Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

325 ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΜΕ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΩ ΑΣΤΑΚΟΥ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ τη χρησιμοποίηση του Αστακού «και οποιουδήποτε άλλου σημείου της ελληνικής επικράτειας για τον εφοδιασμό του Ισραηλινού Στρατού». Ωστόσο «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσιεύουν σήμερα την αποκαλυπτική προκήρυξη του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού με όλα τα στοιχεία για τη συγκεκριμένη μεταφορά. Πρόκειται για διεθνή, ουσιαστικά, διαγωνισμό για τη μίσθωση εμπορικών πλοίων τα οποία θα μεταφέρουν 325 κοντέινερ με εκρηκτικές ύλες και πυροκροτητές υψηλής επικινδυνότητας από τον Αστακό στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ με δύο δρομολόγια.

Τα τελευταία χρόνια το λιμάνι του Αστακού, που ανήκει σε ιδιώτες, χρησιμοποιείται συχνά από αμερικανικά πολεμικά πλοία. Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία (Ρώυτερς) τοποθετούν τα δρομολόγια από τα μέσα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου με δύο δρομολόγια, στις 25 και 31 .


«Η μεταφορά ποσότητας πυρομαχικών που φτάνει τους 3.000 τόνους δεν είναι κάτι συνηθισμένο», λέει ένας μεσίτης ασφαλειών (broker), υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η αίτηση για να ναυλωθεί το πλοίο έγινε στις 31 Δεκεμβρίου. Είχε προηγηθεί η μεταφορά μεγαλύτερου φορτίου πολεμικού υλικού στο Ισραήλ από γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία. Επρόκειτο για 989 κοντέινερ των έξι μέτρων, συνολικού βάρους άνω των 2,6 εκατ. κιλών, που μεταφέρθηκαν από τη Βόρεια Καρολίνα στο Ασντόντ. Σύμφωνα με την «Τζερούζαλεμ Ποστ», το φορτίο αυτό έφτασε αρχές Δεκεμβρίου στο Ισραήλ και οι βόμβες που περιείχε χρησιμοποιήθηκαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, για να πλήξουν τους υπόγειους εκτοξευτές πυραύλων της Χαμάς.


Οι κωδικοί που αναγράφονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του αμερικανικού Ναυτικού, σύμφωνα με εγχειρίδια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, πρόκειται για υλικά που προκαλούν μαζικές εκρήξεις, βόμβες με και χωρίς πυροκροτητή, νάρκες, τορπίλες, κεφαλές για ρουκέτες, δυναμίτιδα αλλά και υγρές και πλαστικές εκρηκτικές ύλες. Επίσης οι κλάσεις επικινδυνότητας αντιστοιχούν σε υλικά τα οποία προκαλούν βλάβες μέσω θραυσμάτων, φωτιά μέσω μικρότερων εκρήξεων με εύφλεκτη πλαστικοποιημένη νιτροκυτταρίνη. Τέλος αναφέρονται και κωδικοί για πυρομαχικά που προκαλούν μικρή φωτιά χωρίς έκρηξη ή θραύσματα, όπως για παράδειγμα οι φωτοβολίδες, τα τροχιοδεικτικά βλήματα κ.ά.

ΕΚΚΛΗΣΗ να σταματήσουν τη σχεδιαζόμενη αποστολή οπλισμού στο Ισραήλ με πλοίο που θα αποπλεύσει από τον Αστακό απευθύνει στον «ελληνικό λαό και τις διεθνείς προοδευτικές δυνάμεις» το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΡFLΡ). «Αυτό το φορτίο δεν πρέπει να φτάσει στα χέρια των Ισραηλινών, από τους οποίους θα χρησιμοποιηθεί για τη σφαγή του λαού μας στη Γάζα. Πρέπει να σταματήσει με όλα τα μέσα», αναφέρει το ΡFLΡ στην ανακοίνωσή του. Ανάλογη έκκληση απευθύνει το ΡFLΡ στην ελληνική κυβέρνηση, από την οποία ζητεί να απαγορεύσει τη χρήση των λιμανιών της χώρας για τη μεταφορά οπλισμού.

1. Όλες οι ελληνικές εταιρείες και όλες οι ναυτιλιακές να αρνηθούν κάθε μεταφορά όπλων προς το Ισραήλ. Κάθε ναυτιλιακή εταιρεία που μεταφέρει τα όπλα αυτά θα έχει στα χέρια της το αίμα του λαού της Γάζας!
2. Οι Έλληνες εργαζόμενοι και όλοι οι λιμενεργάτες να αρνηθούν να φορτώσουν το φορτίο όπλων προς το Ισραήλ. Τα καθαρά χέρια των ελλήνων εργαζομένων και της ελληνικής εργατιάς δεν θα πρέπει να λερωθούν με αυτό το επικίνδυνο φορτίο!
3. Η ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει τη χρήση του λιμένα για τη φόρτωση των όπλων προς τον κατακτητή που σφάζει τους ανθρώπους μας!
4. Ο ελληνικός λαός, και το λαϊκό κίνημα καθώς και όλες οι διεθνείς προοδευτικές δυνάμεις να αναλάβουν δράση για να σταματήσει κάθε τέτοια αποστολή, από τη φόρτωση μέχρι την έξοδο του πλοίου από το λιμάνι του Αστακού!

Το Υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει αυτή την είδηση, μπορεί να διαψεύσει και τα αρχεία του Αμερικανικού Στρατ
ού;;;;;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!


1 σχόλιο:

  1. Προς αναβολή οδεύει το σχέδιο μεταφοράς αμερικανικού φορτίου πυρομαχικών από το λιμάνι του Αστακού προς το Ισραήλ.

    Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Ερωτηθείσα η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η μεταφορά «δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί» χωρίς ωστόσο να διαψεύσει(νέα δήλωση)
    ότι είχαν κινηθεί οι διαδικασίες για τη ναύλωση πλοίου που θα μετέφερε αμερικανικό οπλισμό προς το Ισραήλ, ούτε και να διευκρινίσει αν η ελληνική κυβέρνηση είχε δώσει την έγκρισή της για τη μεταφορά.

    Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, και η αμερικανική πλευρά φέρεται διατεθειμένη να ανακοινώσει την αναβολή του σχεδίου.

    ΑΥΤΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή