Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Σήμερα η προσφυγή στο Μηχανισμό βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ

Την άμεση προσφυγή στο Μηχανισμό βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ αποφάσισε ο πρωθυπουργός κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και άμεσα θα αποσταλεί η επιστολή στην οποία θα ζητείται η άμεση ενεργοποίηση του Μηχανισμού Στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το μεσημέρι, καθώς, κάτω από το βάρος της οικονομικής κατάστασης που διαμορφώνεται, της εκτίναξης των spreads αλλά και της παρουσίας των απεσταλμένων της τρόικας που επιθυμούν να ελέγξουν και το παραμικρό έξοδο της κεντρικής κυβέρνησης, το υπουργικό συμβούλιο προσπάθησε χθες να θέσει τους κυβερνητικούς στόχους για το επόμενο χρονικό διάστημα, αποφασίζοντας τελικά την προσφυγή στο μηχανισμό.

Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν βαρύ από την πρώτη ώρα. Μολονότι κανένας υπουργός δεν τάχθηκε υπέρ της λήψης μέτρων στον ιδιωτικό τομέα, πολλοί αναρωτήθηκαν σιωπηλά αν η ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται θα αφήσει ανεπηρέαστους τους εργοδότες. Ο κ. Λοβέρδος είπε «δεν μπορούμε ούτε σε συζήτηση να μπούμε για τον 14ο μισθό», ενώ ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης προέβλεψε κοινωνικές εκρήξεις. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και η κυρία Κατερίνα Μπατζελή επεσήμαναν ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η κυβέρνηση σε τόσο βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. «Αν τους αφήσουμε αυτούς, θα μας πάρουν και τα παντελόνια!» ακούστηκε να λέει ένας υπουργός όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τις απολύσεις και την αύξηση της ανεργίας. Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου πρότεινε στον κ. Παπανδρέου να προκαλέσει δημόσια αντιπαράθεση με τη ΝΔ και με τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να γίνει φανερό ότι δεν υπάρχουν άλλες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου