Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Γεννήθηκες στην Ελλάδα; Είσαι Έλληνας

Δικαίωση σε χιλιάδες μετανάστες δίνει διπλή ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Ψήφος στις δημοτικές εκλογές και ιθαγένεια στη δεύτερη γενιά αποτελούν χρόνια αιτήματα των αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα και θα ικανοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Τη χορήγηση των δικαιωμάτων αυτών σε μετανάστες ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και επιβεβαιώνοντας πως θα υπάρξει άμεση υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών του κυβερνώντος κόμματος.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην «τόνωση της συμμετοχής των μεταναστών στην πολιτική ζωή της χώρας», ο κ. Παπανδρέου κατέστησε σαφές πως αυτή θα επιτευχθεί «μέσα από τη δυνατότητα απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, κυρίως βεβαίως της λεγόμενης δεύτερης γενιάς», καθώς και «με τη συμμετοχή των μακροχρόνια διαμενόντων μεταναστών στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι και μια επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, σε πρώτη φάση θα προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για την παροχή ψήφου στους μετανάστες, δεδομένου ότι στόχος είναι να μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμα αυτό στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2010. Στόχος είναι στις αρχές του έτους να έχει ψηφιστεί η ρύθμιση ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν οι δήμοι να καταρτίσουν τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Το επόμενο βήμα θα αφορά τις διατάξεις και για τη χορήγηση ιθαγένειας. Στο πλαίσιο αυτό βέβαιη θεωρείται η υπαγωγή στο καθεστώς όσων παιδιών μεταναστών γεννήθηκαν στη χώρα, ενώ θα εξειδικευθούν τυχόν προϋποθέσεις και για άλλες κατηγορίες μεταναστών δεύτερης γενιάς, όπως οι περιπτώσεις παιδιών που ήρθαν μικρά στη χώρα και φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία.

Εκτός από την χορήγηση δικαιωμάτων στους νόμιμους μετανάστες, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως «στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε την παράνομη μετανάστευση». Παράλληλα επισήμανε πως αυτό πρέπει να γίνει, μεταξύ των άλλων, με εδραίωση των ενταξιακών μας πολιτικών, αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, επαναπροσδιορισμό των σχέσεων με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Στην απόφαση της χώρας «να συγκρουστεί με τη λαθραία διακίνηση προσώπων καθώς και με όλα τα εγκληματικά δίκτυα» αναφέρθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ο οποίος ωστόσο μιλώντας στο Φόρουμ υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει «διαχείριση του όλο και αυξανόμενου πληθυσμού των αλλοδαπών χωρίς χαρτιά».

[Πηγή]

2 σχόλια:

  1. Οποιος σεβεται την Ελλαδααρχικα
    μετα οποιος εχει παιδεια Ελληνικη και δεν ειναι αντιεξουσιαστης, ταραξιας κακοποιος,δεν νοιωθω πως μ ενοχλει το χρωμα ...ναι ας ειναι Ελληνες ,γιατι εχουμε και κατι ...μπουμπουκια ..Ε..Λ.Λ..Η..Ν..ΕΕΕΕΕς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόλυτη ισοπέδωση κράτους ,συνόρων ,ιστορίας, πολιτισμού και κουλτούρας!! Μπάτε σκύλοι αλέστε όπως λέει και ο λαός μας!!! Εφ όσον δεν γεννιούνται Έλληνες και το κράτος κάνει τα αδύνατα δυνατά προς αυτή τη κατεύθυνση, δεν βαριέσαι μωρέ θα δημιουργήσουμε μερικούς!! Εμπρός λοιπόν δώστε την τιμημένη ελληνική ιθαγένεια στο κάθε τυχάρπαστο αλλοδαπό ο οποίος έγινε και Έλληνας επειδή έκατσε 10 χρόνια στην Ελλάδα,στην οποία ήρθε κατ΄αρχήν ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ κουρελής και πεινασμένος και έγινε άνθρωπος εις βάρος του ελληνικού λαού!!! Δώστε τους και την ευκαιρία να αναρριχηθούν και στα δημόσια αξιώματα και στις ένοπλες δυνάμεις ώστε να τα ξεπουλήσουν όλα στη πρώτη ευκαιρία,μιας και ποτέ δεν ήταν δικά τους αλλά και γιατί κανείς από τους προγόνους τους ούτε "μάτωσε" ούτε πλήρωσε τίποτε για αυτά. Η χώρα δέχεται ΕΙΣΒΟΛΗ!!! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!! Πριν να είναι πολυ αργα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή