Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

“Zeitgeist”...

...από τη γνώση, στη μεγάλη κοινωνική ανατροπή και την λύση….

Από τον Φωτη Π. Μπομπολα.

Αυτό το άρθρο αποκαλύπτει πολλά, αλλά περιλαμβάνει και την λύση μεγάλων και διαρκών κοινωνικών προβλημάτων! Υπάρχουν όμως προϋποθέσεις, βαθιά γνώση για τι μας συμβαίνει, συνειδητοποίηση για το τι πραγματικά χρειαζόμαστε και αποφασιστικότητα για το πού θέλουμε να πάμε… Πολλά παίζονται από την κατανόηση και απήχηση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο. Μένει να αποδειχθεί αν το συλλογικό μυαλό μπορεί να αφυπνιστεί και να δει τις λύσεις που βρίσκονταν μπροστά στα μάτια μας… αν και αόρατες επί αιώνες. Το σοκ που βιώσαμε τις τελευταίες μέρες και μαζί μας - σε διαφορετικό βαθμό - και ο υπόλοιπος κόσμος, δημιουργεί ορισμένες ευνοϊκές προϋποθέσεις για να αρχίσουμε αυτή την κουβέντα…Κατ’ αρχήν, τι προτιμάτε περισσότερο, να διαβάζετε, ή να βλέπετε εικόνα με ήχο; αν βαριέστε το διάβασμα, δείτε κατ’ ευθείαν την ταινία Zeitgeist Addendum και επιστρέψτε μετά να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο. Σας προτείνω να επιλέξτε ένα δίωρο που θα είστε χαλαροί, χωρίς να σας διακόπτουν (πιθανότατα, κάποια καθημερινή βράδυ ή μέσα στο Σαββατοκύριακο). Μην ανησυχείτε αν στην διάρκεια της ταινίας δεχθείτε αλλεπάλληλα σοκ για τα πιστεύω σας! Απολαύστε το, οι καινούργιες σας πεποιθήσεις θα είναι πατήσουν πιο γερά στο έδαφος. Δεν χρειάζεται να κρατήσετε σημειώσεις, μπορεί όμως να χρειαστείτε αρκετά pause ή rewind για να χωνέψετε αυτό που βλέπετε και ακούτε! Επίσης δεν χρειάζεται να κρατήσετε σημειώσεις.
Αυτά που θα δείτε και θα σας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες ή χρόνια, θα έχετε την ευκαιρία να τα αξιολογήσετε με την βοήθεια ενός εργαλείου ανάλυσης που περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο της ταινίας. Και φυσικά να τα συζητήσετε με τις online και offline κοινότητες.Το Zeitgeist Addendum είναι μια ταινία Αποκάλυψη!δεύτερη κατά σειρά). Εδώ και ενάμισι μήνα που προβάλλεται αποκλειστικά στο διαδίκτυο, την έχουν δει εκατομμύρια ενεργοί πολίτες σε όλο τον κόσμο, οι συζητήσεις έχουν ανάψει και ένα νέο παγκόσμιο κίνημα αρχίζει να μορφοποιείται.Η μεγάλη αξία της ταινίας για τον ανήσυχο πολίτη, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι ότι του προσφέρει μεγάλης έκτασης τεχνογνωσία, τεκμηρίωση και σφαιρική αντίληψη για τον κόσμο, και τον εξοπλίζει με μια ισχυρότατη ασπίδα γνώσης, απέναντι στην χειραγώγηση των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ. Και ακόμα, του προσφέρει το πολυπόθητο όραμα που οι περισσότεροι από μας αναζητούμε επί δεκαετίες!..
Είναι σαν να μεταμορφώνουμε το πρόβατο που όλοι κρύβουμε μέσα μας σε σκεπτόμενο τσοπάνη… Και τότε ο φυσικός τσοπάνης-εξουσιαστής βγαίνει στην σύνταξη! Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι αυτό θα σας προκύψει…Ολόκληρο το άρθρο εδώ
press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου