Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Κινητοποιήσεις για την ιθαγένεια των μεταναστών

Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου μεταναστευτικές, αντιρατσιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, διεκδικώντας «ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, ίσα δικαιώματα όλων των μεταναστών – τριών και άσυλο στους πρόσφυγες. Παράλληλα, στις 17:00 στο Σύνταγμα έχει διοργανωθεί μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως οι Ska Bangles, Παράξενες Μέρες, Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Γιώργος Δημητριάδης, Στάθης Δρογώσης, Lolek.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι οι ελπίδες των μεταναστών και των παιδιών τους αποδείχτηκαν «ψεύτικες όσον αφορά στην αναγνώριση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων που στερούνταν! Μέσα σε 1 ½ μήνα τα ψαλίδια της κυβέρνησης έκοψαν και έραψαν τόσο που η Ν.Δ., το ΛΑΟΣ και όλοι οι πολέμιοι του ν/σ για την ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή, αισθάνονται ικανοποιημένοι, και ζητάνε κι άλλο, κι άλλο…!! Την ίδια ώρα οι φασιστικές οργανώσεις κλιμακώνουν με επιθέσεις όπως στην Πανόρμου και στην παλιά βουλή, κηρύσσοντας «νυν υπέρ πάντων» αγώνα κάτω από το σύνθημα «Έλληνας μόνο γεννιέσαι».

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:

• Υπηκοότητα για όλα τα παιδιά.
• Επαναφορά στη νομιμότητα των 140.000 μεταναστών που έχασαν τα χαρτιά τους τα τελευταία χρόνια. Με αυτό τον τρόπο αποκτούν τα δικαιώματα τους και τα παιδιά τους.
• Ειδική ρύθμιση για τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ και δεν έχουν χαρτιά μέσω της οικογένειας τους, να μπορούν να αιτηθούν και να τους δοθεί με την ενηλικίωση τους η υπηκοότητα.
• Αυτοδίκαιη κτήση και μετά τα 18. Όχι στην αναμονή των 2 χρόνων. Όχι στην αόρατη απειλή της «δημόσιας και εθνικής ασφάλειας».
• Απόσυρση των ειδικών τεστ Γλώσσας, Πολιτικής Αγωγής και Ιστορίας, τα οποία καταγγέλλονται ακόμα και στις χώρες που εφαρμόζονται όπως στην Γερμανία.
• Απόσυρση των 3 συστατικών επιστολών
• Δραστική μείωση του παραβόλου στα 100 ευρώ.
• Απόσυρση όλων των κωλυμάτων που αφορούν πλημμελήματα ή παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών καθώς της ασαφούς επικινδυνότητας περί «δημοσίας και εθνικής ασφάλειας».
• πλήρη πολιτικά δικαιώματα σε όλες τις εκλογές μετά την συμπλήρωση των 5 χρόνων νόμιμης διαμονής.

tvxs

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ

    ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

    ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 50 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΘΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή