Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Ένταση στη δίκη Κορκονέα

Ένταση επικράτησε στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που διεξάγεται στην Άμφισσα, κατά την εξέταση του αιτήματος διακοπής της δίκης, που υπέβαλαν οι νέοι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής, κρίνοντας ότι η διακοπή της δίκης για την Τρίτη δίνει αρκετό χρόνο στους συνηγόρους της οικογένειας Γρηγορόπουλου, προκειμένου να ενημερωθούν για την υπόθεση.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έθεσε και το ζήτημα της διεξαγωγής της δίκης στην Άμφισσα, προκαλώντας την αντίδραση του Αλέξη Κούγια. "Είναι αυτονόητο το πόσο σοβαρή είναι αυτή η υπόθεση από όλες τις πλευρές. Έχει ήδη επιβαρυνθεί με την απόφαση διεξαγωγής της δίκης στην Άμφισσα. Εύλογα διερωτάται ο οποιοσδήποτε γιατί εδώ; Το αντικειμενικό κριτήριο που θα πρεπε να τηρείται με βάση την αρχή της δίκαιης δίκης έχει ήδη παραβιασθεί. Αποφάσισε η διοίκηση της Δικαιοσύνης, συνεκτιμώντας και απόψεις τις πολιτικής ηγεσίας και όχι η δικαστική αρχή", τόνισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Κούγιας είπε: "Γιατί δεν είναι σωστή η επιλογή της Άμφισσας; Γιατί δεν είμαστε στην Αθήνα να 'ναι απ' έξω 50.000 από αυτούς που κάποιοι επιδοτούν για να μας καίνε τα γραφεία; Και ποιοι πολιτικοί την επέλεξαν; Τι είναι ο Άρειος Πάγος, έρμαιο πολιτικών; Τι είναι το περιφερειακό Δικαστήριο Άμφισσας; Αθωωτήριο;".

Ο κ. Κωνσταντόπουλος απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Κούγια, επισημαίνοντας ότι δεν διατύπωσε καμία μομφή για το δικαστήριο της Άμφισσας κι επέμεινε στη θέση του ότι η απόσταση εμποδίζει τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης και ότι η Άμφισσα επελέγη από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Την οξύτατη αντίδραση του συνηγόρου της οικογένειας Γρηγορόπουλου προκάλεσε η δήλωση του κ. Κούγια ότι "η πολιτική αγωγή δεν είναι εδώ για να διευθύνει τη δίκη αλλά για να διεκδικήσει αποζημίωση".

"Για αυτό είναι εδώ η Τσαλικιάν; Για να διεκδικήσει 45 ευρώ; Έτσι ευτελίζεται η πολιτική αγωγή για έναν θάνατο; Αυτά είναι φτηνοί λαϊκισμοί", απάντησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά το ζήτημα που τέθηκε για επανεξέταση μαρτύρων ο εισαγγελέας της έδρας, κ. Λακαφώσης τόνισε: "μην ανησυχείτε ως προς τους μάρτυρες σας επιφυλάσσω εκπλήξεις".

Παράλληλα, το αρμόδιο συμβούλιο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα αποχής της προέδρου του δικαστηρίου, Αντζελίτας Παπαβασιλείου, δίνοντάς της ανεπιφύλακτη ψήφο αμεροληψίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου