Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Διαγωνισμός για την Καινοτομία στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Φρέσκες ιδέες νέων ανθρώπων στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έχει στόχο να αναδείξει ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων και ανώτατων τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στοχεύει στην ενθάρρυνση και προβολή της νεανικής καινοτομίας. Οι νέοι επιστήμονες που επιθυμούν να καταθέσουν τις ιδέες τους, θα πρέπει να το κάνουν έως τα μέσα Ιουλίου, ενώ οι κατηγορίες στις οποίες θα διαγωνιστούν είναι αυτή της «Καλύτερης Ιδέας» και αυτή της «Καλύτερης Εφαρμογής». Η διαδικασία για την ανάδειξη των νικητών θα κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Συνέδριου Πληροφορικής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν οι επικρατέστεροι νέοι επιστήμονες θα κληθούν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους ενώπιον ειδικής επιτροπής.

Ο 1ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, ο οποίος θα τελεστεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, διοργανώνεται από κοινού από τα εξής εργαστήρια ελληνικών ΑΕΙ:

- Το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριαών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέ έδρα στη Σάμο.
- Το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
- To Εργαστήριο Συστημάτων Ασφάλειας, του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων θα γίνει από 1/7 μέχρι 15/7/2010. Η ανακοίνωση των καλύτερων υποψηφίων θα γίνει στις 30/7/2010 και η τελική επιλογή και ανάδειξη νικητών στις 12-13/09/2010. Η υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και θα ενεργοποιηθεί την 1/07/2010.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο email του Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Γιάννη Χαραλαμπίδη, (yannisx@aegean.gr), ενώ μπορούν να επισκεφθούν και την σελίδα http://wegov.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου