Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κάποιος άλλος θα πρέπει να ντρέπεται, κύριε Πάγκαλε!

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ
  Αποστολή στη Βουλγαρία: 
Παναγιώτης Σαββίδης

«Ξαναχτύπησε» ο... αμετανόητος Θεόδωρος Πάγκαλος, επιλέγοντας αυτήν τη φορά να τα βάλει με το δημοσιογράφο της εφημερίδας μας, όταν ο τελευταίος προσπάθησε απλά να κάνει τη δουλειά του! «Δεν ντρέπεσαι λιγάκι;» ήταν ορθά-κοφτά η απάντηση του προκλητικού κ. Πάγκαλου, κατά την αποχώρησή του από τα εγκαίνια της νέας μονάδας της "Καπνική Μιχαηλίδης ΑΕ"  στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, όταν του ζητήθηκε από το δημοσιογράφο του ΘΕΜΑτος, να διευκρινίσει τα όσα ανέφερε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του για τη νέα επένδυση και πως: «Στο εργοστάσιο της Βουλγαρίας θα εργάζονται και Έλληνες».

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του ΘΕΜΑτος ζήτησε από τον κ. Πάγκαλο να απαντήσει «εάν στη μονάδα που εγκαινίασε, οι Έλληνες θα εργάζονται με μισθό Βουλγαρίας και εάν ειναι ικανοποιημένος για μια τέτοια πιθανή εξέλιξη». Αντί να απαντήσει, αρκέστηκε με το γνώριμο ύφος να πει δύο φορές στο δημοσιογράφο πως ... πρέπει να ντρέπεται, προφανώς γιατί κάνει τη δουλειά του.



Ποιος όμως θα πρέπει πραγματικά να ντρέπεται, κύριε Πάγκαλε; Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας μας, που απηύθυνε μία σαφή και συγκεκριμένη ερώτηση, ή εσείς, που για μια ακόμα φορά, όπως και στην περίπτωση των αποκαλύψεων του Πρώτου Θέματος για το «βασιλικό» ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο King George Palace, δεν έχετε ακόμα απαντήσει; Μήπως θα έπρεπε να ντρέπεστε εσείς, κύριε αντιπρόεδρε, για την παρουσία σας στα εγκαίνια της μονάδας στη Βουλγαρία, η οποία ουσιαστικά αποτελεί... επιβράβευση της μεταφοράς ελληνικών επιχειρήσεων και Ελλήνων εργαζομένων εκτός της χώρας;

Η «παραφωνία» πάντως του κ. Πάγκαλου δεν επισκίασε το σημαντικό γεγονός και τα εγκαίνια της νέας μονάδας της «Καπνική Μιχαηλίδης ΑΕ», παρουσία και του Βούλγαρου υπουργού Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, κ. Τράικο Τράικοβ, το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σαντάνσκι, 20 χλμ. από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Η νέα επένδυση του ομίλου, που λειτουργεί ενισχυτικά με την κεντρική στο Πολύκαστρο Κιλκίς, είναι ύψους 9,5 εκατ. ευρώ και έχει τη δυνατότητα παραγωγής (τυποποίησης) έως έξι τόνων, την ώρα και γίνεται προ-επεξεργασία βουλγαρικών και ελληνικών καπνών και θα απασχολούνται 48 μόνιμοι και 504 εποχικοί εργαζόμενοι.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Πάγκαλου πως «στο εργοστάσιο της Βουλγαρίας θα εργάζονται και Έλληνες», ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, ξεκαθάρισε πως θα εργάζονται έως δέκα μεσαία και ανώτερα στελέχη απο την Ελλάδα και όχι εργάτες στις γραμμές παραγωγής της μονάδας. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι από τη μονάδα του Σαντάνσκι, θα ενισχυθεί με νέες 30 θέσεις εργασίας η κεντρική μονάδα στο Παλαιόκαστρο και πως δεν υπάρχει κανένας μισθός στον όμιλό του στην Ελλάδα, κάτω απο 1.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου