Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

«Μπάμπηδες» εξαπατούσαν το ελληνικό Δημόσιο με μετακινήσεις «μαιμού»

Ακόμα ένα κύκλωμα εξαπάτησης του ελληνικού δημοσίου, στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον 10 δημόσιοι υπάλληλοι, αποκαλύφθηκε στους κόλπους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Η υπηρεσία ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών αποκάλυψε ότι το κύκλωμα αυτό χρέωνε ανύπαρκτες μετακινήσεις προσωπικού εκτός έδρας, επιβαρύνοντας το Δημόσιο με σημαντικά ποσά.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν, συνελήφθη υπάλληλος συντήρησης των εθνικών οδών ονόματι... «Μπάμπης», ο οποίος συγκέντρωνε τις σκόρπιες αποδείξεις πληρωμής από τη διέλευση οχημάτων στους σταθμούς διοδίων της Πελοποννήσου, για λογαριασμό δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι στη συνέχεια εμφάνιζαν τις αποδείξεις και εισέπρατταν έξοδα μετακίνησης αλλά και αποδοχές για εκτός έδρας εργασία. Στο κόλπο συμμετείχαν και ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδοχεία, τα οποία εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια για ταξίδια και διαμονές τα οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με το πόρισμα του υπουργείου Εσωτερικών, υπήρχαν και άλλοι... Μπάμπηδες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας κι έτσι συνεισέφεραν στην αύξηση του συνολικού ετήσιου ποσού που αφορούσε στην κάλυψη επιδομάτων για εκτός έδρας μετακινήσεις από 8 εκατ. ευρώ το 2003 σε 22 εκατ. το 2008.

Όπως μετέφερε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, 8 στους 10 υπαλλήλους της γραμματείας δημοσίων έργων του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ συμμετείχαν στο κύκλωμα το οποίο εξαρθρώθηκε μετά από καταγγελία υπαλλήλου και διασταύρωση στοιχείων που κατέδειξε ότι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κάποιοι υπάλληλοι βρίσκονταν ταυτόχρονα σε άδεια και σε αποστολή εκτός έδρας.

Υπάρχει παγιωμένο καθεστώς διαφθοράς στο Δημόσιο όπου επικρατεί ατιμωρησία, αναγνώρισε με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Σκάι σήμερα ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος επισήμανε ότι πρέπει να αλλάξει το σύστημα τιμωρίας των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, αφού υπάρχουν περιπτώσεις και ποινικών αδικημάτων.

tvxs

1 σχόλιο:

 1. Είμαστε αξιοθρήνητοι! Ο Μπάμπης -για την ακρίβεια οι Μπάμπηδες- έχουν συμβάλει στην προίκα των απόρων θυγατερών του πάλαι ποτέ ΥΠΕΧΩΔΕ, τουλάχιστον κατά τα τελευταία 15 έτη, βάση της εντελώς προσωπικής -και απολύτως πρωτογενούς- εμπειρίας μου!

  Καλά, οι μόνοι που δεν πρέπει να είχαν δει τους Μπάμπηδες να καμακώνουν αποκόμματα, με πρωτοφανή μάλιστα ηρωισμό, ανάμεσα σε διερχόμενες νταλίκες, με κίνδυνο, είτε να διαμελιστούν, είτε να πάθουν πνευμονία, ή ηλίαση κάθε φορά, ήταν οι φερόμενοι ως πολιτικοί τους προϊστάμενοι.
  Γιατί για τους φυσικούς προϊστάμενους, ούτε λόγος να γίνεται! Πρώτοι στην λίστα των "εκτός έδρας"...
  Δε χρειάζεται διδακτορικό για να ελέγξει κανείς μια λίστα μισθοδοσίας, κραυγάζουν τα προφανή! Τσαγανό χρειάζεται, αλλά που...

  Βέβαια, τώρα ασχολείστε με το "μεζέ" κι όχι με το παντεσπάνι κύριοι...
  Αλλά, ας είναι, στο τελευταίο είμαστε όλοι συνένοχοι! Συνένοχοι και βλάκες μαζί...

  Έλεος συνέλληνες!
  Έπρεπε δηλαδή να πτωχεύσουμε για να ασχοληθούμε με τα προφανή?

  Καλό μας ταξίδι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή