Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Διώκονται 10 με τον νόμο για τις κουκούλες

Με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για τις κουκούλες παραπέμπονται σήμερα για να απολογηθούν στον ανακριτή 10 από τα συνολικά 21 άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος 10 κατηγορουμένων (που παραμένουν κρατούμενοι) ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα διατάραξης από δράστη που προέβη σε βιαιοπραγίες με καλυμμένο πρόσωπο. Παράλληλα οι 10 βαρύνονται και με τα πλημμελήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Από τους υπόλοιπους 11 (που κατηγορούνται για πλημμελήματα):
  • Οι 4 παραπέμφθηκαν σε εισαγγελέα ανηλίκων.
  • Οι 7 πήραν προθεσμία και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο από το Αυτόφωρο. Αφέθηκαν ελεύθεροι, πλην ενός αλλοδαπού επειδή ήταν σεσημασμένος.
  • Ενας από τους κατηγορουμένους (που νοσηλεύεται) υποστηρίζει ότι δεν έλαβε μέρος στην πορεία και ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, ενώ είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του.

Στο μεταξύ για τις 16 του μηνός αναβλήθηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη 10 ατόμων που είχαν συλληφθεί το βράδυ του περασμένου Σαββάτου για επεισόδια στα Εξάρχεια. Μετά την αναβολή που έλαβαν αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Στη Θεσσαλονίκη προφυλακίστηκαν 3 νεαροί που είχαν συλληφθεί τα ξημερώματα της Κυριακής. Επίσης, 3 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ άλλοι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Επίσης, από τους 7 συλληφθέντες του συλλαλητηρίου της Κυριακής, 3 αντιμετωπίζουν κακουργήματα, ενώ 4 βαρύνονται με πλημμελήματα.

Τέλος, 6 ανήλικοι που είχαν συλληφθεί στη Ν. Μηχανιώνα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο καταλογισμού ευθυνών στους γονείς τους για παραμέληση ανηλίκου.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου