Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Σταθερές οι τιμές στα ξενοδοχεία της Ευρώπης, όμως στην Ελλάδα αυξήθηκαν και φέτος!

Παγωμένες οι τιμές στα ξενοδοχεία της Ευρώπης, αλλά στην Ελλάδα ακριβαίνουν παρά την κρίση.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα που παρακολουθεί τις τιμές χιλιάδων ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο από μήνα σε μήνα, οι τιμές στην Ευρώπη έμειναν σταθερές τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 1%. Κατά μέσο όρο η πτώση τον τελευταίο χρόνο φτάνει το 11% σε 34 από τις δημοφιλέστερες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά στην Αθήνα η μείωση είναι μικρότερη, 9%, σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Στελέχη της αγοράς, πάντως, υποστηρίζουν ότι σε πολλά ξενοδοχεία οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 15%-20%.

Ταξιδιωτικός πράκτορας ανέφερε το παράδειγμα ξενοδοχείου στα Καλάβρυτα, το οποίο χρέωνε πριν από είκοσι μέρες το δωμάτιο 185 ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο ο ίδιος έκανε κράτηση για πελάτες του σε «Ιντερκοντινένταλ» της Ν. Υόρκης με 199 δολ. (145 ευρώ).

Ακόμα και μετά το Πάσχα βρήκαμε στο Ιντερνετ παραδοσιακό κατάλυμα στα Καλάβρυτα να προσφέρει δωμάτια με τιμή 230 ευρώ, στο Ναύπλιο με 180 ευρώ (υπάρχουν και ακριβότερα) και στην Αράχοβα από 120 έως και 250 ευρώ. Την ίδια ακριβώς μέρα (διανυκτέρευση 17/4) στη Ν. Υόρκη έβρισκε κανείς στην ίδια ιστοσελίδα δωμάτιο σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων της Ν. Υόρκης με 215 δολ. (157 ευρώ), ενώ στο Βερολίνο σε πολύ γνωστό ξενοδοχείο πέντε αστέρων το δίκλινο δωμάτιο κόστιζε 87,5 ευρώ.

"Ε"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου