Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ

Η γενιά του Ιnternet κατεβαίνει στις συγκεντρώσεις με τις δικές της ηλεκτρονικές ντουντούκες. Με τα δικά της διαδικτυακά πανό, με τα κινητά τηλέφωνα, τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, τους μικροϋπολογιστές παλάμης. Και με αυτά εκδηλώνεται και επικοινωνεί. Μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο, αλλά αυτή είναι η νεολαία του 21ου αιώνα.
Στέλνει και παίρνει μηνύματα από τους άλλους διαδηλωτές που μπορεί να βρίσκονται στον ίδιο δρόμο αλλά μπορεί και σε άλλη πόλη, ακόμη και σε άλλη ήπειρο. Αναρτά τις αφίσες της στους δικτυακούς τοίχους και γράφει το ημερολόγιό της στα προσωπικά ή συλλογικά blogs, των οποίων η επισκεψιμότητα γνώρισε τις τελευταίες ημέρες πρωτοφανή αύξηση.


Σημασία όμως δεν έχει η τεχνολογία αλλά η ουσία της επικοινωνίας της. Η νεολαία κραυγάζει ένα ΟΧΙ στο μίζερο σήμερα και στο αδιέξοδο αύριο. Ενα ΟΧΙ που έρχεται από το μέλλον και αποζητεί στήριξη στο παρόν. Ενα ΟΧΙ που δονείται από τον αχό των τρομερών επερχόμενων γεγονότων. Και μας το στέλνει και μέσα απο το Ιnternet.

Τα προηγούμενα χρόνια διαπιστώναμε ότι στον τομέα της ενημέρωσης πραγματοποιούνται δραματικές αλλαγές στις συνήθειες των νέων ανθρώπων. Σήμερα ανακαλύπτουμε ότι εξίσου δραματικές αλλαγές βρίσκονται σε εξέλιξη στον τρόπο που προσεγγίζουν και συμμετέχουν στην πολιτική.

Καλώς ήρθαμε στη νέα εποχή!

Γιάννης Γιανναράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου