Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Έφυγαν και άφησαν πίσω... άδεια γραφεία

Υπολογιστές από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί οι σκληροί δίσκοι και τα προγράμματα πλοήγησης, χαρτιά και φάκελοι εξαφανισμένοι, άδεια γραφεία. Αυτή ήταν η εικόνα που αντίκρισαν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης, οι οποίοι οφείλουν μέσα σε μια εβδομάδα να έχουν ολοκληρώσει μια απογραφή των αναγκών των υπουργείων τους.

Τις συνθήκες διάλυσης και λεηλασίας των υπουργείων που παρέλαβαν από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλαν στα μέσα ενημέρωσης οι υπουργοί της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα εικόνες ντροπής να αποτελούν πρωτοσέλιδο στις σημερινές εφημερίδες.

Σύμφωνα με καταγγελίες στην εφημερίδα
«Τα Νέα», σε κάποια υπουργεία είχαν αφαιρεθεί οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών, ενώ ακόμη και στο υπουργείο Επικρατείας υπήρχε μόνο ένας φορητός υπολογιστής χωρίς λογισμικό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη δραστηριότητα του Πρωθυπουργού να γίνεται αρχικώς αναγκαστικά μέσω της Ιπποκράτους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου δεν εντοπίστηκε ούτε ένας υπολογιστής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα
«Το Βήμα», τη χειρότερη κατάσταση αντίκρισε ο νέος υπουργός οικονομικών. Όπως δήλωσε στην εν λόγω εφημερίδα, παρέλαβε «ένα γυμνό υπουργείο. Πήραν ακόμη και τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών από το υπουργικό γραφείο! Προσπαθώ να καταλάβω από τα χαρτιά τα έσοδα και τις δαπάνες». Άλλωστε, το γεγονός ότι δεν διαγράφηκαν απλώς κάποια στοιχεία αλλά ανοίχτηκαν οι υπολογιστές και αφαιρέθηκε από αυτούς ο σκληρός τους δίσκος εγείρει υποψίες στα στελέχη της νέας κυβέρνησης ότι υπήρξε συντονισμένη επιχείρηση με κεντρική εντολή για την καταστροφή στοιχείων στα γραφεία των υπουργών, των υφυπουργών και των ανώτατων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.

1 σχόλιο: