Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Caffeine: Η νέα μηχανή αναζήτησης της Google


H Google έδωσε στη δημοσιότητα μία πρόγευση από τη νέα έκδοση της δημοφιλούς της μηχανής αναζήτησης, μία μόλις εβδομάδα μετά τη συμφωνία της Microsoft και της Yahoo! στον τομέα της διαδικτυακής αναζήτησης.

Η νέα μηχανή ονομάζεται Caffeine και εξωτερικά δεν διαφέρει σε τίποτα από τη γνώριμη μινιμαλιστική σελίδα της Google. Η μεγάλη αλλαγή έγκειται στο πώς κατατάσσονται τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Σε ένα από τα επίσημα blog της, η Google δημοσιοποίησε το μέχρι σήμερα «άκρως απόρρητο» πρόγραμμα, προκειμένου οι χρήστες -ιδιαίτερα οι επαγγελματίες και σχεδιαστές ιστοσελίδων- να πάρουν μία γεύση από τα αποτελέσματα της μηχανής.

Προς το παρόν, η Caffeine είναι διαθέσιμη σε διαφορετική ηλεκτρονική διεύθυνση από τον επίσημο δικτυακό τόπο της Google. Για να τη δείτε κάντε κλικ εδώ.

Οι διαφορές στην ταξινόμηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης μπορούν να αποτελέσουν πραγματικό πονοκέφαλο ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις εκείνες που στηρίζουν μεγάλο μέρος των εργασιών τους στη δικτυακή κίνηση που προέρχεται από την Google.

Εάν η μέθοδος ταξινόμησης της Caffeine είναι ουσιωδώς διαφορετική, τότε πολλές εταιρείες θα πρέπει να αλλάξουν τις τεχνικές βελτιστοποίησης που χρησιμοποιούν προκειμένου να διατηρήσουν μία καλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Google παραμένει αυτή τη στιγμή νούμερο ένα στη διαδικτυακή αναζήτηση και ακολουθούν η Yahoo Search και η Bing της Microsoft. Με τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας η μηχανή της Microsoft θα αντικαταστήσει εκείνη της Yahoo!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου