Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Διεξαγωγή της δίκη του Αλέξη στον Κορυδαλλό ζητά η οικογένεια

Διεξαγωγή της δίκης για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια στον Κορυδαλλό και όχι στην Άμφισσα ζητά η οικογένεια του 15χρονου. Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι της οικογένειας, επιθυμούν να γίνει η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, όπου έχει εκδικαστεί η υπόθεση για τη 17Ν, τον ΕΛΑ και άλλες σοβαρές υποθέσεις.

Ο συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Δ. Τσοβόλας τόνισε ότι «η όψιμη και αιφνιδιαστική αλλαγή του τόπου του δικαστηρίου ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενώ καταστρατηγεί ουσιαστικά τα δικαιώματα της οικογένειας του θύματος και δυσκολεύει την αποκάλυψη της αλήθειας. Διαμαρτύρομαι έντονα και ζητώ την άμεση επανεξέταση του θέματος, ώστε η δίκη να γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού».

Ο κ. Αλέξανδρος Κατσαντώνης, επίσης δικηγόρος της οικογένειας θέτει υπό αμφισβήτηση την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, κατόπιν πρότασης του εισαγγελέα ΑΠ Ι. Τέντε για την παραπομπή της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας. «Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι παρεμποδίζεται ουσιωδώς η κατάθεση μαρτύρων λόγω της απόστασης της κατοικίας τους από την έδρα του δικαστηρίου και αυτό θέτει κάποιο ερωτηματικό για τον σκοπό της. Άλλωστε οι κάτοικοι της Άμφισσας δεν υπολείπονται σε υγιή συναισθήματα των υπολοίπων Ελλήνων», υπογράμμισε.

Αντιδράσεις υπάρχουν και από την πόλη της Άμφισσας. «Δεν είναι δυνατόν να δεχτεί η Άμφισσα και η Φωκίδα την πραγματοποίηση της δίκης», δήλωσε ο νομάρχης Φωκίδας, Νικόλας Φουσέκης, με αφορμή την απόφαση να πραγματοποιηθεί η δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Άμφισσα.

Ο νομάρχης Φωκίδας χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απόφαση «έκπληξη» και υπογράμμισε ότι μεταξύ των λόγων που συνηγορούν αρνητικά σε αυτή την απόφαση είναι ότι «πρόκειται για μικρή πόλη, σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, με το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της, όπως επίσης με μικρή και ταλαιπωρημένη αγορά». Της ίδιας άποψης είναι ο δήμαρχος Άμφισσας Ασημάκης Ασημακόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευάγγελος Μυταράς.

Σε σύσκεψη της Νομαρχίας αποφασίστηκε εντός της ημέρας να συγκληθούν και να συνεδριάσουν εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Άμφισσας, αλλά και τα διοικητικά συμβούλια των φορέων για να πάρουν σαφή θέση και να την κοινοποιήσουν προς όλες τις πλευρές, ζητώντας να μην εξελιχτεί η δίκη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου, στην Άμφισσα.

1 σχόλιο:

  1. Διαβαζω τα ..ιδια μερες.
    Τελικα, το δραμα αυτο, χρειαζετε τοσο να ..το "περιφερουν"?????
    Ας πουν, εδω θα γινει και τελος.
    Κυριως να γινει δικαια δικη[δεν αμφιβαλω],λεω.
    Οσοι σεβοντε το δραμα να εχει η μητερα χασει ετσι τ αγγελο της, ας τελειωνουν μ ε τα διαδικαστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή