Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Ελεύθεροι σε λίγες μέρες οι Κορκονέας και Σαραλιώτης;


Εξαιρετικά πιθανό κρίνεται πλέον το να εκδωθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, με το οποίο οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6/12/2008, θα αφήνονται ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφού στις 6/6 λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης που προβλέπει ο νόμος.

Την επόμενη εβδομάδα λήγει το 18μηνο, που είναι το ανώτατο όριο για την προσωρινή κράτηση των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, και ως εκ τούτου οι Κορκονέας και Σαραλιώτης θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, αφού η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας, που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, δεν αναμένεται να έχει εκδοθεί ως τότε.

Το δικαστικό συμβούλιο θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι ειδικοί φρουροί θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να έχει τεθεί κάποιος περιοριστικός όρος που θα διασφαλίζει την παρουσία τους ενώπιον του δικαστηρίου. Στην υπόθεση συνεκτιμάται και η αντίδραση που θα υπάρξει σε περίπτωση που αποφυλακιστούν λόγω παρέλευσης του 18μήνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, εξετάζεται να τεθεί ο όρος απαγόρευσης απομάκρυνσής τους από την πόλη όπου διεξάγεται η δίκη, την Αμφισσα, όχι μόνο για να διασφαλιστεί η παρουσία τους στο δικαστήριο αλλά και για λόγους της δικής τους προσωπικής ασφάλειας.

Χθες, στο δικαστήριο της Άμφισσας προβλήθηκε το βίντεο με τους πυροβολισμούς που είχε τραβήξει αυτόπτης μάρτυρας από το μπαλκόνι της, το οποίο εμφανίζει τους δύο ειδικούς φρουρούς την ώρα που πυροβολούσαν προς την πλευρά της οδού Μεσολογγίου.

Προηγήθηκε αντιπαράθεση μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, με τον συνήγορο των κατηγορουμένων Α. Κούγια να υποστηρίζει ότι είναι «παραποιημένο», ισχυριζόμενος ότι ο θόρυβος έχει προστεθεί και πως κάποιοι «θέλουν να δημιουργήσουν έναν ήρωα που εκτελέστηκε από την αστυνομία». «Ενάμιση χρόνο και δεν το προσέβαλε ποτέ» αντέτεινε ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής.

Επιπλέον, προβλήθηκαν σκηνές που είχαν καταγράψει τα τηλεοπτικά κανάλια κατά τη διάρκεια της διενέργειας αυτοψίας, προκειμένου να «απεικονιστεί» στα πλάνα η μαρτυρία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θύματος Γιώργου Ραφτογιάννη, ο οποίος υποστήριξε ότι δράστης και θύμα βρίσκονταν απέναντι ο ένας στον άλλον όταν ο πρώτος πυροβόλησε. Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορος του Επ. Κορκονέα, Αλ. Κούγιας, έχει αμφισβητήσει ότι στο χώρο της αυτοψίας έγιναν οι απαραίτητες μετρήσεις που θα έπρεπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου