skip to main |
skip to sidebar
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε όσους πολίτες έχουν περιέλθει σε αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, να ρυθμίσουν την εξόφληση ενός μέρους των χρεών τους για τέσσερα χρόνια, και εφόσον ανταποκριθούν στη ρύθμιση να απαλλαγούν από το υπόλοιπο των χρεών τους.
Στο νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας υπάγονται όλα τα φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες, με εξαίρεση τους εμπόρους. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχουν από την υφιστάμενη νομοθεσία τη δυνατότητα να προσφύγουν στη διαδικασία του πτωχευτικού κώδικα.
Με βάση το νομοσχέδιο ρυθμίζονται όλα τα χρέη προς τράπεζες (καταναλωτικά, στεγαστικά, επαγγελματικά) καθώς και όλα τα χρέη προς τρίτους. Εξαιρούνται οφειλές από αδικοπραξία που διαπράχθηκε με δόλο, διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, οφειλές από φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και εισφορές προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.
Ο οφειλέτης, που εντάσσεται στη ρύθμιση αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε μήνα και για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών ένα μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές. Το ποσό καθορίζεται από το δικαστήριο με βάση τα εισοδήματά του. Δεν ορίζεται όμως στο σχέδιο νόμου κάποιο ελάχιστο ποσοστό χρέους που θα πρέπει να ξοφλήσει. Το δικαστήριο μπορεί ακόμη και να απαλλάξει τον οφειλέτη από την υποχρέωση να καταβάλει μηνιαία ένα ορισμένο ποσόν όταν αυτός βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση (π.χ. λόγω ανεργίας, προβλημάτων υγείας), επανεξετάζοντας όμως κάθε φορά την κατάσταση μετά από έξι περίπου μήνες.
Ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να εξαιρέσει από τη ρευστοποιήσιμη περιουσία την κύρια κατοικία του, αναλαμβάνοντας, για χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάνει μέχρι 20 έτη, την εξυπηρέτηση χρεών που αντιστοιχούν στο 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας.
Το Ειρηνοδικείο δικάζει την υπόθεση μέσα σε έξι μήνες από την κατάθεση της αίτησης. Το σχέδιο νόμου υποχρεώνει τα μέρη (οφειλέτη και πιστωτές) να επιδιώξουν μία συμβιβαστική λύση, τόσο πριν την υποβολή της αίτησης στο δικαστήριο όσο και μετά από αυτή.
Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση :Ανακοίνωση ΥΠΟΙΑΝ για ν/σ υπερχρεωμένων νοικοκυριών
Συμπεράσματα της ενημερωτικής ημερίδας, που διοργάνωσε η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ, για το Πλατυγιάλι.
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Έγινε απολύτως σαφές ότι η σχεδιαζόμενη επένδυση σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις σχετικές αναφορές των υποστηρικτών της περί πράσινης ανάπτυξης και οικονομικής ανάκαμψης του τόπου μας.
α. Η χρήση του LPG καθώς και το μέγεθος της Ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας – μοναδική στον κόσμο – θα δημιουργήσουν ένα ασφυκτικό περιβάλλον αλλοιώνοντας την φυσιογνωμία της περιοχής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την παρουσία υψηλών ρύπων, αύξηση της τοπικής θερμοκρασίας, επικινδυνότητα κλπ.
β. Από τα στοιχεία που δίνουν οι επενδυτές και παραθέτονται στην μελέτη περιβαλλοντικών ορών, που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλ/νίας, είναι απολύτως σαφές ότι μιλάμε ουσιαστικά για 60 θέσεις εργασίας στην βασική ηλεκτροπαραγωγική μονάδα και όταν ολοκληρωθούν όλες οι δραστηριότητες για 140 θέσεις συνολικά.
Αν συνυπολογίσουμε τις απώλειες θέσεων εργασίας άλλων υφισταμένων δραστηριοτήτων της περιοχής όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες, η γεωργία, η κτηνοτροφία και ο Τουρισμός που θα υποστούν σοβαρή βλάβη από την πιθανή λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας προκύπτει ότι σίγουρα θα υπάρξει μείωση της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας.
γ. Ο όγκος των δραστηριοτήτων και η επικινδυνότητας μιας τέτοιας επένδυσης στο χώρο του πλατυγιαλιού θα καταργήσει και στην πράξη τον Εμπορικό και Βιομηχανικό χαρακτήρα του Λιμανιού και της ΒΙ.ΠΕ αντίστοιχα. Το γεγονός αυτό θα αποθαρρύνει την είσοδο εμπορικών φορτίων πάσης φύσεως στο λιμάνι καθώς επίσης και άλλες βιομηχανικές επενδύσεις με περισσότερες θέσεις εργασίας.
Οι απόψεις που κατατέθηκαν από εκπροσώπους φορέων και πολίτες υπέρ της εγκατάστασης της εν λόγω επένδυσης ήταν ελάχιστες.
2. Επιβεβαιώθηκε με τον ποιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η βούληση των
πολιτών της περιοχής μας με την κατασκευή του λιμανιού είναι μία και μοναδική :
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΟΥ ΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ-
Αυτός ήταν και ο σκοπός που χρηματοδοτήθηκε με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
Επίσης έγινε σαφές ότι οι πολίτες θα αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια αλλαγής της χρήσης του λιμανιού του Πλατυγιαλιού.
3. Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ανάγκη επαγρύπνησης ώστε να σταματήσει η παραπληροφόρηση για την εν λόγω επένδυση και να σπάσει η σιωπή σε ότι αφορά τα αρνητικά της.
4. Αξιολογώντας την συμμετοχή των συμπολιτών μας σε σχέση με την σοβαρότητα του θέματος εκτιμούμε ότι θα μπορούσε να είναι μαζικότερη. Λαμβάνοντας όμως υπόψη την συγκυρία καθώς και την παραπληροφόρηση που υφίσταται ευελπιστούμε ότι ήταν μια καλή αρχή και έπεται συνέχεια . . . με πολύ πιο δυναμική συμμετοχή . . .
5. Η Κίνηση πολιτών του Δήμου Αστακού σταθερή στην μέχρι τώρα πορεία της στα σοβαρά θέματα του τόπου μας θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του θέματος ώστε να γίνει υπόθεση όλη της κοινωνίας των συλλόγων, των πολιτών, και των φορέων.
ΚΕΝΤΡΙ: Για όσους δεν έχετε καταλάβει, με δυό Λόγια ο Αστακός ήταν να γίνει εμπορικό
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιακομετακομιστικό λιμάνι.
Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ, θα γινόταν μια τεράστια επένδυση, θα έρχονταν κεφάλαια από το εξωτερικό,θα δημιουργούνταν ένα σωρό θέσεις εργασίας,όλη η οικονομία της ευρύτερης περιοχής
θα έπαιρνε μπροστά, όλα καλά κι όλα ωραία...
Μετά όμως, o βασικός επενδυτής που ήταν η QPI (Qatar Petroleum International) αποφάσισε να μετατρέψει τον Αστακό σε επίκεντρο ενεργειακών δραστηριοτήτων και μάλιστα με εγκαταστάσεις στην
ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας και ασφάλειας...
Θα σας πω τι εννοώ: Θέλουν να κάνουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και να χρησιμοποιούν σαν καύσιμο
το LPG
Εντάξει ρε φίλε θα μου πείτε, φυσικό αέριο θα χρησιμοποιήσουνε οι Άραβες, πράσινη ανάπτυξη
δεν θες;
Αμ δεν είναι έτσι φίλοι μου, το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι το LNG, τούτο εδώ, το LPG είναι το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο,
που τους “περισσεύει” από την επεξεργασία πετρελαίου στο Κατάρ.Σήμερα αναγκάζονται να το καίνε,προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα ρύπων!
Η WWF το αναφέρει σαν: "καύσιμο υψηλής επικινδυνότητας και προφανώς ρυπογόνο"
Καταλάβατε αδέρφια; Για νεκροταφείο των σκουπιδιών τους θέλουν τον Αστακό, για χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων τους!