Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Κούνεβα: «Περιμένω να μην τα παρατήσει η Δικαιοσύνη»


«Περιμένω η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να μην τα παρατήσει. Να κάνει ό,τι πρέπει για να εντοπιστεί ο δράστης», ελπίζει και εύχεται η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γνωρίζοντας καλά ότι δέκα μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων ουσιαστικά παραμένουν στο σημείο μηδέν.

Η υπόθεση βρίσκεται ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο, καθώς οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών καλούνται με βούλευμά τους να λύσουν τη διαφωνία που έχει προκύψει ανάμεσα στον ανακριτή, ο οποίος έχει τη γνώμη ότι η δικογραφία πρέπει να τεθεί στο αρχείο, και τον εισαγγελέα, ο οποίος θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν και άλλες ενέργειες εκ μέρους του συναδέλφου του με στόχο να βρεθεί ο δράστης της επίθεσης.

«Πιστεύω, και το έχω ξαναπεί, ότι η έρευνα δεν έγινε σωστά από την αρχή. Δεν έχουν γίνει οι σωστές κινήσεις», εκτιμά μιλώντας στα «ΝΕΑ» η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, χωρίς ακόμα να είναι σε θέση να προσδιορίσει τον χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι να πάρει εξιτήριο, καθώς πρέπει ακόμη να υποβληθεί και σε άλλες δέκα επεμβάσεις.

Και ηθικός αυτουργός

Μπροστά στο ενδεχόμενο ο φάκελος για την υπόθεσή της να καταλήξει στο αρχείο της Δικαιοσύνης, πιστεύει πως «αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί και ο δράστης και αυτός που το είχε παραγγείλει. Παρά τα όσα έγιναν, εγώ δεν έχω θυμώσει. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί περιπλανιούνται ασυνείδητα στο έδαφος των ψευδαισθήσεων», προσθέτει η Κων. Κούνεβα διατυπώνοντας για άλλη μία φορά την ακλόνητη πεποίθησή της ότι εκτός από τον φυσικό αυτουργό της επίθεσης, παραμένει στο απυρόβλητο και ο ηθικός αυτουργός της αξιόποινης πράξης.

Αν μπορούσε, πάντως, να βρεθεί απέναντι στους δικαστές που σε λίγες μέρες θα καθορίσουν με την απόφασή τους τις εξελίξεις στην υπόθεσή της, θα τους ζητούσε ένα μόνο πράγμα: «Να κρίνουν με υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία σκεπτόμενοι ότι στη δική μου θέση θα μπορούσε να είναι κάποιος άνθρωπος από τη δική τους οικογένεια», λέει.

«Δικονομικό έγκλημα»

«Δικονομικό έγκλημα, που θα ισοδυναμεί σε έκταση με το πραγματικό που συνέβη εις βάρος της», χαρακτηρίζουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Κ. Κούνεβα κ.κ. Κώστας Παπαδάκης και Δάφνη Βαγιανού το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στο αρχείο η δικογραφία. Για τον λόγο αυτό μαζί με συνδικαλιστές της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών σκοπεύουν να επισκεφθούν τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει κατά τη δική τους άποψη να συνεχιστεί η ανακριτική έρευνα.

Και σχολιάζοντας τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις προσθέτουν: «Μία υπόθεση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, κινητοποίησε διαδηλωτές, κινήματα και φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντιμετωπίστηκε με αφάνταστη επιπολαιότητα, ολιγωρία και συμπεριφορά ρουτίνας τόσο από την αστυνομία όσο και από τον ανακριτή, που παρέλειψαν συστηματικά να ανταποκριθούν σε επανειλημμένες επισημάνσεις μας σχετικά με τις επιβαλλόμενες ανακριτικές ενέργειες. Η θέση της υπόθεσης στο αρχείο θα αποτελέσει πρόκληση για το λαϊκό αίσθημα δικαίου και θα υψώσει δίχτυ προστασίας εκπέμποντας μήνυμα ασυλίας για τους δολοφόνους της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου