Η.Δι.Κ.Α. Α.Ε. ιδρύθηκε ως συνέχεια του παλαιού ΚΗΥΚΥ το οποίο από το 1969 βρίσκεται κάτω από το υπουργείο απασχόλησης στο οποίο ήσασταν και Υφυπουργός και πως μετά την ίδρυσή της παρέμεινε κάτω από το υπουργείο σας ενώ ο νόμος έγραφε πως οι μετοχές της εταιρίας είναι ονομαστικές στον εκάστοτε υπουργό Απασχόλησης και επιπλέον αυτού,
ΑΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΣ!!!. Εκπλαγήκατε κύριε Γιακουμάτο? Τυχαίο? Δε νομίζω...

Τα συμπεράσματα δικά σας φίλοι αναγνώστες του blog. Δημοσιογραφίσκοι και βο(υ)λευτάδες που ξεστομίζουν βαρύγδουπες δηλώσεις, κάτω από την "έγκυρη" πληροφορία τους και τελικά η ίδια η νομοθεσία και τα ψηφίσματα που έβγαλαν οι ίδιοι (σημειωτέων ότι το ΚΗΥΚΥ έγινε ΗΔΙΚΑ το 2007, υπό την υπουργό Φάνη-Πάλλη Πετραλιά), τους βγάζουν ψεύτες, υποκριτές και λαοπλάνους.
Μιλούν επικριτικά και μη σκεπτόμενοι το αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι δηλώσεις τους στους εργαζόμενους προτάσσουν τις πληροφορίες τους ως μόνες έγκυρες και ορθές.

Ειδικά σήμερα που οι θέσεις των υπαλλήλων τρέμουν κάτω από τον φόβο της αποκρατικοποίησης, ακόμα και όταν αυτοί δουλεύουν σε μη ζημιογόνες και αυτοχρηματοδοτούμενες ΑΕ του δημοσίου με μόνο σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη, το ήθος και η πραγματική δημοσιογραφική έρευνα έχει δώσει την θέση της στο συμφέρον και τις κατευθυνόμενες οδηγίες προς εκπλήρωση ανείπωτων σκοπών.


Αυτοί κύριοι είναι οι δημοσιογράφοι και οι βουλευτές της εποχής μας. Να τους χαιρόμαστε... καληνύχτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου