Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα στον πρώην υπουργό Τ. Μαντέλη

Με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας Εφετών απαγόρεψε την έξοδο από τη χώρα στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη. Προς όλες τις αστυνομικές αρχές στάλθηκε η σχετική εντολή αλλά το ερώτημα τώρα είναι εάν ο πρώην υπουργός βρίσκεται στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση που τον βρουν εντός συνόρων και τον ξανακαλέσουν στην εξεταστική επιτροπή μπορεί να αλλαξουν πολλά στην υπόθεση, της Siemens . Γιατί, από χτες μετά την κυνική κατάθεσή του, πολλοί βουλευτές υποστήριζαν ότι τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά αν δεν υπήρχε το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων του.Η ενέργεια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ανοίγει νέα σελίδα στο βιβλίο που ερευνά ποια αδικήματα παραγράφονται και πως. Αν ξεπεραστεί το θέμα παραγραφής για κάποιες ενέργειες πρώην πολιτικών, τότε πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους.

Με επιχειρηματολογία που χαρακτηρίστηκε προκλητική και ανερυθρίαστη από τους βουλευτές, ο Τ. Μαντέλης ισχυρίστηκε ότι δεν επρόκειτο για δωροδοκία, αλλά για «συνηθισμένη πρακτική», γνωστή ευρύτερα στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

«Απτόητος, αμετανόητος και με μια αδικαιολόγητη άνεση που πολλές φορές υπερέβη τα όρια του θράσους και του κυνισμού», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, ο κ. Μαντέλης εμφάνισε τον εαυτό του ως θύμα σκευωρίας και στο αποκορύφωμα της κατάθεσής του έφτασε στο σημείο να προτείνει θεσμικές διεξόδους, προκειμένου να εξυγιανθεί το πολιτικό σύστημα.

«Ο νόμος δεν απαγορεύει τις χορηγίες εκτός προεκλογικής περιόδου», είπε και πρόσθεσε αφήνοντας ενεούς τους βουλευτές: «Το ζήτημα είναι υπαρκτό και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που έρχονται στην κυβέρνηση το αντιμετωπίζουν. Είναι ζήτημα για τα μεγάλα κόμματα και πρέπει να το δούμε με ειλικρίνεια».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΝΤΕΛΗ: "Δεν θα φύγω απo την Ελλάδα!"

ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ
ΝΑ ΔΩΣΩ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου