Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Το ΣΔΟΕ επιστρέφει

«Θα γίνουμε η σκιά μεγαλογιατρών,μεγαλοεφοπλιστών,με- γαλοδικηγόρων και συμβολαιογράφων που δηλώνουν προκλητικά χαμηλά εισοδήματα προκειμένου να λάβουν όλοι το μήνυμα ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι εθνική υπόθεση».

Αυτό δηλώνει στο «Βήμα» ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών λίγες ώρες μετά την παραλαβή καταλόγων με ονόματα φορολογουμένων και επιχειρήσεων που προέκυψαν από διασταυρώσεις και είναι σχεδόν βέβαιον ότι αποκρύπτουν από την Εφορία τεράστια εισοδήματα. Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή οι Ράμπο του ΣΔΟΕ ξεκίνησαν ελέγχους σε όλες τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες (Super League, Β΄ και Γ΄ Εθνική), γεγονός που ενδεχομένως δημιουργήσει «πονοκέφαλο» σε αρκετούς ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έχει ανάψει το «πράσινο φως» στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρη προκειμένου να πραγματοποιηθούν σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά και ιδιαίτερα σε πρόσωπα και επιχειρήσεις για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις φοροδιαφυγής. Εφόσον εντοπιστούν και καταλογιστούν τα πρόστιμα θα γεμίσουν τα ταμεία του κράτους.

Στους στόχους του ΣΔΟΕ, όπως αναφέρουν αρμοδίως, δεν είναι οι απλοί πολίτες, οι μισθωτοί ή οι συνταξιούχοι αλλά εκείνοι που τα τελευταία χρόνια με τη χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων κλέβουν συστηματικά το κράτος, εκείνοι που έχουν ξεχάσει πώς είναι το έντυπο της περιοδικής και εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ γιατί δεν το υποβάλλουν, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες υπεράκτιων εταιρειών (offshore), καθώς και ορισμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι εμφανίζουν στην Εφορία εισοδήματα που μπροστά τους οι ετήσιες απολαβές συνταξιούχων του ΙΚΑ φαντάζουν προκλητικά υψηλές.

Την περασμένη Πέμπτη οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ έμειναν έκπληκτες όταν παρέλαβαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μια στοίβα φακέλους που περιείχαν λίστες με ονόματα 65.000 επαγγελματιών και επιχειρήσεων οι οποίες δεν υπέβαλαν το 2009 ούτε μία περιοδική δήλωση ΦΠΑ ενώ ήταν υπόχρεες. Οι επιχειρήσεις αυτές θα ελεγχθούν σε πρώτη προτεραιότητα προκειμένου να αποδώσουν άμεσα τους μη καταβληθέντες φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου