Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ

Μετά από επίμονο αίτημα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., όλα τα συνεργεία, που στήνονται από σήμερα, θα διαθέτουν υπερκατευθυντικά μικρόφωνα, τα οποία μπορούν να καταγράψουν και να μεταδώσουν ήχους από μακριά. Τα μικρόφωνα αυτά είναι πάρα πολύ ευαίσθητα και μπορούν να απομονώσουν τους ήχους ανάλογα με το που στοχεύει ο χειριστής τους.

Για παράδειγμα, με ένα τέτοιο μικρόφωνο μπορεί κάποιος από πολλά μέτρα μακριά να ακούσει πεντακάθαρα χαμηλόφωνες συνομιλίες μέσα στο Πολυτεχνείο, αρκεί να έχει κάποια στοιχειώδη οπτική επαφή με τους συνομιλητές και να μην παρεμβάλλεται κάποιο τζάμι ή κουρτίνα.

Επίσης, αυτή την ώρα οι διάφοροι σαλτιμπάγκοι της τηλεθέασης διαπραγματεύονται με την αστυνομία το αν θα υπάρχει χρονοκαθυστέρηση στη μετάδοση και αν ναι, πόσος θα είναι αυτός ο χρόνος. Το ζητούμενο με λίγα λόγια είναι, να μπορούν να κόβονται επιτόπου σκηνές αστυνομικής βίας παρόλο που η σύνδεση θα είναι ζωντανή. Αν υπάρχει χρονοκαθυστέρηση, κανένας δε θα δει ποτέ τις επίμαχες εικόνες, όπως καταλαβαίνετε.1 σχόλιο:

  1. Η τεχνολογια, μηπως η εκπαιδευση , να προηγηθει??αντε κι ακους μια συνομιλια "θα παμε να κανουμε αυτο..." τι κανουν, μπορουν να κανουν ,συλληψεις αν χρειαζετε χωρις πυροβολισμους, αυτο χρειαζετε πιστευω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή