Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, όπου έχει καταλήξει η πορεία φοιτητών και καθηγητών. Οι δυνάμεις της αστυνομίας κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλώτες.
Ομάδα κουκουλοφόρων επιτίθεται πέτρες και μπογιές στους άνδρες των ΜΑΤ.

Με τους καθηγητές της ΟΛΜΕ στην κεφαλή και το κύριο σώμα των διαδηλωτών να αποτελείται από φοιτητές, εξελίσσεται αυτήν την ώρα το πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Η παρουσία των μαθητών, που είχαν πρωταγωνιστήσει στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είναι σήμερα περιορισμένη, καθώς κυριαρχεί το φοιτητικό στοιχείο.

Με πανό που αναφέρεται στον Νίκο Τεμπονέρα -καθώς σήμερα συμπληρώνονται 18 χρόνια από τον θάνατό του- ηγούνται της πορείας οι καθηγητές. Η αστυνομία υπολογίζει τους διαδηλωτές σε 6 χιλιάδες, με τους διοργανωτές να ανεβάζουν τον αριθμό των συμμετεχόντων σε τουλάχιστον 10.000.

Ήρεμα κυλά και η πορεία που διοργάνωσε το Συντονιστικό των μαθητών κατά της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα.

Το μόνο περιστατικό που σημειώθηκε ήταν η ανέρευση ενός αεροβόλου όπλου, που ήταν κρυμμένο σε πρασιά στην οδό Πανεπιστημίου. Περαστικοί είδαν το όπλο και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου