Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ

makakasgr.blogspot.com

Πρώτα έβαλε τα ΜΑΤ να φυλάνε το πλαστικό Κακλαμανόδεντρο 24 ώρες το 24ωρο για να μην καεί...

...Και μετά έβαλε τα ΜΑΤ να προστατεύσουν τις μπουλντόζες που ξερίζωσαν περισσότερα από 40 ΑΛΗΘΙΝΑ αιωνόβια δέντρα
στο κέντρο της Αθήνας...

Μεγάλα αιωνόβια δέντρα έκοψαν χθες το πρωί συνεργεία του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Αμερικής, στο πάρκο που βρίσκεται στη διασταύρωση
των οδών Πατησίων και Κύπρου
για να χτιστεί πάρκινγκ.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο δήμος είχε άδεια από την αρμόδια επιτροπή της Νομαρχίας και το Δασαρχείο να κόψει 12 δένδρα στο παρκάκι με σκοπό να κατασκευασθεί εκεί υπόγειο πάρκινγκ 180 θέσεων.

Παρόλα αυτά τα συνεργεία του Δήμου έκοψαν περίπου 40 μεγάλα αιωνόβια δέντρα...Οι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν, αρχικά ξεφούσκωσαν τα λάστιχα από τις μπουλντόζες, ώσπου το μεσημέρι, κατά την αποχώρηση του ενός οχήματος του Δήμου, οι κάτοικοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον του. Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δύο δακρυγόνα για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και να αποχωρήσει το όχημα.

Στη συνέχεια:
Επεισόδια σημειώθηκαν και χθες το απόγευμα στην οδό Πατησίων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων της Κυψέλης για την κοπή δένδρων από το δήμο Αθηναίων στο παρκάκι στη διασταύρωση Πατησίων και Κύπρου.
Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι κάτοικοι έκλεισαν την οδό Πατησίων με αποτέλεσμα να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις, που προσπάθησαν να τους διαλύσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Στο σημείο έφθασαν ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να μετατραπεί η οδός Πατησίων σε πεδίο μάχης.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους νεαρούς, οι οποίοι, όμως, άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων κατά μήκος της Πατησίων, ενώ κινήθηκαν εναντίον των Αστυνομικών Τμημάτων της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, όπου, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πέταξαν πέτρες και προξένησαν φθορές σε περιπολικά ενώ επίσης έσπασαν τα τζάμια δύο καταστημάτων και δύο τραπεζών στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων σχεδιάζεται η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και υπόσχεται να αποκαταστήσει το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή με δενδροφύτευση μετά το πέρας των εργασιών.

«Αντίθετα με τη ρητορική του Δήμου, το υπόγειο πάρκινγκ στην Κύπρου και Πατησίων, δεν προορίζεται για να εξυπηρετήσει τις οξυμένες ανάγκες της γειτονιάς, αλλά απευθύνεται κύρια στους επισκέπτες της περιοχής και την εξυπηρέτηση της εμπορικής κίνησης της Πατησίων», σημειώνει η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη.


«Όπως γνωρίζουμε και από άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, πάνω στα υπόγεια αυτά πάρκινγκ μπορούν να φυτευτούν μόνο μικρά καλλωπιστικά φυτά, και όχι υψηλό πράσινο, προσβάσιμο στους κατοίκους και ευεργετικό για το μικροκλίμα της γειτονιάς», προσθέτει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου