Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

ΙΣΡΑΗΛ: "ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ" Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ "FREE GAZA"

«Ριψοκίνδυνη και προκλητική» θεωρεί η πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία την πρωτοβουλία της οργάνωσης «Ελεύθερη Γάζα», η οποία διοργάνωσε την αποστολή του πλοίου «Αρίων» στη Λωρίδα της Γάζας για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει επίσης ότι οι προθέσεις της οργάνωσης «δεν είναι αληθινά ανθρωπιστικές, αλλά μάλλον πολιτικές, και με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η οργάνωση, γνώριζε από τις 6 Ιανουαρίου πως η θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γάζα είναι κλειστή. Eίναι επίσης γνωστό, προστίθεται, ότι κάθε ανθρωπιστική βοήθεια προς την περιοχή μπορεί να μεταφερθεί μέσω των χερσαίων διόδων.

Η πρεσβεία του Ισραήλ καλεί τα μέλη της οργάνωσης, αν ενδιαφέρονται να αποστείλουν προμήθειες ή άλλο υλικό στη Λωρίδα της Γάζας, να επικοινωνήσουν μαζί της για να πληροφορηθούν για τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο μεταφοράς τους.

Τελικά στη Λάρνακα επιστρέφει το υπό ελληνική σημαία πλοίο «Αρίων», λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε εν πλω προς την Γάζα.

Την επιστροφή αποφάσισε ο καπετάνιος του για τεχνικούς λόγους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η βλάβη εντοπίζεται στη μηχανή του πλοίου.

Το «Αρίων» είχε αποπλεύσει νωρίς το απόγευμα από την Λάρνακα για τη Γάζα, μεταφέροντας γιατρούς, μέλη σωστικών συνεργείων, δημοσιογράφους και μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου