Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

«ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ομάδες αντιεξουσιαστών από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία ετοιμάζονται να έρθουν στην Αθήνα εν όψει της 6ης Δεκεμβρίου- της επετείου του φόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα.

Βασική πύλη εισόδου θεωρείται το λιμάνι της Πάτρας για όσους τελικά αποφασίσουν να έρθουν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκεμβρίου αλλά και των επομένων ημερών. Ήδη από την ΕΥΠ έχει ζητηθεί η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών Ιταλίας, Ισπανίας αλλά και Γερμανίας και Σερβίας. «Δεν γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να έρθουν και κάθε εκτίμηση μπορεί να αποδειχθεί ανακριβής. Το σίγουρο είναι όμως πως ορισμένοι θα ήθελαν να δημιουργήσουν εκ νέου μια εκρηκτική κατάσταση στην Αθήνα», αναφέρει ανώτερο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αποκαλύπτεται στην αναφορά των γαλλικών αλλά και των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, «η ανταλλαγή ομάδων υποστήριξης από αντιεξουσιαστές άλλων χωρών είναι συχνές σε γεγονότα που κρύβουν τον κίνδυνο εκδήλωσης εκτεταμένων επεισοδίων». Για τους Γάλλους το καμπανάκι ήταν η σύλληψη του αναρχικού Ζιλιέν Κουπά στη Θεσσαλονίκη και για τους Ιταλούς η παρουσία ομάδας από το μπλοκ Τutte nere στην Ελλάδα, η ίδρυση της Βrigada Giuliani σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και η εγκληματική δραστηριοποίηση του Ιταλού αναρχικού Αλφρέντο Μπονάνο, στην ελληνική επικράτεια.

Κανάλι επικοινωνίας αντιεξουσιαστών από την Ελλάδα υπάρχει και με αναρχικές ομάδες στη Γερμανία και τη Σερβία, με τις οποίες τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια πιο στενή σχέση. Στις 4 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, συνελήφθησαν 5 μέλη της Αναρχο-συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας, για τα όσα έγιναν στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι στις 25 Αυγούστου. Τότε Σέρβοι αντιεξουσιαστές σε ένδειξη συμπαράστασης στον Θόδωρο Ηλιόπουλο που είχε συλληφθεί για τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου είχαν προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές στο κτίριο.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,

    αν θέλεις να ομορφύνεις το blog σου εμφανισιακά πιστεύω ότι θα σου φανεί χρήσιμο το

    http://www.johnpatrablog.blogspot.com/

    αν σου αρέσει μπορείς να γίνεις αναγνώστης του.

    φιλικά,
    Γιάννης ή johnpatra

    Υ.Γ.:με συγχωρείς για την ενόχληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... ξεχαστηκε να αναφερθει το πλεον σημαντικο.
    θα παρευρεθουν επισης ως αλληλεγγυοι αφγανοι αναρτες ανιδρωντας στις ελληνικες δυναμεις που ηταν εκει, οπως επισης και παλαιστινιοι της Ιντιφαντα για να φερουν βενζινη.

    με συγχωρειτε, μα ελεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕν ξερω αν ειστενεοι
    Αναρωτιεμαι, δεν αγαπατε ΤΙΠΟΤΑ??????πως αναπνεετε αληθεια χωρις αγαπη???θυσιαζετε τη ζωη σας ετσι, δεν σας νοιαζει αν κατι σας συμβει, ουτε αν σκοτωσετε καποιο..γιατι??ναι φοβερα εγκληματα εχουν γινει, μα δεν πιανετε εκεινο που το εκανε να σας πω μπραβο χιλιες φορες, τι φταιμε οσοι αγανακτησαμε ,το δηλωσαμε πως ηταν εγκλημα μα δεν μας φταινε αλλοι μονο οσοι το εκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή