Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες της Ακαδημίας Πλάτωνος

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων για την πρόθεση να ανεγερθεί μεγάλο εμπορικό κέντρο στην Ακαδημίας Πλάτωνος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος προέβη σε αναστολή των οικοδομικών αδειών για ένα έτος.

Το Υπουργείο αποφάσισε το σταμάτημα των οικοδομικών έργων στην περιοχή βορείως του Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων και ειδικότερα στην περιοχή του αρχαιολογικού άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνος μετά και από σχετικές εισηγήσεις το 2009 του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό τη μελέτη αναθεώρησης του οικείου σχεδίου πόλης για την ανάπλαση και την ορθολογική οργάνωση της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η υπουργός Περιβάλλοντος αποφάσισε την αναστολή κτισίματος ενός «μεγαθήριου», η υπουργός έκρινε ότι η ανέγερση του κτιρίου δεν θα επιτρέψει στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η συζήτηση για το μέλλον της περιοχής από μηδενική βάση.

Η ιστορία της Ακαδημίας Πλάτωνος ξεκίνησε το 2000, όταν με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού επεκτάθηκαν τα όρια του αρχαιολογικού πάρκου, εξαιρώντας το επίμαχο οικόπεδο, παρότι αυτό χαρακτηρίζονταν ως «ελεύθερος χώρος αστικού πρασίνου». Οι περίοικοι πληροφορήθηκαν το 2008 για πρώτη φορά τι επρόκειτο να συμβεί. Πλήρως εξοργισμένοι τότε, δημιούργησαν επιτροπή κατοίκων και ξεκίνησαν μεγάλες κινητοποιήσεις οι οποίες κρατούν έως σήμερα…

http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου