Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Στον αέρα η δίκη Κορκονέα

ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της μάρτυρος, που διατηρώντας μέχρι πρότινος την ανωνυμία της είχε υποδείξει το σημείο που έπεσε νεκρός από όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, αμφισβητεί ευθέως ο παραιτηθείς δικηγόρος της οικογένειας του θύματος κ. Χρίστος Μυλωνόπουλος. Με γραπτή δήλωσή του μάλιστα αναφέρεται στα κρίσιμα- κατά την εκτίμησή του - περιστατικά «τα οποία δεν επιτρέπουν να εξακολουθήσουμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία και να την νομιμοποιούμε».

"Καταγγέλλει ψευδορκία ο συνήγορος Γρηγορόπουλου"

Συγκεκριμένα, εξηγεί την απόφασή του να αποχωρήσει από τη δίκη, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημά του να διωχθεί για ψευδορκία η μάρτυρας Άντα Τσορμπατσούδη. «Η παλινωδία της μάρτυρος ότι δεν έβλεπε και στη συνέχεια ότι έβλεπε το επίμαχο σημείο, συνιστά αθεράπευτη αντίφαση, η οποία κλονίζει την αξιοπιστία της », σημειώνει ο κ. Μυλωνόπουλος. Επικαλείται μάλιστα την έκθεση βαλλιστικής πραγματογνωμοσύνης από την όποία- αναφέρει χαρακτηριστικά- «προκύπτει αναμφίβολα ότι το σημείο που επλήγη ο 15χρονος Αλ. Γρηγορόπουλος ήταν εκείνο που αληθώς υπέδειξε η μάρτυρας κατά τη διενέργεια της αυτοψίας και αναληθώς διέψευσε στη συνέχεια».

Η παραίτηση των δικηγόρων της οικογένειας του θύματος, αλλά και η δήλωση αποχής για λόγους ευθιξίας της προέδρου του δικαστηρίου προκαλεί εμπλοκή στη δίκη. Η οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου αναζητά άλλους νομικούς παραστάτες που θα αναλάβουν τη δική τους εκπροσώπηση από ΄δω και πέρα στη δίκη, με στόχο μάλιστα να μη χρειαστεί να διακοπεί ξανά η διαδικασία για να ενημερωθούν οι ίδιοι για τα στοιχεία της δικογραφίας και όσα έχουν καταθέσει οι μάρτυρες στο ακροατήριο.

Ο κίνδυνος

Επιπλέον, μέχρι τη συνεδρίαση της Τετάρτης αναμένεται το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να έχει αποφανθεί για τη δήλωση αποχής της προέδρου κ. Αντζελίτας Παπαβασιλείου. Η απόφαση αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την «καρδιά» της δίκης, καθώς αν γίνει δεκτή η δήλωση αποχής, τότε η εκδίκαση της υπόθεσης κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι στον... αέρα, αφού για μία ακόμη φορά αν και έχει προβλεφθεί η κλήρωση αναπληρωματικών ενόρκων, δεν υπάρχουν στην έδρα αναπληρωματικοί δικαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου