Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Η Αεροπορία χτίζει ξενώνα μέσα στο δάσος του Υμηττού…

Γράφει ο Ο.Τ.Α-κουστής

Από τις αρχές Ιουνίου κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και φορείς του Δήμου Βύρωνα καταγγέλλουν ότι στο χώρο του στρατοπέδου Σακέτα σε πευκόφυτη περιοχή του Υμηττού, διενεργούνται εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες για την ανέγερση κτίσματος εμβαδού κάτοψης πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων.

Μέλη των Επιτροπών Κατοίκων Βύρωνα και Καισαριανής και δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης του δήμου, επισκέφτηκαν το διοικητή του Στρατοπέδου, Χαρ. Τουράτζωφ και ζήτησαν να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο Διοικητής, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ούτε τον αριθμό οικοδομικής αδείας, ούτε τα τετραγωνικά μέτρα που χτίζονται εντός του στρατοπέδου, ούτε την χρήση για την οποία προορίζονται τα κτίσματα, παρά μόνο ότι προορίζονται γενικά για ανάγκες διοικητικής μέριμνας. Επίσης, αρνήθηκε να δώσει το όνομα του εργολάβου, και παρέπεμψε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας..

Παρά τις ενέργειες αυτές, οι εργασίες συνεχίζονταν -ακόμα και τις Κυριακές χωρίς φυσικά σχετική άδεια από την επιθεώρηση Εργασίας- και μάλιστα μία από αυτές παρουσία(!) του προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας- Ανάπτυξης Υμηττού(ΣΠΑΥ) και Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά αλλά και στελεχών του Συνδέσμου, οι οποίοι λίγα μέτρα πιο δίπλα αδιαφορούσαν για την ουσία (την οικοδόμηση στο δάσος), αλλά ενδιαφερόντουσαν για την συμμετοχή τους σε επικοινωνιακή φιέστα (περιβαλλοντική δράση με την υποστήριξη τηλεοπτικού σταθμού) πραγματοποιώντας προγραμματισμένο πότισμα –στην ποτισμένη γη από την προηγηθείσα βροχόπτωση!!!– των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν το Νοέμβριο του 2008.

Αντί της οικοδόμησης νέων κτιρίων –μη αναγκαίων μάλιστα!– στρατιωτική, πολιτική ηγεσία αλλά και οι δημοτικές αρχές, θα έπρεπε να προγραμματίζουν την μετακίνηση των στρατοπέδων εκτός Αττικής και την απόδοση του χώρων, στο πράσινο για να το χαίρονται οι πολίτες…

http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου