Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ακροδεξιοί στήνουν ενέδρες με ρόπαλα και ξύλα κατά μεταναστών

«Στήνουν καρτέρι τις νύχτες, στην οδό Αλκιβιάδου, πίσω από την εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα. Κι όταν περάσει μετανάστης, του επιτίθενται. Πετάνε σπρέι κατάματα, χτυπούν με ρόπαλα, μας παίρνουν το μεροκάματο και το κινητό. Μου είπαν «δεν θα ξαναπατήσεις εδώ...»».

Τρομοκρατημένος, ο Καντίρ δείχνει το σπασμένο τραπέζι του αραβικού καφενείου, που βρίσκεται κι αυτό στην οδό Αλκιβιάδου, απέχει λίγα μέτρα από το καφενείο-στέκι, που είναι στημένο «μπλόκο» ακροδεξιών: «Μπήκαν στις 12 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Ηταν περίπου 15 άτομα. Σπάσανε μπουκάλια, ναργιλέδες, τραπέζια. Χτυπούσαν με ρόπαλα, ξύλα, κλοτσιές...», καταγγέλλει στην «Ε».

«Ν' ανοίξουν τα σύνορα να φύγουμε. Η ζωή μας έγινε πολύ δύσκολη», λέει ο Μοχ. Ζαχίρ (πρ. αφγανικής κοινότητας) προσθέτοντας: «Πάνω από 120 Αφγανοί τον μήνα επιστρέφουν στην πατρίδα. Δεν μας δίνουν άσυλο, ούτε προσωρινή στέγη και τροφή για τις οικογένειες προσφύγων όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία».

«Και οι φασιστικές επιθέσεις, στη γειτονιά, έχουν την πλήρη κάλυψη του αστυνομικού τμήματος», λέει ο Θαν. Κούρκουλας (Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό): «Αυτός είναι ο λόγος που η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να ξαναζωντανέψει τη συμμορία τους».

Ιδιοκτήτης καταστήματος ο Χαμίντ εξηγεί: «Στο καφενείο της οδού Αλκιβιάδου συγκεντρώνονται Ελληνες και ορισμένοι λευκοί μετανάστες. Κάθε βράδυ, από το περασμένο Σάββατο, επιτίθενται και χτυπούν όποιον μετανάστη περάσει. Γύρω, υπάρχουν έξι μαγαζιά Αφγανών. Είναι τηλεφωνικά κέντρα, καφετέριες, μίνι-μάρκετ, πουλάνε CD με τα παραδοσιακά τραγούδια. Γύρω στις 3 το μεσημέρι εμφανίζονται απειλητικά, λέγοντας: "Αν δεν κλείσεις, θα τα σπάσουμε..."».

«Είχαν σταματήσει λίγους μήνες», δηλώνει ο Ιμπραΐμ: «Πληρώνουμε ενοίκιο και φόρους. Τώρα οι Ελληνες ιδιοκτήτες των κτιρίων μάς λένε "να κλείνετε τα μαγαζιά γιατί ακούσαμε ότι θα έρθουν φασίστες". Ολοι τους γνωρίζουν. Κάνουν βάρδιες σε καφενείο της Αλκιβιάδου. Από εκεί ξεκινούν και τα σπάνε».

2 σχόλια:

  1. Online petition - Δημοψήφισμα τώρα

    Online petition - Δημοψήφισμα τώρα
    Άν θέλετε κάντε το link αξίζει

    ένα κείμενο για να απαιτήσουμε δημοψήφισμα... Έξω απο κόμματα και έξω απο όποια καπήλευση της προσπάθειας. Ο λαός είμαστε εμείς. Ελπίζω να συμφωνείτε και να το κάνουμε πράξη. Ας μη μένουμε άλλο αμέτοχοι, καλή η κριτική αλλά ας περάσουμε στη δράση... Όλοι μαζί μπορούμε, που λένε και οι πολιτικοί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OI ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή