Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Μπλόκο στο λιμάνι


Ένταση επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά. Δεμένα παραμένον όλα τα επιβατικά πλοία καθώς από τις 5.30 το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ και των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ εμποδίζουν τον απόπλου. Δεν εκτελούνται δρομολόγια προς Κυκλάδες και νησιά του Αργοσαρωνικού.

Οι συνδικαλιστές άρχισαν να συγκεντρώνονται στο λιμάνι από τις 5.30 τα ξημερώματα και κατέλαβαν τους καταπέλετες επτά πλοίων, τα περισσότερα από τα οποία επρόκειτο να φορτώσουν γύρω στις 6.30 με 6.45 και να αναχωρήσουν για Κυκλάδες στις εξής ώρες:


- High Speed 5 με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης 7.15


- Super Jet με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης 7. 25

- Blue Star Naxos που επρόκειτο να αναχωρήσει στις7.25

- High Speed 4 με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης 7.30

- Blue Star Ιθάκη που θα έφευγε 7.35

- Speed runner 3 (7.45)

- Speed runner 4 (ώρα αναχώρησης 8.00 )

Οι ναυτεργάτες των σωματείων ΠΕΜΕΝ (Μηχανικοί) και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής) καθώς και το ΠΑΜΕ είχαν ανακοινώσει ότι παρά την πρόσφατη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία, αυτή θα εκτελείτο κανονικά. Κατά τους συνδικαλιστές η συμμετοχή στην απεργία είναι μεγάλη.

Τη στιγμή της «κατάληψης» των πλοίων, σε πολλά από αυτά υπήρχε κόσμος που είχε ήδη κόψει εισιτήρια και τελικά δεν μπόρεσε να ταξιδέψει. Σκηνικό έντασης, αντεγκλήσεων και φραστικών επεισοδίων επικράτησε μεταξύ απεργών και επιβατών έξω από το Blue Star Naxos, τo οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 7.25.

Στο σημείο βρίσκονταν επίσης ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσας και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος.

Η απεργία συνεχίζεται μέχρι τις 12 το βράδυ και ήδη κάποια πλοία όπως αυτά των Μινωικών Γραμμών έχουν ανακοινώσει ότι θα εκτελέσουν τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια μετά τις 12, ενώ δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια προς Αργοσαρωνικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου