Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Οι μυστηριώδεις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ

H ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Συρία, η εκπαίδευση γυναικών στο Σουδάν, η κατασκευή αλιευτικών σκαφών στη Σρι Λάνκα, η υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Αμερική και η υποστήριξη πολιτικών στο Κιριμπάτι και στην Τζαμάικα είναι μερικά από τα προγράμματα που ανέλαβαν να υλοποιήσουν ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) μόνο την τελευταία πενταετία.

Του Νίκου Χασαπόπουλου από την εφημερίδα «Το Βήμα».

Από το 2005 ως το 2009 χορηγήθηκαν 47 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία για «απίθανες δράσεις», όπως χαρακτηρίστηκαν, από την Τζαμάικα ως το Αζερμπαϊτζάν, σε ΜΚΟ. Μόνο το 2009 η κρατική χρηματοδότηση προγραμμάτων ΜΚΟ ανήλθε σε 4.296.840,83 ευρώ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που κατέθεσε στις 8 Μαρτίου 2010 στη Βουλή ο ίδιος ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, εξαγγέλλοντας παράλληλα και ριζικές αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησής τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία ΜΚΟ εισέπραξε την τελευταία πενταετία περί το 1 εκατ. ευρώ για να αναπτύξει- όπως δικαιολόγησε τα χρήματα που έλαβε- την επιχειρηματικότητα στην Κορυτσά, για να λειτουργήσει αγροτικά ιατρεία στην Κούβα και για να κατασκευάσει κρηπιδώματα στον ποταμό Σούχε στην Αλβανία...

Διαβάστε περισσότερα >>>>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου